ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την συγγραφέα ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ για το βιβλίο της 18 ΣΚΑΛΙΑ



Καλημέρα, σας ,κα ΤΖΙΝΙΩΛΗ ΤΑΤΙΑΝΑ σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που παραχωρείτε στην σελίδα μας   BEAUTY DAYSWITH A BOOK. 

Διάβασα το βιβλίο σας «18 σκαλιά», ένα μυθιστόρημα, δύο ερωτικές ιστορίες, 4 άνθρωποι που μένουν στην ίδια πολυκατοικία, ένας σκύλος και 18 σκαλιά που τους ενώνουν, αλλά και τους χωρίζουν. Δύο ιστορίες αγάπης, με ανθρώπους σαν αυτούς που ζουν στο διπλανό μας διαμέρισμα, στον πάνω και κάτω όροφο της πολυκατοικίας μας, που μένουν μόνοι, που ερωτεύονται, που ζουν την τρέλα της εποχής μας, τους ακολουθεί η μέχρι τώρα ζωή τους, ό,τι καλό ή άσχημο βίωσαν, αλλά κάνουν και όνειρα για το μέλλον. Ένα βιβλίο καλογραμμένο, με ροή, που δεν σε κουράζει όταν το διαβάζεις και θέλεις σίγουρα να φτάσεις στο τέλος του. Ένα βιβλίο με αρκετές ερωτικές σκηνές που δεν σοκάρουν τον αναγνώστη, ένα βιβλίο με ωραίες περιγραφές για τη Βοστόνη, την πόλη όπου εξελίσσονται οι ιστορίες, και ο αναγνώστης ταξιδεύει μέχρι εκεί. Ένα υπέροχο βιβλίο που αξίζει να το διαβάσεις. 

Ας ξεκινήσουμε με τις ερωτήσεις μας. 



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

1)Μιλήστε μας για την υπόθεση του βιβλίου σας «18 ΣΚΑΛΙΑ». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; 

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε; Ξεκίνησα πέρυσι τον Απρίλιο, μετά από ένα …συγγραφικό αδιέξοδο. Ενώ λοιπόν είχα δουλέψει ήδη μία ιδέα, οι ένοικοι ήταν…αρκετά επίμονοι. Έτσι, άφησα στην άκρη την ιδέα εκείνη και «μεταφέρθηκα» στη Βοστώνη και συγκεκριμένα στο σπίτι της οδού Μπίκον 59. Η ιστορία αφορά παράλληλες αφηγήσεις από τους ενοίκους των ορόφων και τις σχέσεις τους. Στο ισόγειο βρίσκουμε τον Τζούλιαν και την Ολίβια, ενώ στον δεύτερο τον αδελφό του Τζούλιαν, τον Κάρτερ, και την κολλητή της Ολίβια, την Έμμα. Επιπλέον, στον τέταρτο μένει η αδελφή των αγοριών, η Σάρον, που λειτουργεί ως «η φωνή της λογικής». 

2)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο σας; Θέλω να περάσει καλά διαβάζοντάς το.

 Το θεωρώ πολύ σημαντικό να σε συνεπαίρνει μία ιστορία και φτάνοντας στις τελευταίες σελίδες ενός βιβλίου να εύχεσαι να είχε κι άλλο. 

3)Τελικά, πόσο δυνατός είναι ο ανθρώπινος εγωισμός ώστε να καταστραφεί μια σχέση πριν καλά αρχίσει, αλλά και κατά τη διάρκεια της, αν κάποιος δεν υποχωρήσει; 

Από τη μία ο εγωισμός μπορεί να μας προστατεύσει από διάφορες καταστάσεις όμως, όπως όλα στη ζωή, όταν ξεπεράσει το υγιές όριο μπορεί να λειτουργήσει αυτοκαταστροφικά. Ως δημιουργός μού αρέσει να «ψάχνω» τη ψυχοσύνθεση του ήρωα ή της ηρωίδας και να βρίσκω αυτό το σημείο καμπής. Το σημείο που η λογική θα πει κάτι άλλο από αυτό που νιώθεις και πως αυτά τα δύο τελικά εναρμονίζονται. Ωστόσο, πιστεύω πολύ στο σωστό timing. Το πως μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου ένας άνθρωπος αν έρθει τη στιγμή που και εσύ είσαι έτοιμος να δεχθείς αυτή την αλλαγή. 

4)Τι θεωρείτε πιο δύσκολο στην εποχή μας, τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, να ισορροπήσουμε τα θέλω μας, με τα πρέπει; Τι νομίζετε, πρέπει να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους που θέλουμε στη ζωή μας, αλλά και στον εαυτό μας; 

Νομίζω παγιδευόμαστε συχνά στα πρέπει. Στα πρέπει που μας ορίζουν οι άλλοι ή αυτά που ορίζουμε εμείς. Όταν κάτι το θέλουμε, όταν δεν παραβιάζει την ελευθερία του άλλου, τότε είναι πάντα το σωστό. Γενικά, έχω μία αποστροφή στη λέξη «πρέπει», γιατί νομίζω πως εγκλωβίζει το άτομο και το εμποδίζει από το να γίνει ευτυχισμένο. Όταν κάτι το κάνεις «επειδή έτσι πρέπει να γίνει», δε μπορείς να έχεις αυτή την ελευθερία που απαιτεί η ευτυχία ή και το αντίστροφο, την ευτυχία που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερο. 

5)Στο βιβλίο σας περιγράφονται μεταξύ των άλλων και αρκετές ερωτικές σκηνές μεταξύ των ζευγαριών. Στο εξωτερικό αυτό είναι αρκετά διαδεδομένο. Πόσο έτοιμοι, νομίζετε ότι είναι οι Έλληνες αναγνώστες για αυτό; 

Δε νομίζω πως περιγράφεται κάτι που δεν ζει ένα ζευγάρι. Οι ερωτικές σκηνές-στιγμές είναι μέρος της καθημερινότητας ενός ζευγαριού. Έτσι, όταν ένας συγγραφέας γράφει ένα προσωποκεντρικό βιβλίο, νομίζω πως χρειάζεται να βάλει όλες τις πτυχές μίας σχέσης μέσα στην αφήγηση. Οι λέξεις ή η μετάφραση που θα χρησιμοποιήσει κάποιος είναι αυτό που θα το κάνει να ξεχωρίσει ή να «ξενίσει». Έχω διαβάσει βιβλία που οι σκηνές δίνονται με αριστοτεχνικό και ατμοσφαιρικό τρόπο και βιβλία που η μετάφραση από το πρωτότυπο κείμενο ήταν πολύ κακή που το παράτησα στη μέση γιατί δε μου άρεσε πως αποτύπωνε τη σκηνή. 




6)Τι σκέψεις και τι συναισθήματα πιστεύετε ότι προκαλεί η ανάγνωση του βιβλίου σας στον αναγνώστη; 

Ελπίζω ευχάριστα. Το κοινό και των πέντε βιβλίων είναι πως οι πρωταγωνιστές κυνηγούν τα όνειρά τους και δεν επαναπαύονται. Έτσι, ελπίζω πως η ανάγνωση των ιστοριών θα φέρει χαμόγελο στα χείλη των αναγνωστών και μία αίσθηση αισιοδοξίας όταν φτάσουν στην τελευταία σελίδα.


7)Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα; 

Δεν είμαι και τόσο ενδιαφέρουσα νομίζω. Δουλεύω πολύ, καθώς ως freelancer κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα και σε άτσαλες ώρες. Λατρεύω να λιώνω με σειρές στο Netflix και το Spotify μου είναι γεμάτο earl 00s pop. Επιπλέον, θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμων στην ποπ κουλτούρα. 

8)Τι βιβλία διαβάζετε συνήθως; Πείτε μου ένα βιβλίο που διαβάσατε τελευταία. 

Διαβάζω πολύ contemporary romance, όπως θα έχεις καταλάβει. Γενικά, νομίζω πως κάποιος γράφει το είδος που απολαμβάνει περισσότερο να διαβάζει. Έτσι, η δική μου λίστα στο Goodreads είναι γεμάτη από βιβλία του είδους και κάπου ανάμεσά τους και άλλης θεματολογίας..έτσι για την ποικιλία! Mε πετυχαίνεις σε μία τέτοια φάση, αφού μόλις τελείωσα το «We shouldn’t» της Vi Keeland και διαβάζω το «Άγιοι Τίποτα» του Κωνσταντίνου Κέλλη. 

9) Πείτε μας ποιο είναι το motto σας; 

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο, όμως σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου είναι: «Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους, δεν είμαστε τηγανιτές πατάτες». 

10)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

 Είμαι στη φάση που ψάχνω λίγο χρόνο να ξεκινήσω το νέο μου βιβλίο. Έχω μία ιστορία που θέλω «να ανακαλύψω» και πιστεύω να την ξεκινήσω σύντομα. 




11)Τελειώνοντας τη συζήτησή μας κύρια Τζινιώλη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε να μιλήσετε μαζί μας και να δώσετε την ευκαιρία στους αναγνώστες μας να μάθουν καλύτερα εσάς και το βιβλίο σας. Κλείνοντας, πείτε μας σας παρακαλώ πού και πώς μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας. 

Εμένα με βρίσκεται πίσω από μία οθόνη υπολογιστή όλη την ημέρα, λόγω δουλειάς. Και επειδή δεν έχω καθόλου σήμα και το κινητό είναι πάντα στο αθόρυβο, ένας σίγουρος τρόπος είναι μέσω των social media. To βιβλίο είναι πιο «εύκολο» καθώς υπάρχει στα μεγάλα βιβλιοπωλεία αλλά και σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard