ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ για το βιβλίο του Η ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ



Σήμερα στο BΕΑUTY DAYS WITH A BOOK, φιλοξενούμε τον συγγραφέα ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, και το βιβλίο του με τίτλο Η ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ένα μυθιστόρημα? ή ίσως όχι ! Σίγουρα όμως μια εξομολόγηση του πρωταγωνιστή της ιστορίας, του Φίλιππου, ο οποίος προσπαθώντας να κυνηγήσει τα όνειρα του, βίωσε πολλά βάσανα και μαρτύρια. Από την παιδική του ηλικία ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπος με τις Φωνές από μέσα του, καθώς στον κόσμο που έζησε  βίωσε την απόρριψη, την δόξα, την κατάθλιψη, την σχιζοφρένεια, τις φοβίες του, την δειλία του, τις ψυχικές αλλά και τις σωματικές ασθένειες αλλά τελικά βγήκε νικητής. Ένα ενδιαφέρον βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, είναι καλογραμμένο, μια εξομολόγηση που σε κάποιες από τις σελίδες του  πολλές φορές σε κάνει να ταυτίζεσαι με τον ήρωα και  να βρίσκεις κοινά σημεία με τον εαυτό σου. Άλλα ας αφήσουμε τον συγγραφέα να μας πει περισσότερα για αυτό.
Συνέντευξη
Καλημέρα, σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που παραχωρείτε στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK, ας αρχίσουμε με τις ερωτήσεις μας

1)Μιλήστε μας για την υπόθεση του  βιβλίου σας «Η ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;


Η ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ είναι ένα βιβλίο - μαρτυρία. Είναι η εξομολόγηση του Φίλιππου για όλα αυτά που πέρασε την τελευταία δεκαετία. Ξεκίνησα να το γράφω πριν ένα χρόνο και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πηγή έμπνευσης ήταν ο ίδιος ο ήρωας. Με σκληρή δουλειά σε εννιά μήνες το είχα τελειώσει...

2)Μιλήστε μας λίγο για τον ήρωα του βιβλίου  σας, πρόκειται για αληθινή ιστορία  ?


Ναι είναι αληθινή ιστορία. Ο Φίλιππος είναι υπαρκτό πρόσωπο και κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Είναι ένας νέος ο οποίος πάσχει από Διπολική Διαταραχή.

3)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας που θα διαβάσει το βιβλίο σας


Να είμαστε πάντα αισιόδοξοι. Να μη το βάζουμε κάτω και να μη φοβόμαστε τα άτομα που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.


4. Τελικά πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας, μυθιστόρημα ή κάπως αλλιώς?

Δεν θα το χαρακτήριζα μυθιστόρημα γιατί δεν είναι. Είναι μια μαρτυρία.

5.Τι σκέψεις και τι συναισθήματα νομίζετε ότι προκαλεί η ανάγνωση, αυτής της ιδιαίτερης ιστορίας - εξομολόγησης στον αναγνώστη σας?


Οι αναγνώστες μου λένε ότι τους δημιουργούν πολλά ανάμεικτα συναισθήματα διαβάζοντάς το.



6.Τι θεωρείται πιο δύσκολο στην εποχή μας ,τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, την σχέση να ισορροπήσουμε τα θέλω μας με τα πρέπει ?Τι νομίζεται πρέπει να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στους γύρω μας αλλά και στον εαυτό μας? 


Πάντα πρέπει να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Σε πολλές περιπτώσεις και μια τρίτη αν χρειαστεί. Οι καιροί είναι δύσκολοι κι εμείς δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

7.Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για σας, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα ?


Είμαι ένα απλό λαϊκό παιδί. Ονειροπόλο θα έλεγα. Αισιόδοξο πάνω απ' όλα και με όρεξη για δημιουργία. Όταν γράφω γίνομαι πιο δυνατός.

8)Τι βιβλία διαβάζετε συνήθως ? Πείτε μου ένα βιβλίο που διαβάσατε τελευταία.

Διαβάζω βιβλία νέων συγγραφέων. Πιστεύω ότι έχουν πολλά να δώσουν στα γράμματα και στις τέχνες. Τελευταία διάβασα το "Τουρίστες στην ομίχλη" του Βαγγέλη Μαργιωρή επίσης στις Εκδόσεις Πνοή.


9. Πείτε μας ποιο είναι το motto σας?



Γρήγορα ναι. Πρόχειρα όχι.

10)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο  ετοιμάζεται?


τώρα γράφω το επόμενο βιβλίο το οποίο είναι αστυνομική κωμωδία και θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πνοή σε λίγους μήνες.



11)Τελειώνοντας τη συζήτησή  μας κύριε Ιωακειμίδη  θα ήθελα να  σας ευχαριστήσω για τη τιμή που μας κάνατε να μιλήσετε μαζί μας και να δώσετε την ευκαιρία στους αναγνώστες μας  να μάθουν καλύτερα εσάς και το βιβλίο σας .Κλείνοντας πείτε μας σας παρακαλώ που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Tο βιβλίο μου κυκλοφορεί στα Public αλλά και στα άλλα βιβλιοπωλεία. Εμένα μπορείτε να με βρείτε σίγουρα στο facebook.



Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Να είστε πάντα καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard