ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΚΑΚΙΔΟΥ ΓΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ 2 ΟΨΕΙΣ"

Σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK , φιλοξενούμε την συγγραφέα κα ΓΚΑΚΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ για να μας μιλήσει για το βιβλίο της " Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ 2 ΟΨΕΙΣ " που εκδόθηκε από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή  και για πολλά ακόμη.




1)Κυρία Γκακίδου Ελισάβετ θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη   όπου και  επέστρεψα μετά  από χρόνια διαμονή  στην Αθήνα για σπουδές και εργασία.
 Οι κύκλοι των σπουδών μου είχαν πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο σε διαφορετικά στάδια της ζωής του.  Σπούδασα Βρεφοκομία, Αισθητική     και δημιουργία της δημόσιας εικόνας του ατόμου (Image makingH αγάπη μου για την τέχνη, με οδήγησε στην παρακολούθηση πολλών σεμιναρίων χειροτεχνίας, κατασκευών και διδασκαλίας αυτών. Συμμετείχα σε ομάδες  και εργαστήρια αυτογνωσίας για την εσωτερική ανάπτυξη και καλλιέργεια του ανθρώπου. Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ακολούθησε τα στάδια των σπουδών μου εξελικτικά και σήμερα μετράω χρόνια εμπειρία εργασίας σε φροντίδα νηπίων, κέντρα αισθητικής, στην εξατομικευμένη διαμόρφωση της εικόνας καλλιτεχνών και φυσικά στη διδασκαλία χειροτεχνίας και κατασκευών σε δήμους και πολιτιστικά κέντρα


2)Πως και πότε  αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή και να εκδώσετε το πρώτο σας βιβλίο:
Έγραφα από μικρή αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πως μια μέρα θα γράφω βιβλία. Κάποια από αυτά που περιγράφω τα έζησα και με παρότρυνση μιας φίλης, της Νότας, άρχισα να γράφω το βιβλίο. Η έκδοση του βιβλίου ήταν μονόδρομος για μένα μετά την παρότρυνση κάποιων ανθρώπων που τους διάβαζα αυτά που έγραφα.


3) Μιλήστε μας για το βιβλίο σας «Ο Άγγελός μου είχε δυο όψεις ». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;
Από τη στιγμή που άρχισα να το γράφω, σε έξι μήνες τελείωσα το πρωτόλειο κείμενο. Συνολικά μου πήρε ένα χρόνο για να πάρει τη μορφή που ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει έχοντας στα χέρια του το βιβλίο μου.



4)Διαβάσατε το βιβλίο σας μετά την έκδοσή του; Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε στην ιστορία σας; 
Ναι το έχω διαβάσει και κάποια σημεία του με συγκινούν ακόμη, όπως όταν τα έγραφα. Επειδή είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα.

5) Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.
Δεν έγραψα το βιβλίο με σκοπό να περάσω κάποιο μήνυμα. Όμως ο αναγνώστης μπορεί να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι, πως είναι να βιώνεις την κατάθλιψη. Οι αναγνώστες ήταν αυτοί που μου είπαν για το αισιόδοξο μήνυμα που πήραν: πως μπορούν να βγουν νικητές από τη μάχη με την κατάθλιψη. Κάποια κυρία μου είπε πως διαβάζοντας το βιβλίο απάντησε στα γιατί της ζωής της. Ο κάθε άνθρωπος παίρνει από το βιβλίο μου το δικό του μήνυμα. Αυτό που ακουμπάει καλύτερα στην ψυχή του.


6)Το βιβλίο σας αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης και στις ανθρώπινες σχέσεις .Πόσο δύσκολες είναι στην εποχή μας οι σχέσεις των ανθρώπων ?
Η ιστορία της Ροζάνθης και του Άγγελου δεν είναι ερωτική. Το βιβλίο δεν πραγματεύεται τον έρωτα αλλά τη φιλία. Δέχομαι το «ιστορία αγάπης» γιατί σε μια φιλία η αγάπη, η εκτίμηση και ο σεβασμός είναι τα βασικά συστατικά, όπως και στην αγάπη.

7)Ο  Άγγελος στην ιστορία σας είναι  μουσικός. Είναι βιολονίστας και συνθέτης. Εσείς με πιο μουσικό κομμάτι θα ντύνατε το βιβλίο σας:

Chariots of Fire- Οι δρόμοι της φωτιάς του μέγιστου Βαγγέλη Παπαθανασίου.



8) Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο στο μέλλον; 
Ετοιμάζω δύο βιβλία. Το ένα είναι μία ερωτική ιστορία με τίτλο: «Ηλέκτρα. Όλα για τον έρωτα;». Το άλλο είναι έκπληξη…

9)Κυρία Γκακίδου, τελειώνοντας με τις ερωτήσεις, θα ήθελα να μας πείτε πού και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας..
Εμένα μπορείτε να με βρείτε στη σελίδα του βιβλίου μου στο fb :Ο Άγγελός μου είχε 2 όψεις
Και να επικοινωνήσετε μαζί μου στο: egakidou@gmail.com Tο βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα τρία βιβλιοπωλεία της Πρωτοπορίας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα,Από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή, να το παραγγείλετε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιά σας.Στην Κύπρο από τα βιβλιοπωλεία Πάργα.

 Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Θα μου επιτρέψετε να παροτρύνω τους αναγνώστες σας να διαβάζουν και να ψάχνουν νέους συγγραφείς, μπορεί να ανακαλύψουν διαμαντάκια…

Ελισάβετ Γκακίδου

Ευχαριστούμε πολύ για όσα μας είπατε στην σύντομη κουβέντα μας κα Γκακίδου ,είμαστε πάντα δίπλα στους νέους συγγραφείς και στα έργα τους   και είναι χαρά μας να τους γνωρίσει και το δικό μας κοινό ,που του αρέσει το διάβασμα και το καλό βιβλίο.Σας εύχομαι καλή συνέχεια και να σας έχουμε σύντομα κοντά μας με ένα καινούργιο σας βιβλίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard