ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ

Συνηθίζω να σας δίνω συνταγές μαγειρεμένες και  δοκιμασμένες από εμένα, ενώ πολλές από αυτές τις έχουν δοκιμάσει και οι φίλοι μου και έχουν πάρει καλές κριτικές.
Σήμερα θα σας δώσω μια αγαπημένη χειμωνιάτικη συνταγή για την φτιάξετε και εσείς και να την απολαύσετε με καλή παρέα και μπόλικο κρασάκι δίπλα στο τζάκι. Η συνταγή αυτή δεν λείπει τα τελευταία χρόνια και από τα Κυριακάτικα αλλά και τα γιορτινά τραπέζια μας .

Την συνταγή την  ονόμασα, το Χοιρινό της Νικολέτας γιατί την πρώτη φορά που την δοκίμασα, μου την έφτιαξε και μου την έφερε δώρο, μαζί με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί που φτιάχνει ο άνδρα της ο Γιώργος. Η φίλη μου η Νικολέτα λοιπόν, η οποία κατάγεται από ένα ορεινό χωριό της Ελασσόνας, όπου εκεί ξέρουν από καλό φαγητό και κρασί, τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι η αιτία που φτιάχνω και εγώ αυτό το φαγητό.



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό (ψαχνό χωρίς κόκκαλο)
250 γρ. πιπεριά πράσινη
200 γρ. κασέρι 
200 γρ.κεφαλογραβιέρα 
300 γρ. μανιτάρια 
300 γρ. αγγουράκι τουρσί
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη 
1 κρέμα γάλακτος  250 γρ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζεται το χοιρινό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει και στην συνέχεια αφού πετάξετε το νερό, κόβεται σε μικρά κομματάκια.
Κόβεται (πιπεριά, μανιτάρια, αγγουράκι) σε μικρά κυβάκια.
Βάζετε σε ένα ταψάκι το χοιρινό, αλατο-πιπερώνεται και βάζετε ρίγανη. Αναμιγνύεται με την πιπεριά, τα μανιτάρια το αγγουράκι τουρσί και τις σκελίδες σκόρδου, το βρασμένο χοιρινό.
Τα τυριά πρέπει να είναι τριμμένα. Τα βάζετε σ ένα μπολ και αναμειγνύεται με την κρέμα γάλακτος (με πολλά λιπαρά).
Βάζετε το μείγμα των τυριών, πάνω από το κρέας και σκεπάζεται με αλουμινόχαρτο.
Το ψήνετε στους 180 C μέχρι να λιώσουν τα τυριά, προς το τέλος αφαιρείται το αλουμινόχαρτο και αφήνεται να ροδίσει και να πιάσει κρούστα.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου.

Τρώγεται ζεστό με καλή παρέα και κρασί της επιλογής σας.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard