ΑΡΩΝΙΑ τo superfood που έβαλε η GREEKARONIA στην διατροφή μας


Η δύσκολη καθημερινότητα. μας κάνει να ψάχνουμε τρόπους για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη αλλά και την διατροφή μας πιο υγιεινή. Έτσι εντάξαμε την καθημερινή άσκηση ,στο προγραμμα μας αλλά και την αναζήτηση τροφών που θα μας βοηθήσουν να είμαστε πιο δραστήριοι και υγιείς.

Σε αυτήν την αναζήτησή υγιεινών τροφών ,ανακάλυψα την αρώνια ,ένα φρούτο που το εντάσσουν στις υπερτροφές "superfoods" όπως συνηθίζουμε να  λέμε, χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.Την χαρακτηρίζουν ως "βασιλιά των αντιοξειδωτικών" . 

Ψάχνοντας λοιπόν ,από που μπορώ να προμηθευτώ το superfood aronia ,ανακάλυψα μια ελληνική επιχείρηση την GREEKARONIA ,στην Κεντρική Μακεδονία που ασχολείται με την καλλιέργεια του καρπού  άλλα και την παραγωγή και παρασκευή εκλεκτών προϊόντων ,με βασικό συστατικό  την αρώνια.

Πρόκειται για μια Οικοτεχνική προσπάθεια ,μιας ομάδας ανθρώπων ,που το 2012 άρχισαν να καλλιεργούν 12 στρέμματα μελανόκαρπης αρώνιας ,ενταγμένα στην βιολογική καλλιέργεια ,στην Κεντρική Μακεδονία ,στην κοινότητα Κυψέλης του Δήμου Αλεξάνδρειας. Στην Ελλάδα, η αρώνια  άρχισε να καλλιεργείται ,με επιτυχία και πολύ καλά αποτελέσματα ,την τελευταία δεκαετία ,παρά το υψηλό κόστος παραγωγής  της.

Στις αρχές του 2014 συστάθηκε η  εταιρία  με έδρα το Βρυσάκι Ημαθίας  και σήμερα η GREEKARONIA έχει δικές της εγκαταστάσεις και μονάδα παραγωγής .Εδώ φτάνουν οι καρποί και στο εργαστήριο παράγονται και συσκευάζονται τα προϊόντα σε μικρές ποσότητες ανάλογα με τις παραγγελίες  ,χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και πολύ αυστηρούς έλεγχους.

27504105_435867036830798_518623971349999038_o

Τα προϊόντα που παράγει και συσκευάζει η GREEKARONIA είναι ο φρέσκος  άλλα ο αποξηραμένος καρπός της αρώνια. Τρώγονται ωμά  ,προσωπικά μου αρέσει να τα βάζω  στο γιαούρτι.

Νούμερο 1 προϊόν ο χυμός της aronia ,που έχει  στυφή και ιδιαίτερη γεύση ,πίνεται όμως ευχάριστα ,ειδικά όταν τον συνηθίσεις ,δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Και φυσικά όταν σκεφτείς τις θεραπευτικές ιδιότητες ,γίνεται απαραίτητος στην καθημερινή διατροφή .

Όπως σας είπα ο καρπός της αρώνια έχει μια ιδιαίτερη και στυφή γεύση γιαυτό και στην GREEKARONIA , ανέμειξαν  την αρώνια με διάφορα υλικά ,όλα με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό,όπως η μαστίχα,το μέλι,το λεμόνι , έκλεισαν στα βαζάκια  αρώματα και γεύσεις , και έφτιαξαν καταπληκτικές μαρμελάδες ,για την καθημερινή μας διατροφή. Φυσικά ,γευστικά και υγιεινά προιοντα ,χωρίς την προσθήκη ζάχαρης γιαυτό συνιστώνται και σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Τέλος έφτιαξαν το γλυκό κουταλιού αρώνια ,για το όποιο το μόνο που θα σας πω είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Τα οφέλη της αρώνια είναι πολλά όπως θα διαπιστώσετε πιο κάτω
1. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση.
2. Βοηθά στην μείωση των φλεγμονών εξανθημάτων του δέρματος.
3. Βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης 50ml χυμό 3 φορές την ημέρα. (Κλινικές δοκιμές)
4. Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει μια σειρά από καρδιαγγειακά νοσήματα.
5. Βοηθά στις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος.
6. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.
7. Προκαλεί απελευθέρωση  βαρέων μετάλλων .
8. Βοηθά την θεραπεία  του καρκίνου.
9. Βοηθά στην μείωση των σακχάρου στο αίμα.
10. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
11. Περιέχει μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών. Υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες και πολύ υψηλή σε προανθοκυανίδινες (τανίνες) .
12. Περιέχει βιταμίνες :Α,Β1,Β2,Β3,Β5,Β6,Β9,C,E,K,P.
13. Βοηθά στην αντιμετώπιση κάποιων αλλεργιών όπως άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα.
14. Βοηθά στις παθήσεις των ματιών όπως καταρράκτη και γλαυκώματος.

Η αρώνια είναι ένα φρούτο που στην Αμερική ,στον Καναδά και την Ρωσία ,γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ,το καλλιεργούν και το έχουν εντάξει στην διατροφή τους χρόνια τώρα .Μήπως ήρθε η ώρα να το γνωρίσουμε και εμείς καλύτερα?
Δοκίμασα τα προιοντα της GREEKARONIA και οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές  ,αν θέλετε και εσείς να τα γνωρίσετε και να παραγγείλετε ,μπορείτε να τα βρείτε εδώ http://www.greekaronia.gr/index.php?act=viewCat&catId=11

FB Greekaronia Greekaronia https://www.facebook.com/thomas.moschopoulos.7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard