Χυμός τζαουάφα -guava fruit juice
Σαν φρούτο, το guava fruit, εξωτερικά θα έλεγα ότι μοιάζει με ώριμο αχλάδι και στο εσωτερικό του έχει κουκούτσια υπόλευκα όπως είναι και το χρώμα του βρώσιμου φρούτου.
Κατάφερα να πάρω την συνταγή από το μαγαζί που μας τον έφτιαξε και την μοιράζομαι μαζί σας, με κάθε επιφύλαξη!
Για 2 ποτήρια χυμού guava θα χρειαστούμε 4 ώριμα guava, 100 ml νερό, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 125 ml γάλα
Πλένουμε τα φρούτα καλά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αν μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποιους σπόρους καλό είναι να το κάνουμε, τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το νερό. Ανακατεύουμε μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, περνάμε από μια σίτα το μείγμα για να κρατήσουμε και τα τελευταία κουκούτσια και προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι για να το πιούμε.
Σερβίρετε παγωμένο, με παγάκια.
Αντί για ζάχαρη μπορείτε να βάλετε μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!