Cooking With Fey και οι συνταγές δεν έχουν τέλος !

Την Φωτεινή Γίτσα, γνωστή και ως Φαίη, την γνώρισα από το κανάλι  μαγειρικής που έχει στο YouTube το "Cooking With Fey".



Πιάσαμε ιντερνετικά κουβέντα και φτάσαμε να ανταλλάσσουμε συνταγές  και λεπτομέρειες για αυτές για τα καταπληκτικά φαγητά και γλυκά που ετοιμάζει.
Η Φωτεινή μας έδωσε την συνταγή για το πεντανόστιμο σαραγλί της, για να σας την παρουσιάσουμε στο blog, την συνταγή της επίσης μπορείτε να την δείτε να την φτιάχνει και στο κανάλι της στο you tube ,όπου μπορείτε να κάνετε εγγραφή και θα έχετε δωρεάν στην διάθεσή σας 386 συνταγές!




Υλικά για το σαραγλί


Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ
Ξύδι 1/2 φλυτζάνι του καφέ
Αλάτι 1 κουταλάκι του καφέ

Γέμιση

700 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κιλό ζάχαρη
Κανέλα 1 κουταλιά της σούπας
Ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
1/2 κιλό ζάχαρη
1lit νερό
Χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια 150 gr .
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ένα μεγάλο φύλλο το λαδώνουμε με ένα μείγμα από ελαιόλαδο ,καλαμποκέλαιο, μαργαρίνη λιωμένη ! Στρώνουμε καρύδια ,ζάχαρη ,κανέλα και τυλίγουμε το φύλλο όπως στις στριφτές πίτες ! Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί στο κέντρο το πρώτο φύλλο και γύρω γύρω τα υπόλοιπα!
Ψήνουμε για 3 τέταρτα στους 180 βαθμούς αντιστάσεις και αέρα.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει το σιρόπι για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι την ζεστή καρυδόπιτα ! Αφήνουμε να κρυώσει !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard