ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΤΑ για το βιβλίο του «Ο ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 



Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΤΑ, του βιβλίου «Ο ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.







1.Κε ΓΙΑΝΤΑ συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «Ο ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ». Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το καινούργιο βιβλίο σας? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία
?

Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και η ιδιαιτερότητα του κρύβεται στη σύνδεση πολλών και διαφορετικών προσώπων που σχετίζονται μεταξύ τους, όπως αποκαλύπτεται μετά τη σκηνή της δολοφονίας του πρώτου κεφαλαίου. Αυτή ακριβώς την πλοκή θεωρώως ένα δυνατό στοιχείο του βιβλίου.




2.Πείτε μας πως σας ήρθε η έμπνευση για αυτή την ιστορία? Είναι μυθοπλασία ή μια αληθινή ιστορία?

Είναι μυθοπλασία με ήρωες που έχουν δυνατά αλλά και τρωτά σημεία, είναι για παράδειγμα παράνομοι που όμως έχουν ευαισθησίες και δικούς του κώδικες συμπεριφοράς.




3. Ο «Ο ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ» λοιπόν και ποιος από εμάς δεν προσπάθησε να τον λύσει άλλες φορές με επιτυχία και άλλες παρατώντας την προσπάθεια στην μέση. Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Ο τίτλος ήταν μία ιδέα που από την αρχή θεώρησα πως ταιριάζει απόλυτα με την ιστορία. Δεν υπήρξε άλλη εκδοχή για τον τίτλο.




4.Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.


Η συνεργασία ξεκίνησε από την έναρξη σχεδόν της δραστηριότητας του εκδοτικού, έχει προηγηθεί η επανέκδοση του «Ως την τελευταία πνοή» και αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος που πλαισιώνει την συνεργασία μας.



5.Ειναι η πρώτη φορά που γνωριζόμαστε, με ευκαιρία την έκδοση του νέου βιβλίου σας. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς για να σας γνωρίσει καλύτερα και το αναγνωστικό μας κοινό.

Ασχολούμαι με τη συγγραφή αρκετά χρόνια, το 2011 εκδόθηκε το πρώτο μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Λιβάνη, και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 8 τίτλοι. Τα βιβλία μεταξύ τους είναι διαφορετικής θεματολογίας αλλά και ύφους, δε στέκομαι σε ένα θέμα, υπάρχει πάντοτε κάτι καινούριο να ανακαλύψεις ανοίγοντας το εξώφυλλο, όχι μόνο στην ιδέα και αλλά και στον τρόπο και την εξέλιξη της αφήγησης όπως και στη γραφή. Κατά τα λοιπά εργάζομαι έχω τις οικογενειακές υποχρεώσεις και δύο παιδιά.




6.Πιστεύετε ότι η περιπέτεια της πανδημίας που βιώνουμε τα δύο τελευταία χρόνια έφερε τον κόσμο πιο κοντά στα βιβλία; Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;


Η πανδημία σίγουρα έπαιξε το ρόλο της στην διεύρυνση της φιλαναγνωσίας. Ωστόσο αποτέλεσε μία συγκυρία, κάτι πρόκαιρο. Τα βιβλία είναι πηγή γνώσης, πέρα από το λογοτεχνικό κομμάτι. Κάποιος που επιθυμεί να αποκτήσει μία καλύτερη άποψη για ένα θέμα που τον ενδιαφέρει αργά ή γρήγορα καταφεύγει στο βιβλίο. Αυτή είναι και η μοναδικότητα τους που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από αποσπασματικές πληροφορίες του διαδικτύου.




7.Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το μέλλον του ελληνικού βιβλίου τα επόμενα χρόνια;

Προφανώς εννοείτε στο χώρο της λογοτεχνίας. Δε θα ήθελα να κάνω προβλέψεις, ωστόσο το βιβλία παραμένουν μία διαχρονική αξία και το έχουν αποδείξει παρά την ψηφιοποιημένη εποχή μας. Διασθάνομαι πάντως πως αυτή η υπερβολική έμφαση στην εικόνα και τα μέσα δικτύωσης, αυτή η επιφανειακή προσέγγιση της ζωής, κάποτε θα χάσει την σημερινή της «αίγλη». Τότε θα είναι ίσως και μία ακόμα καλύτερη στιγμή για το χώρο του βιβλίου.




8.Πείτε μας τι διαβάζετε αυτό τον καιρό και αν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας, που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;


Υπάρχουν αρκετά. Πολλά αγαπημένα και κάποια που έχω ξαναδιαβάσει.




9.Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας

Σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία. Ο κύβος του Ρούμπικ κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, εγώ διατηρώ προσωπική σελίδα στα μέσα δικτύωσης. Και πάλι ευχαριστώ !










Ο κύβος του ρούμπικ
Συγγραφέας: Γιώργος Γιαντάς
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

Τζίμης άνθρωπος της νύχτας. Η δικηγόρος Βίκη Βερεντζή. Η τρανς Βανέσα. Ο αστυνόμος Κορκολάτος. Ο πολιτικός Δημοσθένης Ριζόπουλος. Ο επιχειρηματίας Καμαρανίδης. Πρόσωπα που με περίεργο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους στα όρια δύο διαφορετικών κόσμων: της νομιμότητας και της παρανομίας. Πληρωμένες δολοφονίες, διαφθορά, χρηματισμοί σε έναν μονίμως άλυτο κύβο του Ρούμπικ και κάπου στη μέση, η επιθυμία για παραίτηση, για μία φυσιολογική ζωή, έτσι όπως καθένας την ορίζει. Μία σκοτεινή πόλη άγραφων κανόνων σε ένα νουάρ μυθιστόρημα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard