Μερίδα: 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 ποτήρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίχνουμε και το κόκκινο πιπέρι.
Προσθέτουμε τις πλυμένες φακές και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε ξανά, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να σκάσουν οι φακές.
Όταν βράσουν οι φακές τις περνάμε από το μπλέντερ.
Προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι και θυμάρι και αφού βράσει για άλλη μια φορά, κατεβάστε το από τη φωτιά.
TIPS ειδικά τον χειμώνα τρώμε πολύ τις φακές, θα σας προτείνω αν θέλετε να αλλάξετε λίγο την γεύση να προσθέσετε μια σκελίδα σκόρδου και μικρά κυβάκια καρότου.
Καβουρντίστε καλά τα κρεμμύδια στην αρχή και θα έχετε μια νόστιμη και λαχταριστή βελουτέ φακόσουπα που θα την φάνε ευχάριστα και αυτοί που δεν αγαπούν τις φακές.
Σερβίρεται ζεστή σε βαθύ πιάτο με μπόλικο φρέσκο ψωμί για μεγάλες βούτες, συνοδεύστε την με τουρσιά!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!