ΥΛΙΚΑ
100γρ. τριμμένο καρότο
100γρ. τριμμένα κολοκυθάκια
100γρ. ψιλοκομμένο πράσο
100γρ. τριμμένο κρεμμύδι
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουμε τα υγρά τους αφού προσθέσουμε αλάτι και τα ανακατέψουμε καλά με τα χέρια.
100γρ. Φέτα σε κυβάκια
60γρ. Πλιγούρι
100γρ. Μαϊντανός
Λίγα φύλλα δυόσμου
2 αυγά
30 γρ. Αλεύρι farin up
30 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές σούπες άλειμμα καπνιστής πιπεριάς @voras
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα, μπορείτε να τα τηγανίσετε και σε ηλιέλαιο
Αλεύρι ή καλαμποκάλευρο για αλεύρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού στραγγίσουν τα υγρά των λαχανικών, τα βάζουμε σ ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
Κατόπιν πλάθουμε ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά με πατατούλες τηγανητές και μια κουταλιά άλειμμα καπνιστής πιπεριάς στο κάθε πιάτο.
Προτείνω να τα συνοδεύσετε με ένα ποτήρι καλό κρασί.
Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!