Μοσχάρι κοκκινιστό
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι προτιμάω ποντίκι ή ελιά
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο)
Πλένουμε το κρέας και με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε να φύγει η υγρασία, αλευρώνουμε ελαφρά. Στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές και να κάνει κρούστα. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε στο λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και τα καρότα να σωταριστούν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και την κανέλλα ενώ προσθέτουμε το κρέας και στην συνέχεια το περιεχόμενο από το βάζο ντομάτας για κοκκινιστό αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό ή τον κύβο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα. Μέτρησα περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Το κοκκινιστό επειδή θέλει χρόνο για την παρασκευή του έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μας Κυριακάτικα φαγητά που μαζευόμαστε όλοι γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Γίνεται υπέροχο με μακαρόνι χονδρό όμως εμείς το φτιάξαμε αυτή την Κυριακή με πένες γιατί κάποιοι "ιδιότροποι" έτσι μας το ζήτησαν. Εσείς φτιάξτε το με ότι μακαρόνι θέλετε, βγάλτε φωτογραφίες στείλτε μας να δούμε και πείτε μας αν σας άρεσε.
1 κιλό μοσχάρι προτιμάω ποντίκι ή ελιά
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα σε ροδέλες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 βάζο ντομάτας για κοκκινιστό (Κοκκινιστή σάλτσα ντομάτας για κρεατικά από Voras flavors)
1 φύλλο δάφνης
Μπαχάρι (2,3 μπιλάκια)
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 καρότα σε ροδέλες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 βάζο ντομάτας για κοκκινιστό (Κοκκινιστή σάλτσα ντομάτας για κρεατικά από Voras flavors)
1 φύλλο δάφνης
Μπαχάρι (2,3 μπιλάκια)
1 ξυλάκι κανέλας
Λίγο νερό ζεστό (ή ζωμό κότας η ένα κύβο )
Αλάτι
Πιπέρι
Πιπέρι
ελαιόλαδο
μακαρόνια της επιλογής σας
κεφαλοτύρι ή ένα regato, ψιλοκομμένο
κεφαλοτύρι ή ένα regato, ψιλοκομμένο
Πλένουμε το κρέας και με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε να φύγει η υγρασία, αλευρώνουμε ελαφρά. Στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές και να κάνει κρούστα. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε στο λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και τα καρότα να σωταριστούν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και την κανέλλα ενώ προσθέτουμε το κρέας και στην συνέχεια το περιεχόμενο από το βάζο ντομάτας για κοκκινιστό αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό ή τον κύβο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα. Μέτρησα περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε με μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Το κοκκινιστό επειδή θέλει χρόνο για την παρασκευή του έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μας Κυριακάτικα φαγητά που μαζευόμαστε όλοι γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Γίνεται υπέροχο με μακαρόνι χονδρό όμως εμείς το φτιάξαμε αυτή την Κυριακή με πένες γιατί κάποιοι "ιδιότροποι" έτσι μας το ζήτησαν. Εσείς φτιάξτε το με ότι μακαρόνι θέλετε, βγάλτε φωτογραφίες στείλτε μας να δούμε και πείτε μας αν σας άρεσε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!