30+1 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ " ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ" της ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΝΟΥ


Ένα ακόμη βιβλίο που επέλεξα να έχω στην γαστρονομική μου βιβλιοθήκη, είναι το ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ της ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΝΟΥ που περιέχει 30+1 εύκολες και απολαυστικές συνταγές για γλυκά χωρίς προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Δεκέμβρη του 2019 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.


Η ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΟΥ σπούδασε πολιτικός μηχανικός και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην περιβαλλοντολογία και την παιδαγωγική. Αρχικά εργάστηκε στον κατασκευαστικό κλάδο αλλά γρήγορα η αγάπη της για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική την οδήγησε σ άλλα μονοπάτια.
Έφτιαξε το δικό της foodblog, παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής  και φωτογραφίας και άρχισε να γράφει τα δικά της βιβλία.




Το ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ της ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΝΟΥ είναι το τέταρτο βιβλίο της και ομολογώ να σας πω, πως με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που έφτασε στα χέρια μου.

Το εξώφυλλο του σκληρό και το χαρτί στις σελίδες του βιβλίου άριστο! Το βιβλίο πλαισιώνουν υπέροχες φωτογραφίες από το εξώφυλλο μέχρι την τελευταία του σελίδα. Τα γραφιστικά συμπληρώνουν την άριστη εικόνα του βιβλίου που συμπληρώνεται φυσικά με τις υπέροχες συνταγές του.

Οι συνταγές είναι γραμμένες έτσι ώστε να γίνονται αμέσως αντιληπτές για την εκτέλεσή τους και τα υλικά τους γνωστά και εύκολα  να τα βρεις,τέτοια που μπορεί η κάθε νοικοκυρά να έχει στα ντουλάπια της. Τα tip κάθε συνταγής βοηθητικά και super!!

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του βιβλίου της ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΝΟΥ, ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ, είναι ότι αναφέρει σε κάθε συνταγή, εκτός από τον χρόνο προετοιμασίας και τα τεμάχια/μερίδες, τις θερμίδες για κάθε μερίδα/τεμάχιο χωριστά, με την βοήθεια και την συνεργασία, της διατροφολόγου, Μαρίας Mεντζέλου. Εδώ σημειώνω ότι οι περισσότερες συνταγές γίνονται χωρίς την προσθήκη ζάχαρης

Όπως με κάθε καινούργιο βιβλίο που ανακαλύπτω, θα σας δώσω και αυτή τη φορά, μια εύκολη συνταγή που άρεσε σε έμενα και θα σας αφήσω να ανακαλύψετε τις υπόλοιπες στο βιβλίο της Αθηνάς, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία ή να παραγγείλετε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.


ΡΥΖΟΓΑΛΟ

τεμ.6-8, θερμ./τεμαχ.158




ΥΛΙΚΑ

150 γρ. ρύζι Καρολίνα
640 γρ. νερό
630 γρ. γάλα
2 κ.σ. αλεύρι βρόμης
3 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύετε σε να μπολ το αλεύρι βρόμης με 90 γρ. γάλα
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό με το ρύζι και βράζετε για 15 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνεται το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε το μείγμα Γάλακτος-βρόμης, το μέλι, τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Επειτα από 10 λεπτά, βλέπετε ότι αρχίζει να πήζει.Το αποσύρετε από τη φωτιά και το μοιράζεται σε μπολάκια.
Αφήνετε το ρυζόγαλο να κρυώσει και βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο.

ΤIP

Σερβίρετε με κανέλα και φιστίκια Αιγίνης, αν θέλετε.


Tην Αθηνά Πάνου μπορείτε να την βρείτε στην σελίδα της στο fb bliss buzz και στο insta 
blissbuzzgr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard