Gaia Greek " Όλη η μεσογειακή διατροφική κουλτούρα κλεισμένη μέσα σε μια μπουκιά ζυμαρικού "


Η GAIA GREEK είναι μια σχετικά νέα ελληνική επιχείρηση με τοπικά παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα νέα προϊόντα  που βασίζονται στην ελληνική παράδοση, μια επιχείρηση που σέβεται  τα αγαθά που μας δίνει η φύση και τον άνθρωπο και δίνει άλλη διάσταση στις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ιδιοκτήτρια κα Αναστασία Καραχοντζίτη, της GAIA GREEK μας μίλησε για την εταιρία, τα προϊόντα και τα μελλοντικά της σχέδια. Ας διαβάσουμε τι μας είπε.


Μιλήστε μας για την επιχείρηση Gaia Greek, πως προέκυψε η δημιουργία της και ποιος βρίσκεται πίσω από την συγκεκριμένη εταιρία? 

Η GAIA GREEK είναι μία ατομική επιχείρηση με έδρα το Κιάτο Κορινθίας. Η ιδιοκτήτρια είμαι εγώ η Αναστασία Καραχοντζιτη. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Κορινθία, σαν παιδί μεγάλης πόλης, ενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι ,σε σχεδόν κάθε γωνιά της Κορινθίας, υπήρχαν εργαστήρια ζυμαρικών όπου πήγαιναν οι γυναίκες το γάλα και τα αυγά τους και έφτιαχναν χυλοπίτες και τραχανάδες για τα σπίτια τους. Έτσι, μέσα μου καλλιεργούσα επί χρόνια την επιθυμία για την ενασχόληση με αυτό το αντικείμενο. Εργάστηκα επί 5 χρόνια στην γραμμή παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών. Λόγω των οικονομικών σπουδών μου, τα επόμενα 5 χρόνια απασχολήθηκα στον τομέα μάρκετινγκ και διανομής αυτών των προϊόντων.  Έτσι δημιούργησα ένα σοβαρό πελατολόγιο, το οποίο μου επέτρεψε το έτος 2012 να συστήσω την δικιά μου επιχείρηση παραγωγής, διανομής και εμπορίας παραδοσιακών και καινοτόμων ζυμαρικών . Υπέγραψα σύμβαση συνεργασίας με μεσαίου μεγέθους εργαστήριο ζυμαρικών δυναμικότητας 1500 κιλών ημερησίως. Το συνεργαζόμενο μεσαίου μεγέθους εργαστήριο, απασχολεί 15 άτομα από τα οποία τα 10 στην παραγωγή και τα 5 στο γραφείο, διαθέτοντας όλα τα πιστοποιητικά ελέγχου παραγωγής και ασφάλειας τροφίμων. Στην Gaia greek, απασχολούνται 4 άτομα ( η ιδιοκτήτρια, ένα στέλεχος υπεύθυνο παραγωγής, ένα στέλεχος υπεύθυνο λογιστικών και έναν εξωτερικό συνεργάτη υπεύθυνο marketing και εξαγωγών).



 Ποια είναι αυτή την στιγμή η παρουσία σας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πως βλέπει το μέλλον η επιχείρηση τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού? 

Με την GAIA GREEK ξεκινήσαμε τη διανομή μας σε δίκτυα HO.RE.CA λαμβάνοντας τα εύσημα ( σε πεντάστερα ξενοδοχεία στη Γλυφάδα και στο Φάληρο, σε ξενοδοχεία της Μυκόνου και της Σαντορίνης καθώς και στη Χαλκιδική ). Σήμερα έχουμε εξαπλωθεί σε delicatessen καταστήματα της Θεσσαλονίκης, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων στη Σύρο , σε delicatessen και εστιατόρια στην Τήνο, στη Σπάρτη, στη Σκόπελο. Όμως, ο κύριος όγκος παράγωγης διοχετεύεται με ιδιωτική ετικέτα σε δυο μεγάλα super market ( ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης ). Το έτος 2017 συμμετείχαμε στην έκθεση της ANUGA στην Κολωνία της Γερμανίας, ως μέλος ομάδας παραγωγών, εκπροσωπώντας την περιφέρεια Πελοποννήσου. Με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάσαμε την απόφασή μας να επεκταθούμε στο εξωτερικό με όραμα και στόχο την εξάπλωση της προσέγγισης με την μεσογειακή διατροφική κουλτούρα. Ήδη συνεργαζόμαστε με χονδρέμπορο, διανομέα στο Ντυσερντολφ, την εταιρεια NIKOLAOU GMBΗ, ο οποίος όμως κυρίως διανέμει σε Έλληνες επιχειρηματίες. Ενδιαφερόμαστε όμως πολύ σοβαρά, να απευθυνθούμε και στον Γερμανό καταναλωτή.γιαυτό και βρισκόμαστε ήδη σε διαπραγματεύσεις με δύο Γερμανούς χονδρέμπορους.Επίσης, έχουμε δειγματίσει σε Έλληνα χονδρέμπορο στην Κρακοβία της Πολωνίας και ευελπιστούμε να ανοίξουμε και την αγορά αυτή. Η προοπτική της περαιτέρω επέκτασης στην εγχώρια αγορά είναι πολύ περιορισμένη λόγω της μειωμένης αγοραστικής δύναμης του καταναλωτικού κοινού το οποίο επιζητά πλέον τις ευκαιρίες των τιμολογιακών προσφορών, κάτι που δεν ταιριάζει με τη παραγωγή προϊόντων ποιότητας.Το μέλλον βρίσκεται στις εξαγωγές προς χώρες με μεγαλύτερη εισοδηματική ευρωστία των πολιτών τους.



Ποια είναι τα προϊόντα που παράγεται και σε τι θα λέγατε ότι ξεχωρίζουν από άλλα παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά? 

Πειραματιστήκαμε με δικές μας συνταγές και με δικές μας πρώτες ύλες, δημιουργώντας εκλεκτά ζυμαρικά ( με κατσικίσιο γάλα, με αλεύρι οσπρίων, με super foods, με μεσογειακά λαχανικά και βότανα ). Τα προϊόντα ξεχωρίζουν για τη ποιότητά τους, τη γεμάτη γεύση τους, και τον πρωτότυπο συνδυασμό διαφόρων πρώτων υλών, με μεγάλη επιτυχία. Ποιο νομίζετε ότι είναι το Νούμερο 1 προϊόν της Gaia Greek και πείτε μας τι καινούργια προϊόντα ετοιμάζεται για το 2020 και πόσο σύντομα θα τα δούμε στο τραπέζι μας. Είναι τα παραδοσιακά ζυμαρικά με κατσικίσιο γάλα και αυγά. Ετοιμαζόμαστε να ασχοληθούμε με ένα άλλο προϊόν, την κορινθιακή σταφίδα, ένα προϊόν που θεωρείται top για την Κορινθία. Ποιο νομίζεται ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας? Η αναζήτηση και ο πειραματισμός σε καινούργιες συνταγές και προϊόντα.


Ποια είναι η φιλοσοφία σας, για τα παραγόμενα προϊόντα σας.

 Κάθε προϊόν που παράγεται, πρέπει να έχει κάτι να πει από μόνο του και να απευθύνεται σε συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό. Π.χ δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό σύνολο ζυμαρικών με superfoods απευθυνόμενοι σε αθλητές, σε vegan και γενικά σε ένα κοινό που αναζητά καινούργιους τρόπους διατροφής. H γευστική μας πρόταση για τα έτη 2018-2019 ήταν « Όλη η μεσογειακή διατροφική κουλτούρα κλεισμένη μέσα σε μια μπουκιά ζυμαρικού «

Πως βλέπετε το μέλλον των Ελληνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα? 

Άλλαξαν πολύ τα δεδομένα στην Ελληνικά αγορά.Μερικοί τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας έσβησαν, άλλοι διατηρούνται με μεγάλο αγώνα και μερικοί θα ορθοποδήσουν και πάλι.Θα σωθούν όσοι μπορέσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να αποκτήσουν εξωστρέφεια.


Που μπορεί κάποιος να βρει και να προμηθευτεί τα προϊόντα σας?

 Κυρίως πουλάμε μέσω e-shop. Επικοινωνήστε μαζί μας στην ιστοσελίδα μας www.gaiagreek.gr ή στο facebook https://www.facebook.com/gaiagreekpasta/ στο messenger.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard