ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ,ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ JOE WICKS, ΠΙΡΙ ΠΙΡΙ,ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ


Μια καλή ιδέα αλλά και ευκαιρία για δίαιτα και υγιεινή διατροφή είναι η περίοδος της νηστείας. Θυμάμαι από μικρή με έπιανε στερητικό σύνδρομο κατά την περίοδο της νηστείας επειδή δεν έτρωγα κρέας,που επιβάλλονταν από την mana mia και την γιαγιά, με αποτέλεσμα όποτε έβρισκα ευκαιρία  να παραγγέλνω έναν αμαρτωλό χοιρινό γύρο και μετά να νιώθω ενοχές.
Όμως μεγαλώνοντας, το βλέπω σαν μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση από το κρέας, που δεν μου λείπει όλο τον χρόνο  και αφού μπορώ να μαγειρεύω μόνη μου πια, μπορώ να φτιάχνω κάτι νόστιμο και υγιεινό ξεφεύγοντας από τα μαμαδίστικα νηστίσιμα φαγητά και να το απολαμβάνω.
Βοηθός μου και σύμμαχος σ αυτό, ο Joe Wicks .

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή νηστίσιμη και υγιεινή είναι η παρακάτω, βέβαια πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για μια καυτερή συνταγή και αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά μην την κάνετε.

ΡΥΖΙ ΠΙΡΙ ΠΙΡΙ,ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

Τα υλικά της συνταγής είναι για 1 μερίδα.
1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
1 κόκκινο τσίλι χοντροκομμένο (αφαιρέστε τους σπόρους αν δεν το θέλετε πολύ καυτερό)
6 καλαμποκάκια ,κομμένα στην μέση
4 ντοματίνια,κομμένα στην μέση
2 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών πιρι πιρι
100 γρ. μαυρομάτικα φασόλια κονσέρβα,στραγγισμένα και ξεπλυμένα
150 γρ. προμαγειρεμένο ρύζι
μια μεγάλη χούφτα τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 σκελίδα σκόρδου σε κομμάτια
12 ωμές γαρίδες (περίπου 200 γρ.)καθαρισμένες
λίγος χυμός λεμονιού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ζεσταίνετε το μισό λάδι καρύδας σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το τσίλι, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια και σοτάρετε για 1 περίπου λεπτό.
Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών πιρι πιρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για μισό λεπτό στην συνέχεια προσθέστε τα μαυρομάτικα φασόλια μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Σειρά έχει το ρύζι ,το οποίο σπάτε με τα δάχτυλα καθώς το προσθέτετε  και στην συνέχεια μαγειρεύετε για περίπου 2 λεπτά, διαλύοντας τυχόν σβόλους με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε το σπανάκι, φέρνοντάς το μια δυο βόλτες για να το βοηθήσετε να μαραθεί. Μεταφέρετε το ρύζι και τα λαχανικά σ ένα πιάτο και σκουπίζετε το τηγάνι σας.
Επαναφέρετε το γουόκ ή το τηγάνι σας σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι καρύδας. Όταν λιώσει και κάψει προσθέτετε το σκόρδο και τις γαρίδες και μαγειρεύετε για ένα λεπτό περίπου,ανακατεύοντας κάθε τόσο,ώσπου να ροδίσουν οι γαρίδες και να μαγειρευτούν καλά.
Σερβίρετε το ρύζι με τα λαχανικά, συμπληρώνετε με τις σκορδάτες γαρίδες και κλείνετε με μια δόση χυμού λεμονιού, προτού απολαύσετε τη δημιουργία σας.

Το πίρι πίρι είναι ένα μείγμα μπαχαρικών καυτερό, που μπορείτε να αγοράσετε ,έτοιμο από ένα μπαχαράδικο  ή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας.

Σας γράφω την  συνταγή για πίρι πίρι  του Ακη Πετρετζίκη και μπορείτε να την βρείτε και εδώ https://akispetretzikis.com/el/categories/saltses-marinades/meigma-piri-piri

Μείγμα Piri – Piri

Υλικά
  • 1 ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι (120 ml χωρητικότητα) τo οποίo και κλείνουμε καλά.
  • Διατηρείται για 2 μήνες.

Την συνταγή για το  ρύζι πίρι πίρι με γαρίδες, θα βρείτε στην σελίδα 133, στο βιβλίο ΛΕΠΤΟΙ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ. 



To βιβλίο  κυκλοφορεί  στην Ελλάδα από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS και αποτελεί το Νο1 bestseller βιβλίο διατροφής όλων των εποχών.
Μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία σ όλη την Ελλάδα ή να το παραγγείλετε εδώ https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003957/leptoi-se-15-lepta?cid=1003957

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard