ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΣΑΤΝΕΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ


Ένα βαζάκι chutney καραμελωμένου κρεμμυδιού από την @mamellada ήταν η αφορμή να απογειωθεί το σημερινό μας φαγητό! Μια χοιρινή μπριζόλα που σιγοψήθηκε στο τηγάνι και έγινε λουκούμι ήρθε στο τραπέζι μας σήμερα και άρεσε πολύ σ΄ όλους.




Για την φτιάξετε και εσείς, θα χρειαστείτε ελαιόλαδο, μπριζόλες, αλάτι και πιπέρι, θυμάρι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 βαζάκι τσάτνευ κρεμμυδιού, 1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν, 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι, 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας.


Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τις χοιρινές μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και από τις δύο πλευρές και τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Δεν χρειάζεται να πλένεται το τηγάνι απλά ρίχνεται το τσάτνευ κρεμμυδιού, αφού έχετε ρυθμίσει την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, για να ζεσταθεί. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε και μια 1 σκελίδα σκόρδου αν σας αρέσει. Προσθέστε στο μείγμα, το ζωμό κότας, τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο και ανακατέψτε. Βάλτε ξανά τις μπριζόλες στο τηγάνι, αυξήστε τη θερμοκρασία ώστε το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις μπριζόλες σας να σιγο-μαγειρευτούν για 1 ώρα περίπου. Αν δείτε ότι σώνονται τα υγρά προσθέστε λίγο νερό με ζωμό κότας.

Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό σας με ρύζι, πουρέ πατάτας ή γλυκοπατάτας, ή ψητές πατάτες.

Το συνόδευσα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ενώ έφτιαξα με μια πιατέλα με τυριά και τυροσαλάτες άσπρη και κόκκινη,  που είχα στο ψυγείο (ότι περίσσεψε από τον εφοδιασμό των γιορτών) με ένα καυτερό τσάτνευ πιπεριάς.


πιπέρι @house.of.spices
θυμάρι από @tithoherbs
ελαιόλαδο @ellive_olive_oil
τσάτνευ κρεμμυδιού @mamellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard