ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ για το βιβλίο της «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ



Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, του βιβλίου «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ




1)Κα ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.

Ποτέ μου δεν είχε περάσει από το μυαλό. Έγραφα από μικρό παιδί αλλά για συνηθισμένους λόγους όπως εκθέσεις, σχολική εφημερίδα, διηγήματα και άλλα δικά μου που έσκιζα κατευθείαν.
Κάποτε, σε μία δύσκολη για εμένα εποχή, αυτό που έγραφα προχωρούσε θαρρείς μόνο του και έφτασε να γίνει «Το γλυκό του κουταλιού». Εννοείται πως για χρόνια δεν το διάβασε ποτέ κανείς.


2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?

Η ελευθερία, τα λάθη που την στερούν και ο αγώνας να καταλάβει κανείς την ουσιαστική σημασία της.


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Το ότι οι ηρωίδες μου δεν είναι ενάρετες αλλά επιπόλαια αποτελέσματα της εποχής μας. Ότι ο άνθρωπισμός, η φιλία και οι όποιες διαφορές μας μπορούν να συνυπάρχουν αλλά και να μάχονται για την αλήθεια και τη μεγάλη αγάπη.


4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.

Ότι όλα λύνονται και γίνονται όταν τα θέλουμε πολύ.


5)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Στον εγκλεισμό, όταν ανακάλυψα πως το παράθυρο είναι η αρχή της ελευθερίας να βλέπεις ουρανό, δε χρειάστηκε να ψάξω για τίτλο.


6) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Επιθυμώντας για κάποιους λόγους να αλλάξω εκδότη, αυτόματα σκέφτηκα ρομαντικά. Τα Ελληνικά Γράμματα κάποτε αντιπροσώπευαν για μένα ένα ζαχαροπλαστείο βιβλίων που διάβαζα και αγαπούσα.


7) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?

Είναι ήδη έτοιμο το εικοστό πρώτο βιβλίο μου που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο «Όσα δε λέμε».


8)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;

Τη ζωή και το συναίσθημα και τη φαντασία.


9)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου; Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης;

Η εσωτερική ανάγκη να μιλήσεις. Η ικανοποίηση έρχεται όταν το δεις πρώτη φορά σε βιτρίνα βιβλιοπωλείου. Όλα τα άλλα έρχονται αλλά πιστέψτε με έχουν δευτερεύουσα σημασία. Τα χρήματα απ’ την συγγραφή ποτέ δεν είναι πολλά και η φήμη στην Ελλάδα τουλάχιστον έχει δυστυχώς περιορισμένα όρια.


10)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Το τελευταίο μου βιβλίο «Παράθυρο ανοιχτό» βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Το mail μου είναι mjpetropoulou@gmail.com

Για το επόμενο βιβλίο εύχομαι να τα πούμε και πάλι.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία




.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ
ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα - Ellinika Grammata

Η Όλγα συνάντησε την Κάτια μετά από χρόνια.
Εκείνη τη μέρα δε φαντάστηκε πως η παλιά φιλία θα έφερνε στον δρόμο της λάθη, ενοχές, απώλειες, προδοσίες αλλά και έναν φίλο που θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα.
Το παρελθόν όμως, που δεν ξεχνάει ποτέ, την κυνήγησε, τη μάτωσε και την έριξε ξανά στο υπαρξιακό της τέλμα.
Ο έρωτας άραγε θα καταφέρει να την οδηγήσει στην ελευθερία και στο δικαίωμα να δει μια μέρα τον κόσμο από παράθυρο ανοιχτό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard