ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ

Το μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε δεν το πετάμε, το κάναμε σήμερα αυγόφετες που αρέσουν σ όλους και μας γυρίζουν πίσω στα παιδικά μας χρόνια όταν τα χεράκια της γιαγιάς και της μαμάς, τις έφτιαχναν και μαζευόμασταν όλοι γύρω από το τραπέζι της κουζίνας για τις φάμε. 


Θα χρειαστούμε μπαγιάτικο ψωμί, 2 κούπες γάλα, 3 αυγά και βούτυρο για το τηγάνι

Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα.  Προσθέτουμε τις φέτες ψωμιού (το έχουμε κόψει σε μέτριες φέτες, κάθε φέτα την κόβω και στη μέση) και αφήνουμε να ρουφήξουν το μείγμα.

Σ ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Τινάζουμε τις φέτες να φύγουν τα περιττά υγρά και τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Περιμένουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και είμαστε έτοιμοι. Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε βούτυρο.



Βάζουμε τις αυγόφετες σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με υλικά της προτίμησης μας

με ζάχαρη
με ζάχαρη και κανέλλα
με μέλι
με σοκολατόμελο
με μαρμελάδα
με  φρέσκα φρούτα (προτιμώ τις μπανάνες και τα φρούτα τους δάσους)
με ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα κλπ) 

Μπορείτε να τις φάτε σκέτες, ζεστές αφού προσθέσετε λίγο βούτυρο επάνω τους.

Μπορείτε να τις φάτε και αλμυρές με φέτες γαλοπούλας, ζαμπόν ή κάποιο τυρί που σας αρέσει.


ΤΙPS

-το ψωμί το κόβουμε σε μέτριες φέτες, κάθε φέτα την κόβω και στη μέση

-μπορείτε αντί για μπαγιάτικο ψωμί να χρησιμοποιήσετε ψωμί του τοστ

-αν θέλετε να τις φάτε γλυκές προσθέστε μια βανίλια στο μείγμα

-αν θέλετε να τις φάτε αλμυρές προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι στο μείγμα

-αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ένα ελαφρύ λάδι (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard