ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ για το βιβλίο της «ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

  

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ, του βιβλίου «ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ» που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.



1)Κα ΤΖΙΡΙΤΑ, ευχαριστούμε πολύ που δεχτήκατε να μιλήσουμε για ακόμη μια φορά, με την ευκαιρία έκδοσης του νέου σας βιβλίου που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν.

Ας γνωρίσουμε το καινούργιο σας μυθιστόρημα  «ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ». Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας, ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?


Δυστυχώς η πηγή της έμπνευσης μου ήταν ένα προσωπικό μου βίωμα που μου πήρε πολλά χρόνια να ξεπεράσω. Έχοντας ένα πρόσωπο με ναρκισσιστική διαταραχή στο κοντινό μου περιβάλλον ξεκίνησα την έρευνα για το θέμα αυτό και φυσικά συμβουλεύτηκα ειδικό. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μου που είναι μεν μυθοπλασία αλλά με πολλά αληθινά στοιχεία.


2)Αλεξάνδρα, Ελίνα, Λεωνίδας, Όμηρος οι πρωταγωνιστές του βιβλίου σας, μιλήστε μας για αυτούς.


Η Αλεξάνδρα είναι η πρωταγωνίστρια, είναι «το λουλούδι του πάγου». Όπως όμως γράφω και στο οπισθόφυλλο οι αληθινοί ήρωες είναι η Ελίνα, η παιδική της φίλη, ο Λεωνίδας ο άντρας της και ο Όμηρος ο γιος της. Το γιατί είναι ήρωες κυριολεκτικά θα το ανακαλύψετε διαβάζοντας το βιβλίο!


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 


Όποιος διαβάσει αυτό το βιβλίο θα συγκλονιστεί διαπιστώνοντας πόσοι τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν στη ζωή του! Η αποκάλυψη που γίνεται μπροστά στα μάτια μας με κάθε σελίδα θεωρώ ότι είναι η δύναμη του βιβλίου μου.


4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.


Δεν είναι ακριβώς μήνυμα. Αυτό που θεωρώ ότι έχει να του προσφέρει το έργο αυτό είναι η γνώση και η δύναμη να είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει τους ναρκισσιστές.


5) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


Έχοντας γράψει το πρώτο μου έργο το 2006, «το παιδί της αγάπης», φίλοι και γνωστοί που το διάβασαν με προέτρεψαν να το στείλω προς έκδοση. Έτσι επέλεξα τις εκδόσεις Ψυχογιός και το έστειλα. Η ανταπόκριση τους ήταν άμεση και το ένα έφερε το άλλο! Κυκλοφόρησε το 2008 κι από τότε κάθε χρόνο κι ένα βιβλίο μου!


6)Πιστεύεται ότι το ελληνικό αναγνωστικό κοινό αυξάνεται χρόνο με το χρόνο? Πιστεύεται ότι η περιπέτεια της πανδημίας που βιώνουμε τα δύο τελευταία χρόνια έφερε τον κόσμο πιο κοντά στα βιβλία; 


Η αγοραστική δύναμη του κόσμου επηρεάζεται από τις οικονομικές συνθήκες. Δυστυχώς, αν και οι αναγνώστες είχαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο λόγω καραντίνας, είχαν πληγεί οικονομικά κι αυτό επηρέασε και την πώληση των βιβλίων. Τα πολλά κοινωνικά προβλήματα εκτός από ανέχεια δημιουργούν και μια κακή ψυχολογία στους ανθρώπους. Γι αυτό και τα δυο τελευταία χρόνια παρατηρώ ότι μειώθηκαν οι αναγνώστες.


7)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;


Για μένα είναι ανάγκη της ψυχής μας. Κάθε βιβλίο κι ένα ταξίδι, ένα βήμα προς την αυτογνωσία. Μέσα από τις ιστορίες των ηρώων τους βρίσκουμε λύσεις σταδιακά μας προβλήματα, γινόμαστε σοφότεροι και ωριμότεροι. Είναι η καλύτερη  ψυχοθεραπεία!


8)Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το μέλλον του ελληνικού βιβλίου τα επόμενα χρόνια;

Όπως είπα και παραπάνω, όλα εξαρτώνται από τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Αν έρθει μια περίοδος γενικότερης ανάπτυξης κι ευημερίας, τότε και το βιβλίο στην χώρα μας θα έχει λαμπρό μέλλον.


9)Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, εσείς ποιο θα επιλέγατε;


Προσωπικά μπορώ να διαβάσω το ίδιο εύκολα ένα βιβλίο κι ένα e-book. Καταλαβαίνω όμως εκείνους που προτιμούν την μυρωδιά του χαρτιού και θέλουν τα βιβλία να στολίζουν την βιβλιοθήκη τους.


10) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?

Το επόμενο βιβλίο μου θα έρθει τον ερχόμενο Φεβρουάριο – όπως κάθε χρόνο. Πρόκειται γι άλλη μια αληθινή ιστορία που με συγκλόνισε και θέλησα να την μοιραστώ με τους αναγνώστες μου.


 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία ή μπορεί κάποιος να το παραγγείλει διαδικτυακά από την σελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός ή από άλλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία. Εμένα με βρίσκεται στο facebook:https://www.facebook.com/MariaTziritaAuthor στο Instagram: @mtzirita και στο You Tube: Maria Tzirita Official

Σας ευχαριστώ!




ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η Αλεξάνδρα Πανοπούλου είναι όμορφη, πλούσια και σύντομα θα γίνει πολύ διάσημη κατακτώντας τον τίτλο της βασίλισσας της ελληνικής τηλεόρασης. Παντρεύτηκε τον μεγάλο της έρωτα, τον Λεωνίδα, ο οποίος την λατρεύει, κι απέκτησε μαζί του έναν γιο, τον Όμηρο. Έχει πάντα κοντά της την παιδική της φίλη Ελίνα, που τρέχει σε κάθε της ανάγκη, και τους γονείς της, που δεν της χαλούν κανένα χατίρι. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι μια πολύ τυχερή κι απόλυτα ευτυχισμένη γυναίκα. Όμως δεν είναι.
Στην ιστορία του βιβλίου η ηρωίδα δεν είναι η Αλεξάνδρα, η πρωταγωνίστρια του. Πραγματική ηρωίδα είναι η Ελίνα, και τραγικοί ήρωες ο Λεωνίδας και ο μικρός Όμηρος. Σύντομα θα καταλάβετε το γιατί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard