ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΛΑΧΤΑΡΗ για το βιβλίο της «ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΛΑΧΤΑΡΗ, του βιβλίου «ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ» που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.



1)Κα ΜΑΛΑΧΤΑΡΗ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.


Ήταν μία από τις πολλές υποψήφιες απαντήσεις στην ερώτηση «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις»; Οι υπόλοιπες ήταν αρχαιολόγος, φωτογράφος, σκηνοθέτης, κτηνίατρος. Η συγγραφή ξεκινά μάλλον με την ανάγνωση και με έναν ισχυρό λόγο, προφορικό και γραπτό.

Ιστορίες μπορεί να έγραφα από μικρή, αλλά συνειδητά το κυνήγησα μέσα από τα μαθήματα δημιουργικής γραφής, από το 2016 και μετά.


 2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?


Στους Ναυαγούς σίγουρα έπαιξε ρόλο η τηλεόραση κι ο κόσμος της, το τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες, τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια επιβίωσης, η αντίδραση του τηλεοπτικού κοινού, όλη αυτή υπερβολή που μοιάζει να αγνοεί την πραγματική επιβίωση, τα προβλήματα του κόσμου, στο τέλος την ίδια την πραγματικότητα.


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 


Αυτό καλύτερα να το απαντήσετε εσείς, αν βρείτε κάποια.


4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.


Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω, ήδη διαφορετικοί αναγνώστες μου έχουν αναφέρει διαφορετικά «μηνύματα». Ας βρει ο κάθε αναγνώστης το δικό του.


 5)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?


Ο τίτλος είναι απλός και ήταν εξ αρχής αυτός, δεν υπήρχαν άλλοι.

Μου φάνηκε αυτονόητος.


6) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Με τον παραδοσιακό τρόπο. Ακολούθησα τις οδηγίες του εκδοτικού οίκου για την αποστολή έργων, το έστειλα και μετά από λίγο καιρό με πήραν τηλέφωνο.


7) Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας  συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?


Σίγουρα δεν θα πρέπει να τον/ την ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις που θ’ αφήσει. Αυτό που μου λείπει τελευταία στα βιβλία και τους συγγραφείς που διαβάζω είναι η τόλμη, θα ήθελα να είμαστε πιο τολμηροί, πιο αιχμηροί, ίσως και πιο προκλητικοί.


 8) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?

Το ταξίδι της συγγραφής είναι ένα ταξίδι μάθησης. Θέλω να πειραματιστώ σε περισσότερες τεχνικές/ τρόπους γραφής και θεματολογίες/ είδη μυθιστορήματος. Δεν μ’ ενδιαφέρει να φορέσω μία ταμπέλα και να ταυτιστώ με ένα είδος, όσο χρήσιμο κι αν θεωρείται αυτό. Ο στόχος μου είναι τα πέντε πρώτα έργα να είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Σύντομα ή όχι, δεν είναι κάτι που το γνωρίζω από τώρα, καθώς η δουλειά μου απαιτεί πολύ χρόνο και πνευματική ενέργεια. Ήδη πάντως γράφω το επόμενο.


9) Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;

Τους άλλους συγγραφείς, την τέχνη, τον αστικό ιστό. Οι ιδέες είναι εύκολο να βρεθούν, το δύσκολο είναι η πειθαρχία να τις γράψεις.


10) Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Εγώ σας ευχαριστώ. Το βιβλίο φαντάζομαι θα το βρείτε στα περισσότερα βιβλιοπωλεία, καθώς και μέσα από το site των εκδόσεων Ψυχογιός. Εμένα θα με βρείτε σίγουρα στην βιβλιοπαρουσίαση και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.




ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΛΑΧΤΑΡΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS

Όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο των Ναυαγών, ημέρα Τρίτη, ώρα εννέα, η τηλεθέαση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σχεδόν όλη η Ιταλία, καρφωμένη στον τηλεοπτικό σταθμό Colpo Grosso, κάθισε επί τρεις ώρες να βλέπει πλάνα από τη ζωή των έξι παικτών στο νέο τους περιβάλλον. Λευκή άμμος, παρθένα νερά, καταγάλανα, εξωτικό τοπίο, κάπου πολύ μακριά από εκείνους και την καθημερινότητά τους, μακριά από φόρους, δάνεια, διατροφές κι υποχρεώσεις. Ένας γόνος διάσημης οικογένειας χωρίς ανέσεις, μία πρώην πρωταθλήτρια του σκι χωρίς φως και φαγητό, μία ξανθιά παρουσιάστρια με εντυπωσιακό ντεκολτέ, ένας γυμναστής-μαραθωνοδρόμος μακριά από την οικογένειά του, ένας έφηβος γκρινιάρης που σίγουρα θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη και μία σοβαρή δημοσιογράφος-ωρολογιακή βόμβα, που σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα, εντάξει, είναι μία όαση στο νεκρό τηλεοπτικό πεδίο της κρίσης, στις αδιάφορες ζωές τους.
Έξι παίκτες σε μία βραχονησίδα του Ινδικού Ωκεανού. Μία ομάδα παραγωγής στη Σομαλία. Στρατιές ιδιωτικών ντετέκτιβ στην Καραϊβική. Ένας διευθυντής προγράμματος χαμένος στο Κάιρο. Ένας φόνος στη Ρώμη. Μία περιπέτεια που ξεκινά μόλις κλείσει η τηλεόραση. Και κανείς δε θα γυρίσει ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard