ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤO ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΥΣΙΛΑ για το βιβλίο του «TIAMAT» από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΥΣΙΛΑ με το βιβλίο τoυ «TIAMAT» από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ




1)Κε ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΥΣΙΛΑ, συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Η ‘Τιαμάτ’ ξεκίνησε να γράφεται το 2017. Είχα γράψει μόνο τον πρόλογο αλλά οι συνθήκες τότε δεν μου επέτρεψαν να τη συνεχίσω. Τελικά ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια των δύο καραντινών και συνολικά μου πήρε έξι μήνες για να τελειώσει (Δίχως τη δεύτερη γραφή εννοείται. Αυτή διήρκεσε περισσότερο).


2) Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας? Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων. Όσο για τα δυνατά σημεία της ιστορίας, πιστεύω πως είναι ο γρήγορος ρυθμός και ο αιφνιδιασμός του αναγνώστη. Ελπίζω δε, δυνατά στοιχεία να αποτελούν και οι χαρακτήρες, γιατί ‘περπάτησα’ μαζί τους, τους αγάπησα και θα ήθελα να καταπιαστώ και πάλι μαζί τους.


3)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?


Για κάποιο λίγο, η ιστορία αυτή είχε από την αρχή όνομα και ήταν το ‘Τιαμάτ’. Ένιωθα ότι κανένας άλλος τίτλος δεν θα του ταίριαζε περισσότερο.


4)Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα βιβλίου τρόμου για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα?


Νομίζω ότι το απαραίτητο συστατικό είναι η διαρκώς επιταχυνόμενη αφήγηση και η ταύτιση του αναγνώστη με πρόσωπα και καταστάσεις.


5)Γιατί επιλέξατε να συστηθείτε στο κοινό με βιβλία τρόμου, μάλιστα από πολλούς θεωρείστε "ο παππούς" του Ελληνικού τρόμου!

Σε όλη μου τη ζωή διάβαζα βιβλία τρόμου. Όταν ήρθε η ώρα μου να γράψω, θέλησα να το κάνω στο είδος που προτιμούσα. Άρχισα να γράφω τρόμο σε μία εποχή (1993-98) που ελάχιστοι (Μπαλάνος, Μαστακούρης Βέμπος) το είχαν επιχειρήσει, και μάλιστα σε ελληνικό πλαίσιο, πράγμα που ξένισε αρχικά, στο τέλος όμως κέρδισε το κοινό. Αυτό το διαπιστώνουμε από τα όσα εκδίδονται αυτή τη στιγμή. Ο Ελλαδικός χώρος δεν είναι πια ‘ξένο σώμα’ στις ιστορίες τρόμου.


6)Τι είναι αυτό που γοητεύει τους αναγνώστες και τα τελευταία χρόνια αναζητούν όλο και περισσότερο βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας αλλά και τρόμου?

Είναι, πιστεύω, ο ίδιος λόγος που τα παιδιά διηγούνται μεταξύ τους τρομαχτικές ιστορίες. Αυτή η ανατριχίλα στη ραχοκοκαλιά, καθώς και η ασφάλεια πως όλα αυτά δεν είναι παρά παραμύθια. Υπάρχουν πάντα και οι μόδες, πιστεύω όμως περισσότερο στο αρχέγονο.


7)Πείτε μας αγαπημένα σας βιβλία και συγγραφείς από τον χώρο της crime λογοτεχνίας και πόσο σας επηρέασαν.


Είμαστε ό,τι διαβάζουμε (κατά το είμαστε ό,τι τρώμε). Φυσικά και έχω επηρεαστεί από πολλούς και όχι μόνο του χώρου: Μάστερτον, Κίνγκ, Λάβκραφτ, αλλά και Αγκάθα Κρίστι, Νέσμπο (όσο άντεχα να τον διαβάζω), Καζαντζάκη, αλλά και τους προαναφερθέντες Έλληνες του χώρου.


8) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Η συνεργασία με την ‘Πηγή’ προέκυψε με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο. Έστειλα κείμενα προς αξιολόγηση, τους άρεσαν και προχωρήσαμε.


9)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα

Σπούδασα ψυχολογία αλλά δεν την εξάσκησα ποτέ. Παίζω σκάκι και κιθάρα και μου αρέσει το γράψιμο. Τα τελευταία χρόνια διδάσκω δημιουργική γραφή στον δήμο Παπάγου – Χολαργού.


10)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω ένα αστυνομικό τύπου Αγκάθα Κρίστι. Ένας φόνος μέσα σε ένα ξενοδοχείο και πολλοί ύποπτοι. Είναι ένα είδος με το οποίο καταπιάνομαι για πρώτη φορά και ελπίζω να το διασκεδάσουν οι αναγνώστες όσο το διασκεδάζω κι εγώ γράφοντας.


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Το βιβλίο μου μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και φυσικά στις εκδόσεις ‘Πηγή’. Όσο για εμένα, στο Χαλάνδρι και στις γύρω περιοχές.




Tiamat
Συγγραφέας: Αντώνης Κρύσιλας,
ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Ένα μυθιστόρημα τρόμου που θα σε καθηλώσει!

Ποιος εφιάλτης παραµονεύει στους βάλτους του Έβρου;

1997. Ξηµερώµατα Πάσχα. Μία οµάδα µεταναστών, προσπαθώντας να περάσει στην Ελλάδα µέσω του Έβρου, γίνεται αντιληπτή από µία ελληνική περίπολο. Ένας 19χρονος από το Μπαγκλαντές συλλαµβάνεται από τους Έλληνες φαντάρους ενώ προσπαθεί να κρυφτεί. Δίπλα του βρίσκονται τα αποµεινάρια του φίλου του. Ισχυρίζεται πως κάτι τους επιτέθηκε.

2012. Ένας δηµοσιογράφος στην Αλεξανδρούπολη σκοτώνεται σε ύποπτο αυτοκινητιστικό δυστύχηµα, ενώ έχει µιλήσει για εξαφανίσεις κυνηγών και αγροτών στον Έβρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard