ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΙΝΤΑΡΗ για το βιβλίο της «ΕΡΩΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ» από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΙΝΤΑΡΗ με το βιβλίο της «ΕΡΩΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ» από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.


1)Κα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΙΝΤΑΡΗ, συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;
 
Ο «ΕΡΩΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ» ξεκίνησε να γράφεται τον Δεκέμβριο του 2021 σε μια πόλη του Ιράκ και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2022 στο Ντουμπάϊ. Όπως καταλαβαίνετε, το βιβλίο αυτό ταξιδεύει από την στιγμή που άρχισε να δημιουργείται.

2) Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας?

Νομίζω είναι προφανές πως το επάγγελμα μου έπαιξε έναν βασικό ρόλο σε αυτό! Επίσης, ως τώρα ποτέ δεν είχα διαβάσει ένα βιβλίο με αντίστοιχη θεματολογία. Έτσι, το γεγονός πως ταξιδεύω ασταμάτητα, ακούω συνέχεια όμορφες, αλλά και περίεργες ιστορίες με οδήγησαν στην σχέση της Ευχής και του Στέφανου.

3) Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Όπως ανέφερα και προηγουμένως η θεματολογία είναι κάπως πρωτότυπη. Η ιστορία αφηγείται τις ζωές ανθρώπων που εργάζονται στην αεροπορία, περιγράφοντας όσο καλύτερα γίνεται πως είναι η ζωή κυριολεκτικά με μια βαλίτσα.

Πέρα όμως από την όμορφη ιστορία που χτίζεται μεταξύ των πρωταγωνιστών μας, βλέπουμε και πως μία ασθένεια μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, κάνοντας μας να αναθεωρήσουμε πολλά για την ζωή.

4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Χμ, ο τίτλος με τον οποίο ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο ήταν «ΣΤΑ 35.000 ft» μιας και ήθελα να δώσω έναν αέρα αεροπορικό και αρκετά γνώριμο για εμένα. Η δεύτερη σκέψη ήταν το «ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ 35000 ft» που πρότεινα, έπειτα από πρόταση της μητέρας μου και έτσι φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα από την πλευρά των Εκδόσεων Πηγή.

5)Πιστεύεται ότι το ελληνικό αναγνωστικό κοινό αυξάνεται χρόνο με το χρόνο? Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το μέλλον του ελληνικού βιβλίου τα επόμενα χρόνια;

Με χαροποιεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι λογαριασμοί βιβλίων στα μέσα κοινωνικής
δικτύωσης είναι φτιαγμένοι από άτομα νεαρής ηλικίας, που όχι μόνο διαβάζουν, αλλά και
προτείνουν με πολύ όμορφο τρόπο προτάσεις με βάση αυτά που διαβάζουν.
Όποτε θα έλεγα πως ναι, το ελληνικό κοινό διαβάζει, προτείνει και ταξιδεύει μέσα από τα
βιβλία.

6)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Δεν θεωρώ πως υπάρχει πρέπει ειδικά στο διάβασμα, κάτι που βγαίνει τόσο αβίαστα. Νομίζω πως το διάβασμα σε καλεί από μόνο του, σαν μια ανάγκη. Και το βλέπεις αυτό όταν
κοντοστέκεσαι έξω από βιβλιοπωλεία ή όταν χαίρεσαι να βλέπεις κόσμο να διαβάζει μέσα στα μέσα μεταφοράς. Εμένα τουλάχιστον αυτό με κάνει να χαμογελάω.

Εγώ θα πω πως με το διάβασμα ανακαλύπτεις νέους κόσμους, νέα συναισθήματα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Ένα βιβλίο πάντα βοηθάει!

7)Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, εσείς ποιο θα
επιλέγατε;

Έντυπο! Η αφή και η όσφρηση ενός νέου βιβλίου είναι μια ιεροτελεστία.
Ο μόνος λόγος που τα τελευταία χρόνια διαβάζω ηλεκτρονικά είναι επειδή ζω στο εξωτερικό, αλλά πιστέψτε με, κάθε φορά που έρχομαι Ελλάδα η βαλίτσα ζυγίζει κάτι παραπάνω και ο λόγος είναι τα βιβλία που βρίσκονται μέσα.

8)Πείτε μας τι διαβάζετε αυτό τον καιρό και αν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας, που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;

Την τελευταία εβδομάδα διάβασα το «ΕΝ ΛΕΥΚΩ» της Ελένης Ελευθεριάδου το οποίο το
ρούφηξα μέσα σε δυο μέρες. Σειρά έχει το «ΣΑΝ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ».
Υπάρχουν πολλά αγαπημένα στην βιβλιοθήκη μου, όπως για παράδειγμα το «9 ΝΟΕΜΒΡΗ» και τα βιβλία μου δεν τα εμπιστεύομαι σε κανέναν. Άρα η απάντηση σε αυτό είναι όχι, όχι και όχι!

9)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Αγαπώ το Τόκιο, τα μακαρόνια και ακούω μουσική στην διαπασών! Ο συνδυασμός εξερεύνησης νέων προορισμών, νέων γεύσεων μαζί με ωραία μουσική είναι το ιδανικό τρίπτυχο για την ευτυχία. Α, και φυσικά καφές!
Τα πλάνα με βρίσκουν με ένα ακόμη ολοκληρωμένο βιβλίο που εύχομαι να το έχετε σύντομα στα χέρια σας και μια ακόμη ιστορία που είναι σε εξέλιξη και πιστεύω πως θα σας πάει και αυτή ψηλά.

Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ερωτήσεις σας και για την ευκαιρία που μου δώσατε να
απαντήσω σε αυτές.

Μπορείτε να με βρείτε στο Instagram με το όνομα μου: eleftheria_tsintari και το βιβλίο μου
μπορείτε να το βρείτε μετά από το σάιτ των εκδόσεων Πηγή καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.





Έρωτας από ψηλά
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΙΝΤΑΡΗ
Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Η Ευχή παλεύει µε το πένθος έπειτα από την απώλεια του Βύρωνα, του συντρόφου της, σε αεροπορικό δυστύχηµα. Μετά από τρία δύσκολα χρόνια, θα επιστρέψει στην Αθήνα για να αφοσιωθεί στο όνειρό της. Οι συνθήκες όµως θα την οδηγήσουν σε µια νέα, αναπάντεχη γνωριµία. Ο Στέφανος είναι ένας αµετανόητος εργένης, που δεν συµβιβάζεται στα στενά στεγανά µιας σχέσης. Εσωστρεφής, µυστηριώδης, θα κινήσει από την αρχή το ενδιαφέρον της Ευχής, τη στιγµή που νόµιζε ότι ο κόσµος της έχει καταρρεύσει προ πολλού.

Με τη σχέση τους να εξελίσσεται, τα εµπόδια µοιάζουν απανωτά, αφού αποκαλύψεις και απροσδόκητα γεγονότα θα τους αλλάξουν τις ζωές µια για πάντα.

Μήπως τελικά όλα αυτά που τους ενώνουν είναι ικανά να ρίξουν την αυλαία στη σχέση τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard