ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΣΠΥΡΟ ΓΚΡΙΝΤΖΟ για το βιβλίο του «ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τo συγγραφέα κ. ΣΠΥΡΟ ΓΚΡΙΝΤΖΟ με το βιβλίο του «ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ




1.Κε ΓΚΡΙΝΤΖΟσυστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Είναι ένα μυθιστόρημα το οποίο διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη σε παρόντα χρόνο. Αν και δεν είναι πολυσέλιδο μυθιστόρημα, χρειάστηκαν  τέσσερα χρόνια για να το ολοκληρώσω. Άρχισα να το γράφω το 2018.

2.Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης. Ίσως να είναι οι αναμνήσεις μου ως φοιτητής από την ωραία Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι η πόλη αυτή έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα. Όσες φορές και να την επισκεπτόμουν, ένιωθα να με γοητεύει.


3.Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά σημεία του βιβλίου σας, που θα κρατήσουν τον αναγνώστη να διαβάσει την ιστορία σας μέχρι την τελευταία του σελίδα;

Η υπόθεση, οι ανατροπές στη πλοκή, οι εικόνες, οι δυνατοί χαρακτήρες και το γεγονός ότι και η ίδια η πόλη πρωταγωνιστεί, έχει φωνή. Υπάρχουν αναφορές στο ιστορικό βάθος της πόλης και  στη ζωή της.  Καθώς και αναφορές  σε ανθρώπους της που την ξεχώρισαν.

4.Διαβάζετε τα βιβλία σας μετά την έκδοσή τους; Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε στην ιστορία σας;


Όχι. Πιστεύω ότι έχει κλείσει ο κύκλος ενδιαφέροντος για μένα. Πάω σε κάτι καινούργιο. Το αφήνω το βιβλίο  να κάνει μόνο του το ταξίδι του μέσα στο χρόνο. Αν είναι καλότυχο και ανθεκτικό, θα επιζήσει. Στο τέλος τέλος, για όποιο έργο Τέχνης, εκείνο που το χαρακτηρίζει είναι ίσως  η δύναμή του  να αντέξει μέσα στο χρόνο.

 

5.Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ

Μπορώ να πω ότι είναι μία ευτυχής συγκυρία. Συμπίπτουμε στο λογοτεχνικό γούστο.

 

6.Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου? Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης?

Για μένα είναι η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης. Στα  50 χρόνια που γράφω πάντα αυτό ήταν. Με γοήτευε η ανάπλαση της πραγματικότητας και της ζωής μέσα από ένα λογοτεχνικό έργο.

7)Εσείς διαβάζετε? 

 Βεβαίως και διαβάζω. Πάντα διάβαζα. Και πάντα θαύμαζα την απαράμιλλη ικανότητα πολλών  συναδέλφων συγγραφέων.


8)Μιλήστε μας για εσάς και τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια.

 Προς το παρόν είμαι σε κατάσταση λογοτεχνικής ανάπαυσης. Αν και κατά καιρούς περνάνε από το μυαλό μου διάφορα λογοτεχνικά πλάνα. Όμως η ανεύρεση του υλικού για ένα συγγραφέα είναι πολύ μεγάλο ζητούμενο και αργεί να γίνει. Η διαχείριση του υλικού πιστεύω είναι δευτερεύον ζήτημα. Μετράει το Τι θα γράψεις. Αν και κάθε συγγραφέας έχει το δικό του τρόπο δόμησης του έργου του.  Για μένα πάντως  μεγάλη σημασία έχει και ο διακειμενικός χώρος εξέλιξης του έργου.

 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Το βιβλίο μου,  Στου Χρόνου τον Καθρέφτη – Θεσσαλονίκη, μπορεί να το βρει ο αναγνώστης σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή να το παραγγείλει σε αυτά από τις  εκδόσεις Ελκυστής. 


Στου χρόνου τον καθρέφτη – Θεσσαλονίκη 

συγγραφέας  Σπύρου Γκρίντζου

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη και αποτυπώνει την πορεία της οικογένειας Πασμαντζόγλου, η οποία για δεκαετίες διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα υφασματάδικα στο κέντρο της πόλης. Οικογένεια επώνυμη και πλούσια που αποδεικνύεται ότι αντιστέκεται επίμονα στις μεγάλες αλλαγές που επιφέρει ο χρόνος στην αγορά.

Απέναντι από το κατάστημα βρίσκεται ένα περίπτερο με έναν ασήμαντο, αλλά όχι τυχαίο ιδιοκτήτη. Χρόνια ο ένας απέναντι από τον άλλον. Τους χωρίζει μόνο ένας δρόμος. Η σχέση τους είναι αυτή του σπουδαίου και του μικρού γείτονα.

Όμως, οι δύο αυτοί διαφορετικοί «πόλοι», οι δύο οικογένειες, θα έρθει η στιγμή που θα διαμορφώσουν η μία τη μοίρα της άλλης. Έχουν δεθεί στη διάρκεια των χρόνων. Το συμπέρασμα είναι ότι η ζωή των άλλων μερικές φορές, χωρίς να το ξέρουμε, γίνεται και δική μας ζωή.

Φωτογραφία Εξωφύλλου:
Εφιάννα Τριαντόγλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σπύρος Γκρίντζος γεννήθηκε στα Καλάβρυτα και μεγάλωσε στην Αμερική. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μενέλαου Λουντέμη για το μυθιστόρημά του «Γκόρκας», εκδόσεις Πατάκη. Επίσης το πιο γνωστό μυθιστόρημά του «Παραλάβατε διορισμόν» έχει μεταφερθεί στη μικρή οθόνη ως τηλεοπτική σειρά για την ΕΡΤ και αργότερα έγινε και ταινία μεγάλου μήκους με σημαντικές διακρίσεις.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 158

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-123-0

Τιμή: 12,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard