Στριφτάρια με μοσχαράκι



Τα στριφτάρια είναι ένα ζυμαρικό λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα λόγω του σχήματος του. Τα στριφτάρια είναι κρητικά ζυμαρικά και ζυμώνονται με σιμιγδάλι, αλεύρι σκληρό και αλεύρι ολικής.



Είναι ένα ακομη ζυμαρικό που μπορείτε να το συνδυάσετε με διάφορες από τις συνταγές που ήδη κάνετε και να δώσετε στους αγαπημένους ένα ακόμη υπέροχο πιάτο.

Σκέφτηκα την Κυριακή αντί για τα συνηθισμένα μακαρόνια μας με το μοσχαράκι αυτό με τη χονδρή τρύπα, να φτιάξω τα χειροποιητα στριφτάρια που είχα στο ντουλάπι μου, δώρο της ξαδέλφης,
 από κάποιο εργαστήριο της Κρήτης, όταν πήγε για διακοπές το καλοκαίρι , με μικρά κυβάκια κοκκινιστού μοσχαριού και πραγματικά άρεσε γιατί ήταν ένα διαφορετικό πιάτο.

Για το κοκκινιστό θα χρειαστείτε 1 κρεμμύδι, 1-2 σκελίδα, σκόρδο, 1-2 καρότο σε κυβάκια, 1 πιπεριά κόκκινη, 1 πράσινη σε μεγάλα κομμάτια, πελτέ ντομάτας, χυμό ντομάτας, 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί, λάδι, 1kg μοσχάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι. Κόβουμε το μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και αλευρώνουμε το κρέας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι, ανακατεύουμε να πάρει χρώμα και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και το χυμό ντομάτας και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε ζωμό μοσχαριού η ένα κύβο και αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει. Το τελειώνουμε με μπόλικη σάλτσα για να ρίξουμε στην συνέχεια τα στριφτάρια που ήδη έχουμε  βράσει σε ζωμό μοσχαριού για υπέροχη γεύση, αφού τα στραγγίσουμε και τα σερβίρουμε σκέτα ή λίγο ανθότυρο από πάνω.

 Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard