Σαρδέλα στο φούρνο

Η σαρδέλα θεωρείται το λαϊκό ψάρι της Ελλάδας που είναι προσιτό στην τιμή και μπορούν να το φάνε όλοι. Σήμερα  όμως την βρήκα στην πανάκριβη τιμή των 8μισή ευρώ το κιλό, όμως την αγόρασα γιατί την έχουμε εντάξει στην διατροφή μας. 
Οι σαρδέλες βρίσκονται στην 11άδα των ψαριών με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Οι συστάσεις αναφορικά με τα ωμέγα 3 λιπαρά είναι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών 2 φορές την εβδομάδα, εάν θέλουμε να έχουμε τα ευεργετικά οφέλη.

Πάμε να δούμε μια, εύκολη συνταγή για ψητή σαρδέλα στο φούρνο. 


Υλικά 
1 κιλό σαρδέλα, χυμός ενός λεμονιού  ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε μικρές φετούλες, 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες. 

Εκτέλεση 
Αγοράστε τα ψάρια σας και αν μπορείτε  ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να σας τα καθαρίσει, προσωπικά το κάνω πάντα, ξεπλύνετε, κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε  να στραγγίσουν στο σουρωτήρι.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε μέσα τα ψάρια και αφήστε τα κανένα μισάωρο να πάρουν τα αρώματα. Πριν τα φουρνίσετε ρίξτε τα, στο ταψί και προσθέστε  την πιπεριά και το σκόρδο. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα  και ψήνουμε για κανένα μισάωρο. 

Σερβίρουμε στο πιάτο και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω κυβάκια  ντομάτας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard