ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ για το βιβλίο της «ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΗ»

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα του βιβλίου «ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΗ», την κύρια ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.


Κα ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας καλύτερα.

1) Πείτε μας κάποια πράγματα για τον εαυτό σας, μιλήστε μας για εσάς.
Πως και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή ?

Εγώ ευχαριστώ για τη συνομιλία μας. Ονειρεύτηκα ότι θέλω να γίνω συγγραφέας γύρω στην ηλικία των 11-12. Αγαπούσα τόσο πολύ τα βιβλία που δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο. Απλώς όταν διάβασα κάποια ρομαντικά/αισθηματικά βιβλία αποφάσισα το είδος το οποίο θα συνέγραφα μεγαλώνοντας.

2) Συστήστε μας με  λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΗ» . Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Η συγγραφή ενός βιβλίου διαρκεί περίπου ένα εξάμηνο μαζί με την έρευνα. Έπρεπε να συλλέξω πολλές λεπτομέρειες για το άθλημα της Formula 1, να το γνωρίσω σε όλη του τη διάσταση και να το ζήσω από τα παρασκήνια, αν μπορώ να το πω έτσι. Επίσης, καθώς το βιβλίο εκτυλίσσεται στην Ισπανία κατά το μεγαλύτερο μέρος του, έπρεπε να μάθω όσο καλύτερα μπορούσα τα ήθη, τα έθιμα, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής αλλά και τους τόπους τους οποίους περιγράφω και να τους μεταφέρω στο χαρτί.

3)Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο? Αν ήσασταν  ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 

Είναι μία σύγχρονη και έντονη ιστορία αγάπης, με μηνύματα που αφορούν τόσο στη θέση της γυναίκας σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, τη φιλία, τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και τους οικογενειακούς δεσμούς. Δεν είναι μια απλή ιστορία αγάπης αλλά πολλά περισσότερα από αυτό. Και παράλληλα είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ταξίδι.

4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.

Θέλω διαβάζοντας το βιβλίο αυτό να νιώσει τη δύναμη της θέλησης και της αγάπης, την αξία των ανθρωπίνων σχέσεων αλλά και τη δύναμη που κρύβει μια γυναικεία καρδιά.

5)Πώς αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε;

Σκεφτόμουν έντονα τον τίτλο του βιβλίου και μου βγήκε ενώ έπαιζα με τις λέξεις. Πιστεύω πως ταιριάζει απόλυτα με την υπόθεση της ιστορίας καθώς πραγματικά όλα συμβαίνουν στην τελευταία στροφή. Οπότε όχι, δεν υπήρξε κάποιος άλλος τίτλος.


6)Έχετε πλούσιο συγγραφικό έργο μέχρι τώρα. Ποιος είναι ο δικός σας τρόπος να εμπνέεστε; Από αληθινά γεγονότα; Από ερεθίσματα ή εμπειρίες χρόνων που υποβόσκουν στο συναίσθημά σας ή από κάποια στιγμιαία παρόρμηση;

Όλα όσα αναφέρατε. Κάποιο αληθινό γεγονός, κάποιες συζητήσεις, κάποια λόγια, ένα συναίσθημα, μία εμπειρία, μία εικόνα, μία μυρωδιά, μία παρόρμηση. Είναι όλα αυτά πηγή έμπνευσης.

7)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου; Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης;

Για εμένα προσωπικά κύριος στόχος είναι η ικανοποίηση της εσωτερικής μου ανάγκης, καθώς θεωρώ τη συγγραφή ψυχοθεραπεία, αλλά και το μοίρασμα με τους αναγνώστες. Είναι δώρο αυτή η σχέση, ο δεσμός που δένει τον συγγραφέα με τον αναγνώστη του.

8)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς .Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας   συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?

Να σέβεται τον αναγνώστη του και με την ιστορία του να μιλήσει στην ψυχή του κοινού του.

9)Τι σκέφτεστε όταν σας ασκούν αρνητική κριτική για το βιβλίο σας (μπορεί να μην συμβαίνει αυτό ,η ερώτηση είναι υποθετική)  και πώς αντιδράτε? 

Όταν μας κάνουν αρνητική κριτική πρέπει να διακρίνουμε αν γίνεται με κακεντρέχεια ή αν είναι πράγματι ωφέλιμη, δηλαδή διατύπωση άποψης που μπορεί να βοηθήσει τον συγγραφέα να γίνει καλύτερος. Είναι ωραίο ο συγγραφέας να ακούει πραγματικά τον αναγνώστη, ο οποίος, επαναλαμβάνω, διατυπώνει την άποψή του με σεβασμό και στο έργο και στον δημιουργό.

10)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Είμαι ενθουσιασμένη γιατί την 1η Νοεμβρίου επανακυκλοφορεί από τα Silk το πρώτο μου βιβλίο “Τα Δάκρυα του Πάθους”, που το είχα κάνει αυτοέκδοση πριν από τρία χρόνια, με προσθήκες, διορθώσεις, επιμέλεια. Αμέσως μετά, στις 7 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί η συνέχεια “Μετά τα Δάκρυα του Πάθους” και είναι μία ιστορία που ήθελα πολύ να γράψω αναπτύσσοντας τη σχέση των ηρώων μου μετά το “ευτυχές τέλος” του πρώτου βιβλίου. Η ζωή μετά το παραμύθι.

11)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Με την ανάγνωση διευρύνονται οι πνευματικοί μας ορίζοντες, ανοίγουν τα μάτια μας. Είναι σαν ταξίδια της ψυχής. Μαθαίνουμε για πολιτισμούς, για λαούς, για την κουλτούρα τους. Γνωρίζουμε νέους κόσμους, καλλιεργείται το πνεύμα μας και εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό μας. Άνθρωπος που διαβάζει είναι πολιτισμένος.


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε πού και πώς μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Τα βιβλία μου υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία, ενώ μπορεί να γίνει και διαδικτυακά η παραγγελία στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία όπως και απευθείας στο site της εταιρείας www.silkbooks.gr. Προσωπικά μπορούν να με βρουν στο facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/elenantoniouwriter ή στον λογαριασμό μου https://www.facebook.com/eleni.karamitsou.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard