ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

Συνεχίζουμε τα αναγνωστικά μας ταξίδια,αυτή τη φορά στην Ασία.


ΚΙΝΑ, Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS
Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ιστορία
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 11/05/2009






ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


Η Κίνα είναι η πιο εντυπωσιακή ανερχόμενη δύναμη στον κόσμο σήμερα. Η εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας της και η πιθανότητα να γίνει η επόμενη υπερδύναμη, δεσπόζουσα στην Ανατολική Ασία και κυρίαρχη σε όλα τα μέρη του κόσμου, έχουν προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και εμπνέουν θαυμασμό, ακόμη και φόβο. Οι περισσότεροι ιστορικοί προσεγγίζουν την Κίνα από την οπτική της ιστορία των δυναστειών της, τους αγώνες της να υπερασπιστεί τα σύνορά της και την εσωτερική της πολιτική κατάσταση. Το παρόν βιβλίο είναι το μοναδικό που απευθύνεται στον μέσο αναγνώστη και δίνει μια σφαιρική εικόνα της ιστορίας της Κίνας, από τις εισβολές των καβαλάρηδων των στεπών, γύρω στο 200 π.Χ., έως τη μογγολική Αυτοκρατορία του Τζένγκις Χαν, από την άφιξη του Μάρκο Πόλο έως τους Πολέμους του Οπίου, και από την κομμουνιστική επανάσταση του 1949 έως τα γεγονότα της πλατείας Τιεν-αν-μεν το 1989. Με χάρτες και αρχειακές φωτογραφίες, καθώς και με μια σειρά από πίνακες με επεξηγηματικά στοιχεία για βασικά θέματα, αυτό το σημαντικό έργο του Χάρι Γκέλμπερ δίνει μια σαφή και λεπτομερή εικόνα των σχέσεων της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο.


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ




Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 22/03/2018


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πώς αφηγείσαι μια κατακερματισμένη ιστορία;
Με το να γίνεσαι σταδιακά ο καθένας.
Όχι.
Με το να γίνεσαι σταδιακά το καθετί.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ μάς οδηγεί σ’ ένα εσωτερικό ταξίδι που διαρκεί πολλά χρόνια – από τις πολυπληθείς γειτονιές του Παλαιού Δελχί και τα λαμπερά πολυκαταστήματα της εκκολαπτόμενης νέας μητρόπολης μέχρι τα χιονισμένα βουνά και τις κοιλάδες του Κασμίρ και πέρα, όπου ο πόλεμος είναι ειρήνη και η ειρήνη πόλεμος, και πότε πότε «κηρύσσεται κανονικότητα».

Η Αντζούμ, που ήταν Αφτάμπ, ξετυλίγει ένα ξεφτισμένο περσικό χαλί σε ένα νεκροταφείο που αποκαλεί σπίτι. Ένα μωρό εμφανίζεται ξαφνικά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε έναν σωρό από σκουπίδια στο πεζοδρόμιο. Η αινιγματική Τίλο είναι τόσο παρούσα όσο και απούσα στη ζωή των τριών αντρών που την αγάπησαν.  

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ είναι μια οδυνηρή ιστορία αγάπης και ταυτόχρονα μια αποφασιστική διαμαρτυρία, που γράφεται με ψιθύρους και κραυγές, με δάκρυα και μερικές φορές με γέλια. Οι ήρωές της είναι άνθρωποι που έχουν συντριβεί από τον κόσμο όπου ζουν και στη συνέχεια σώθηκαν από αγάπη και από ελπίδα. Για τον λόγο αυτόν, όσο εύθραυστοι κι αν είναι, δεν παραδίδονται ποτέ. Αυτό το γοητευτικό, υπέροχο βιβλίο επινοεί εκ νέου τι μπορεί να κάνει και να είναι ένα μυθιστόρημα. Και σε κάθε σελίδα του αποδεικνύει το χάρισμα της αφήγησης που διαθέτει η Αρουντάτι Ρόι.


ΤΟ ΒΑΜΜΕΝΟ ΠΕΠΛΟ

 Συγγραφέας ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΣΟΜΕΡΣΕΤ ΜΟΜ
Μετάφραση: Τρισεύγενη Παπαϊωάννου
Πρόλογος: Σταύρος Ζουμπουλάκης
Υπεύθυνος σειράς: Δημήτρης Στεφανάκης

Σειρά: Ξένη κλασική λογοτεχνία / Μεγάλες αφηγήσεις
Χρόνος έκδοσης: Μάρτιος 2018
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Στη σειρά Μεγάλες αφηγήσεις εντάσσονται έργα-ορόσηµα της παγκόσµιας πεζογραφίας· έργα συγγραφέων που έσπασαν το φράγµα του χρόνου και αξίζει να διαβάζονται από όλους ως µέρος µιας συναρπαστικής επικαιρότητας που µας αφορά.
Η Κίτι Φέιν είναι η νεαρή, ωραία αλλά επιπόλαιη σύζυγος του Γουόλτερ, µικροβιολόγου δ ιορισµένου στο Χονγκ Κονγκ. Ανικανοποίητη από τον γάµο της, αρχίζει µια εξωσυζυγική περιπέτεια µε τον Τσαρλς Τάουνσεντ, έναν άντρα που βρίσκει γοητευτικό, ελκυστικό και συναρπαστικό. Όταν όµως ο Γουόλτερ ανακαλύπτει την απιστία της, την εκδικείται µε έναν περίεργο και φρικτό τρόπο: την υποχρεώνει να τον συνοδεύσει σε µια αποµακρυσµένη περιοχή στο εσωτερικό της Κίνας, η οποία µαστίζεται από επιδηµία χολέρας. 
Το µυθιστόρηµα προκάλεσε θύελλα διαµαρτυριών όταν πρωτοκυκλοφόρησε και µέχρι σήµερα έχει µεταφερθεί τρεις φορές στον κινηµατογράφο, µε πιο πρόσφατη την οµώνυµη ταινία του 2006, σε σκηνοθεσία Τζον Καράν, µε τη Ναόµι Γουάτς και τον Έντουαρντ Νόρτον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ



Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 01/11/1997



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δυο όμορφα, αγνά δίδυμα παιδιά και η υπέροχη μητέρα τους επιστρέφουν για να ζήσουν στο πατρικό της σπίτι, στο Αγιέμενεμ, στην Ινδία, αφού ο ιδιόρρυθμος πατέρας τα έχει εγκαταλείψει. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ξετυλίγεται μια συναρπαστική ιστορία όπου οι διάφοροι ήρωες παίζουν τους ρόλους τους ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Μέσα στα πάθη και τον αισθησιασμό, το κείμενο φτιάχνει το δικό του λεξιλόγιο από εικόνες. Ένας έρωτας απαγορευμένος, μια λαχτάρα για μακρινούς ορίζοντες, ένα ποτάμι που μιλάει μια γλώσσα ονειρική, κι ένας θεός που τα πάντα ορίζει.

Η Αρουντάτι Ρόι υφαίνει τον ιστό της αφήγησης με δεξιοτεχνία και ομορφιά και το ξετύλιγμα της ιστορίας έχει τη δύναμη να ταράζει, να συνεπαίρνει, να μαγεύει τον αναγνώστη. Χωρίς να έχει ζήσει ποτέ μακριά από την πατρίδα της, χωρίς να ξεχνάει ούτε στιγμή τη γλωσσική παράδοση, κατάφερε να γράψει στα αγγλικά με μαεστρία ένα μυθιστόρημα που σου κόβει την ανάσα.


συγγραφέας- Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος
Εκδόσεις Δαιδάλεος
Πρακτική Διάγνωση μέσω των Ούρων
απο τη Σοφία της Παραδοσιακής
Θιβετανικής Ιατρικής



Το «Καθρέφτισμα της Λίμνης» είναι ένα βιβλίο, το οποίο μεταφέρει ένα μικρό, αλλά σπουδαίο κομμάτι της αρχαίας παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής στη σύγχρονη εποχή. Η διάγνωση μέσω των ούρων είναι μία από τις σημαντικότερες μεθόδους διάγνωσης αυτού του υπέροχου ολιστικού συστήματος υγείας. Αναλύεται με απλό και κατανοητό τρόπο, πλην, όμως, με μεγάλη λεπτομέρεια και πιστότητα στην αρχαία παράδοση, προκειμένου να είναι χρήσιμη και πλήρως εφαρμόσιμη, όχι μόνο από επαγγελματίες θεραπευτές, οι οποίοι επιθυμούν να αυξήσουν το εύρος γνώσης τους, αλλά και από ανθρώπους που απλώς αγαπούν τον εαυτό τους και θέλουν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας τους.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πλήρες εγχειρίδιο της «τέχνης» της διάγνωσης μέσω των ούρων με πρακτικές τεχνικές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό γενικών διαταραχών, την εκτίμηση της κατάστασης λειτουργίας των ζωτικών οργάνων, τον προσδιορισμό της φύσης κάποιας ασθένειας, τον έλεγχο καταλληλότητας θεραπευτικών σκευασμάτων, ακόμα και τη διάγνωση της ψυχολογικής αιτίας πίσω από κάποια πάθηση!



Έτσι, το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύτιμο βοήθημα στην προσπάθεια επίτευξης μιας ζωής γεμάτης αρμονία και ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard