ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΒΡΑΑΜ ΓΕΦΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "Η ΠΑΠΑΔΟΚΥΝΗΓΟΣ" ΤΙΣ ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Καλημέρα σας,σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη
συγγραφέα του βιβλίου « Η ΠΑΠΑΔΟΚΥΝΗΓΟΣ», τον κύριο ΑΒΡΑΑΜ
ΓΕΦΥΡΟΠΟΥΛΟ. Το βιβλίο εκδόθηκε από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.

Κε Γεφυρόπουλε, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε
εσάς και το βιβλίο σας .




1) Καταρχάς θα ήθελα να μας μιλήσετε για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Πως και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή ; “Επίσης, θα ήθελα να σας
ευχαριστήσω θερμά, με τη σειρά μου, για την πρόσκλησή σας. Από εκεί και πέρα, η καταγραφή εικόνων και συναισθημάτων ή ακόμα περισσότερο, η επινόηση ιστοριών, είναι κάτι που ξεκίνησε για μένα από την παιδική μου ηλικία και κρατάει ευτυχώς μέχρι και σήμερα. Η συγγραφή με βοήθησε να δω τον κόσμο με άλλο μάτι,
αποτελώντας για μένα τον προσωπικό μου φίλο, μια φανταστική και συγχρόνως απτή συντροφιά, στις ονειρικές εξορμήσεις μου.”

2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας « Η ΠΑΠΑΔΟΚΥΝΗΓΟΣ». Πότε
ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε; 

“Το βιβλίο αυτό είναι μια συλλογή με ιστορίες που γράφτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά θα έλεγα ότι αφορούν ανησυχίες και προβληματισμούς, που με απασχολούσαν εκείνη την περίοδο. Η συγκεκριμένη ανθολογία, πότε με σατιρική
διάθεση κι άλλοτε με κριτική ματιά, επιχειρεί να εξετάσει κάποια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, διαχρονικά, κάτι που ευελπιστώ να το τήρησα σε κάποιο βαθμό. Από εκεί και πέρα, το χαρακτηριστικό που διακρίνει τη διήγησή μου, είναι η “τεχνητή” επιτήδευση και το (αυτό)σαρκαστικό πνεύμα, πράγμα που ίσως και να καθιστούν το βιβλίο
μου, λιγάκι “ιδιαίτερο”.”

3)Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο; Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία;

“Λένε πως στην υποκειμενικότητα δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, αν όμως έπρεπε να πω κάτι υποχρεωτικά, θα έλεγα ότι το βιβλίο κινείται αδιάκοπα μέσα σε μια αντίθεση. Από τη μία μεριά έχουμε την επιτήδευση στη γλώσσα, μια δομή δηλαδή με σοβαροφανή χαρακτήρα, την ώρα όμως που το περιεχόμενο της γλώσσας, το αφηγηματικό ύφος βρίθει από σατιρικό προσανατολισμό. Επιχείρησα έτσι, συνειδητά, να συζεύξω το ανάλαφρο με το
σοβαρό, επιθυμώντας να δημιουργήσω ένα βιβλίο, μη συνηθισμένο. Ένα βιβλίο, με κριτικό πνεύμα, που όμως δεν θα χάνεται σε αυτό, χωρίς να λησμονεί τον βασικό του ρόλο, που δεν είναι άλλος από τη ψυχαγωγία όσων το επιλέξουν στα διαβάσματά τους.”

4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας

“Θεωρώ πως οι αναγνώστες είναι αυτοί που νοηματοδοτούν ένα βιβλίο, κι όχι ο ίδιος ο συγγραφέας. Ο συγγραφέας απλά πλάθει το περιβάλλον, στο οποίο θα ενταχθεί ο εκάστοτε αναγνώστης. Επομένως, το μόνο που αναζητώ εγώ από τη μεριά μου, είναι να καταφέρω να ψυχαγωγήσω εκείνους που θα με τιμήσουν με το ενδιαφέρον τους.”

5)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε;

“Ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν εξαρχής μια συνειδητή επιλογή, αυτός και κανένας άλλος, και ο σκοπός της χρήσης του δεν είναι άλλος από τη ψυχαγωγία του αναγνωστικού κοινού. Να κλείσουν δηλαδή τα μάτια τους και να κάνουν μόνοι τους, τους συνειρμούς που υπαινίσσεται ο τίτλος.”

6)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας
συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπεινα διαθέτει ένας συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις;

“Είναι πάντα όμορφο να μαθαίνεις ότι υπάρχουν άνθρωποι, κάθε ηλικίας κι ανεξάρτητα από τις κοινωνικές τους καταβολές, που αφουγκράζονται την καρδιά τους, το περιβάλλον στο οποίο είναι ενταγμένοι και αποτυπώνουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες
τους στο χαρτί. Είναι σημαντικό αυτό, το να είσαι δηλαδή ένας ερασιτέχνης συγγραφέας. Προσφέρει διεξόδους κι ίσως καλμάρει και τον φόβο ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Από εκεί και πέρα, κατά τη γνώμη μου, η αρμονική σύζευξη δομής και περιεχομένου είναι το στοιχείο αυτό που καθιστά έναν συγγραφέα ξεχωριστό. Η ισορροπία του αφηγηματικού ύφους, με ορθή χρήση της γλώσσας και ταυτόχρονα να υπάρχει η κατάλληλη ποσότητα πρωτοτυπίας στη φαντασία, είναι τα δομικά υλικά ενός αξιόλογου βιβλίου. Επίσης, θα έλεγα πως ο ρόλος ενός συγγραφέα είναι να καταπιάνεται με θέματα της καθημερινότητας, χωρίς φόβο, και να προσπαθεί να τα “απομυθοποιήσει”, δημιουργώντας έτσι για το αναγνωστικό κοινό, ένα γόνιμο περιβάλλον για εποικοδομητικούς προβληματισμούς.”

7)Τι σκέφτεστε όταν σας ασκούν αρνητική κριτική για το βιβλίο σας (μπορεί να μην ας ασκούν αρνητική κριτική για το βιβλίο σας (μπορεί να μην συμβαίνει αυτό, η ερώτηση είναι υποθετική) και πως αντιδράτε; 

“Ποιος θέλει να ακούει αρνητικές κριτικές, ειδικά για κάτι που δημιούργησε “εκ του μη όντος” και συγχρόνως αποτελεί κομμάτι του εαυτού του;
Πέρα από την πλάκα, η κριτική είναι μια υποκειμενικότητα κι ως τέτοια γίνεται αποδεκτή. Αν δεν είναι κακοπροαίρετη δε, αποτελεί το σκαλοπατάκι εκείνο, πάνω στο οποίο θα πατήσεις για να πας παρακάτω. Να εξελιχθείς. Βασική προϋπόθεση βέβαια, είναι να έχουν μείνει εκδότες που να θέλουν να ποντάρουν πάνω σου, ακόμα κι αν η αγορά είναι εχθρική απέναντι σου.”
8)Ποια σειρά ή φράση θα θέλατε να υπογραμμίσει κάποιος που διάβασε το βιβλίο σας και γιατί; 

“Αυτό νομίζω είναι κάτι που χρειάζεται να το κάνει ο ίδιος ο αναγνώστης, χωρίς δική μου παρέμβαση.”

9)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

“Αρχικά, προσπαθώ κι εγώ με τη σειρά μου να επιβιώσω από την πανδημική λαίλαπα. Αν τα καταφέρω, στο άμεσο μέλλον θα ήθελα να γράψω κάτι που θα βασίζεται στις επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνουμε στις μέρες μας, αν και καμία φαντασία δεν μπορεί να τα βάλει στα αλήθεια, με τα θανάσιμα τερτίπια της ζωής, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται στα άσχημά της.”

10)Πείτε μας ,αγαπημένα σας βιβλία και συγγραφείς.

“Αγαπημένοι μου συγγραφείς είναι οι Στίβεν Κινγκ, Βασίλης Ραφαηλίδης και Εδουάρδο Γκαλεάνο, με αγαπημένο μου βιβλίο, να είναι συνολικά η σειρά επικής φαντασίας, “Μαύρος Πύργος”, του Κινγκ.”

 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

“Θα με βρείτε στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όσοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη φαντασία μου, μπορούν να το κάνουν από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Πηγή, όπως κι από αντίστοιχα γνωστών βιβλιοπωλείων. Από εκεί και πέρα τα Public είναι μια σίγουρη επιλογή.”




Η Παπαδοκυνηγός
Συγγραφέας ΑΒΡΑΑΜ ΓΕΦΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
Στην εποχή της δηµοσιονοµικής κρίσης, η τροµακτική λαίλαπα ενσαρκώνεται στους ψυχρούς αριθµούς και στα ερεβώδη γκισέ των φρενοβλαβών χρηµατοπιστωτικών καταστηµάτων αφήνοντας τον παραδοσιακό τρόµο να ξεροσταλιάζει επί µαταίω, διψώντας ο άµοιρος για λίγη προσοχή.

«Η Παπαδοκυνηγός» αποτελεί τη συλλογή σκωπτικών διηγηµάτων που ευελπιστεί µε θάρρος και θράσος να περισώσει τη χαµένη τιµή της φαντασίας και του φόβου

Το τολµηρό εγχείρηµα διάσωσης περιλαµβάνει µεταξύ άλλων το εξής στρατηγικό πόνηµα:

• Στο Στοκχόλµη ‑ Κόλαση, µία ψυχή δρόµος, µαθαίνουµε από πρώτο χέρι ότι η διαπραγµάτευση µε τον Διάβολο πάντοτε θα ελλοχεύει κινδύνους θανάσιµους για την εύθραυστη µα πεντανόστιµη ψυχή µας.

• Στο Free Gigolo, παρακολουθούµε τις ερωτικές περιπτύξεις ενός νεαρού «κυνηγού» ώριµων κυριών και την επικίνδυνη στροφή που παίρνει ξάφνου η καριέρα του στο σπίτι µίας πλούσιας πελάτισσάς του.

• Στο Prison break από το Υπερπέραν, ακολουθούµε κατά πόδας την πορεία ζωής ενός µετανάστη στις ΗΠΑ, που γρήγορα κατέληξε δέσµιος των παρανοϊκών πειραµάτων, ενός επιστηµονικού προγράµµατος εξερεύνησης της αβύσσου που κρύβεται στην ανθρώπινη ψυχή.

• Στην ιστορία Love Bites, ξεκλέβουµε χωρίς αιδώ µερικές από τις µύχιες σκέψεις µίας προσωπικής και αποκαλυπτικής εξοµολόγησης που γίνεται για τα σαγηνευτικά µάτια ενός κατά συρροή δολοφόνου ηλικιωµένων οµοφυλόφιλων γυναικών.

• Ενώ στην Παπαδοκυνηγό γινόµαστε αυτόπτες µάρτυρες των τελευταίων στιγµών µίας καταδικασµένης σε θάνατο κοπέλας, µίας δυστυχισµένης αληθινά ύπαρξης που το µόνο κακό που έκανε στο ελάχιστο που έζησε ήταν να πάρει στο κυνήγι έναν συρφετό από κολασµένους κληρικούς, σε έναν κόσµο που αργοπεθαίνει, πνιγµένος στις αµαρτίες των ανόσιων «ιερών» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard