Η Πόντια φίλη μου Δέσποινα, μου έδωσε μια ποντιακή συνταγή για φασολάκια τουρσί που μπορούν να συνοδεύσουν σαν μεζεδάκι τα τσιπουράκια σας χειμώνα, καλοκαίρι.
ΥΛΙΚΑ
2 kg φασολάκια μπαρμπούνια
ΥΛΙΚΑ
2 kg φασολάκια μπαρμπούνια
2 φλυτζάνια ξύδι
1 κεφάλι σκόρδο
καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
3 κουταλιές χονδρό αλάτι
λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει αλάτι, να ζεματιστούν για 10-15 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Γεμίζουμε με τα φασολάκια γυάλινα βάζα, ρίχνοντας ανάμεσα τις σκελίδες σκόρδου, αφού τις έχουμε καθαρίσει και την καυτερή πιπεριά.
Ρίχνουμε από πάνω ξύδι και λάδι ώστε να σκεπαστουν τα φασολάκια.
Βάζουμε τα βάζα στο ψυγείο.
Τα φασολάκια τουρσί είναι έτοιμα μετά από μια εβδομάδα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!