ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΜΑΝΩΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ για το βιβλίο του «ΚΟΙΤΑ...ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ» από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΜΑΝΩΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, του βιβλίου «ΚΟΙΤΑ...ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ», που εκδόθηκε από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ




1)Κε ΜΑΝΩΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρός να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.

Δεν είχα καμιά ιδέα ότι θα γίνω συγγραφέας από παιδί. Απλώς μια μέρα κάπου στα δεκαέξι
άρχισα να γράφω, πνιγόμουν. Ήταν μια καλή λύση. Λύτρωση θα έλεγα. Μετά από κάποια
χρονιά, όλα αυτά τα κείμενα ανακάλυψα πως έχουν μια σύνδεση και αν δεθούν σωστά μπορούν να διηγηθούν μια ωραία ιστορία, έτσι γεννήθηκε το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Άκου».


2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας με τον ιδιαίτερο τίτλο «ΚΟΙΤΑ...ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?

Πηγή έμπνευσης σχεδόν απόλυτη και πάντα ανεξάντλητη είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων και της κοινωνίας. Τα θέματά μου είναι πάντα κοινωνικά και πάντα σε σχέση με την ψυχοσύνθεση που τα προκαλεί. Με ενδιαφέρει να καταλάβω και να μεταφέρω την ριζά της κάθε συμπεριφοράς, ώστε ο καθένας που θέλει να διορθώσει πάνω του πράγματα, συμπεριφορές και νοοτροπίες διαβάζοντάς με, να έχει εξασφαλίσει μια ιδανική λύση, να φτάσει με ασφάλεια στο δίκαιο αποτέλεσμα, όσο οδυνηρό και αν γίνει για κάποιους αυτό.


3)Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Τα δυνατά στοιχειά του κάθε βιβλίου είναι η σκληρή και καθόλου ανώδυνη αλήθεια, που
μεταφέρω τα πράγματα στο χαρτί και στο κεφάλι του κάθε αναγνώστη. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί πιστεύω πως για αλλάξει ο κόσμος γύρω μας χρειάζεται σωστή κρίση, όχι κριτική και αυτό το αποκτά κανείς μονό μέσα από την σκληρή και τίμια δουλειά για την αυτογνωσία, με γνώμονα το δίκαιο .


4) Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας;

Τα μηνύματα που θέλω να περάσω είναι πως όλα ξεκινούν από εμάς και πως οι αισθήσεις μάς βοηθούν πολύ περισσότερο, αν μάθουμε να τις χρησιμοποιούμε σωστά και όχι μηχανικά. Επίσης, πως για να αποκτήσουμε κρίση πρέπει να δουλέψουμε τον εαυτό μας και όχι τους άλλους και για να γίνει αυτό πρέπει να βγούμε από το καβούκι μας (comfort zone) και να δουλέψουμε σωστά, προς την κατεύθυνση του κοινού καλού.


5)Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα;

Τα επόμενα βήματα είναι γνωστά. Μετά το «Άκου» και το «Κοίτα» σειρά έχει το «Άγγιξε», που αποτελεί την συνεχεία του «Κοίτα» και αργότερα το «Μύρισε», το «Γεύσου» και φυσικά ένα έκτο βιβλίο που θα μιλάει για την διαίσθηση. Το ένστικτο, που λέμε.


6)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου; Υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε;

Ο τίτλος αποφασίστηκε μάλλον τυχαία και εκεί ουσιαστικά ξεκίνησε και το ταξίδι των αισθήσεων.
Απέρριψα μόνο έναν, τον αρχικό. Έπειτα η εικόνα άρχισε να γίνεται πιο ξεκάθαρη. Δεν είχα
καμιά ιδέα που θα με πάει όλο αυτό, ούτε και τώρα έχω. Αυτό για μένα αποτελεί μαγεία... Το άγνωστο μέλλον, που με δουλειά στο παρόν, αποκαλύπτεται τόσο όμορφα. Ήρεμα μα ποτέ ήσυχα.


7)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;

Πηγή ιδεών αποτελούν οι καταστάσεις που βιώνω και φυσικά ο τρόπος που τις αντιλαμβάνομαι.
Μα σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη πηγή από την μεγάλη πραγματικότητα, που πάντα καταφέρνει να ξεπέρνα κάθε φαντασία.

8) Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Το μυαλό είναι ένα όργανο που θέλει εκγύμναση και φυσικά τροφή. Το γυμναστήριό του είναι τα βιβλία, γιατί εκεί μαθαίνει να αναπτύσσεται, να φαντάζεται και να πετά. Να περπάτα σε μοναδικά μονοπάτια και σε σκέψεις μαγικές. Όταν σταματάς να διαβάζεις ατροφεί, σαν παραμελημένος μυς. Το διάβασμα βιβλίων είναι απαραίτητο και μονόδρομος προς την ευχαρίστηση ενός καλογυμνασμένου αποτελέσματος.


9)Ποια συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο συγγραφέα, που σκέπτεται να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο;

Η μόνη συμβουλή μου για όλα είναι σωστή δουλειά, επίμονη και προσήλωση προς έναν
συγκεκριμένο στόχο. Ξεκίνα και δεν θα χάσεις. Απλώς ξεκίνα!


10)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε πού και πώς μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Εμένα με βρίσκετε στα σόσιάλ μου, Facebook & Instagram: manolis ioannidis siggrafeas και το βιβλίο σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της χώρας όπως Ιανός , Πρωτοπορία και φυσικά στο διαδίκτυο, στην επίσημη σελίδα των Εκδόσεων Πηγή.




Κοίτα…

Συγγραφέας:

 Μανώλης Ιωαννίδης,

Η Μαίρη, ένα αγνό κορίτσι από ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας, οδηγείται µέσα από ακατάλληλα πρόσωπα και καταστάσεις, σε µια ζωή θαµπωµένη από τη χλιδή και την αναγνώριση που προσφέρει ο κόσµος της διεθνούς µόδας και του πλούτου, µε αντάλλαγµα, όµως, τις ψυχές των ανθρώπων.

Το κυνήγι της καριέρας θα την οδηγήσει στα πιο κοσµοπολίτικα σηµεία της Ευρώπης, στα πλουσιότερα σαλόνια της Ιταλικής φινέτσας και της Γαλλικής Ριβιέρας, δίπλα στους ισχυρότερους άνδρες του παγκόσµιου fashion icon.

Η διαδροµή αυτή θα χτίσει το προφίλ ενός απόλυτα πετυχηµένου µοντέλου, που όµως κρύβει µια κατακερµατισµένη ζωή που περνάει µέσα από τον εθισµό στα ναρκωτικά, το κακοποιητικό σεξ και την απερίγραπτη βία.

Το βιβλίο – ένα κοινωνικό και ψυχολογικό θρίλερ αυστηρά για ενήλικες – µέσα από σκληρές περιγραφές µας µεταφέρει σε ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει κανένα όριο και καµία ηθική, στραπατσάροντας την αντίληψή µας για την εικόνα των πραγµάτων που κρίνονται µε βάση το φαίνεσθαι και όχι το είναι.

Σε ένα κόσµο όπου η βία φέρνει βία, µονάχα αν κάποιος ξεπεράσει τους φόβους του θα µπορέσει να σταµατήσει τον φαύλο κύκλο των ανεύθυνων επιλογών που οδηγούν στη λατρεία της ψεύτικης εικόνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard