ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΛΥΡΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ " ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ " ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΛΥΡΑΚΗ, του βιβλίου «ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ» που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.



1.Κε ΠΟΛΥΡΑΚΗ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε, για να γνωρίσουμε το βιβλίο σας, "ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ". Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας, πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε?

Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία. Από την αρχή έως το τέλος. Γνωρίζω τις οικογένειες των βασικών ηρώων του, οι οποίοι είναι πρόσωπα που υπήρξαν κάποτε. Είχαν γεννηθεί σε ένα χωριό της επαρχίας Σφακίων κι αυτός είναι ο λόγος που δεν αναφέρω τους ήρωες με τα πραγματικά τους επώνυμα και θεώρησα καλύτερο ν’ αλλάξω. Το χωριό εκείνο ήταν σε απόσταση βαδίσματος τριών περίπου ωρών από το δικό μου χωριό. Σκέφτηκα και ενήργησα έτσι, επειδή δεν ήθελα να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις από συγγενείς των ηρώων μου. Η σκέψη για το αν θα έπρεπε να το γράψω με ακολούθησε περισσότερο από δυόμιση χρόνια, αλλά όταν το αποφάσισα το τελείωσα σε 6-7 μήνες.


2.Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Αυτό που θα διαβάσει ο αναγνώστης είναι μία μεγάλη, αλλά πολύ σκληρή, αλήθεια. Αυτή η σκληρή αλήθεια είναι το δυνατότερό του στοιχείο.

3.Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας?
Πιστεύω πως το δυνατότερο – αλλά και περισσότερο σκληρό - μήνυμα είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι τον περιμένει όταν ξεκινάει η ηλικία 16-20 χρονών για την άλλη άκρη του κόσμου, ολομόναχος, χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα και το τι θα συναντήσει εκεί που θα φτάσει…


4.Με λίγα λόγια πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας?

Ένα βιβλίο πολύ σκληρό, αλλά αληθινό από την αρχή ως το τέλος.

5.Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?
Όχι, είναι ο μοναδικός τίτλος που σκέφτηκα. Και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που έγραψα πρώτα τον τίτλο κι έπειτα άρχισα να γράφω την ιστορία. Μέχρι τώρα, σ’ όλα τα βιβλία μου, ο τίτλος αποφασιζόταν όταν είχα φτάσει στο μέσον περίπου του κάθε βιβλίου.

6.Πείτε μας γιατί γράφετε βιβλία και ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου?Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης?

Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η ικανοποίηση μίας εσωτερικής ανάγκης. Αυτό που κάνει τη ζυγαριά να κλείσει προς το μέρος του και όχι προς την άλλη μεριά, ο,τιδήποτε κι αν τοποθετήσω εκεί.

7.Εσείς διαβάζετε? Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία?
Φυσικά και διαβάζω. Το διάβασμα μου άρεσε από τότε που ήμουν μαθητής Δημοτικού. Αλλά δεν είχα την οικονομική δυνατότητα ν’ αγοράζω βιβλία. Έκανα όμως όνειρα και σκεφτόμουν μία βιβλιοθήκη δική μου γεμάτη βιβλία. Ίσως ήταν γραφτό να ασχοληθώ με τη συγγραφή, όταν θα ερχόταν η κατάλληλη ώρα. Τότε αυτό το ενδεχόμενο φάνταζε πολύ μακρινό, αλλά μου επέτρεπε να ονειρεύομαι…

8.Υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί?
Έχω χάσει πολλά βιβλία μετά από δανεισμό. Πολλά και αγαπημένα μου. Τώρα πια δεν δανείζω βιβλία που κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στη βιβλιοθήκη μου. Αλλά εξακολουθώ να απορώ με τους ανθρώπους που δανείζονται ένα βιβλίο και δεν το προσέχουν, αλλά το χάνουν…

9.Μιλήστε μας για εσάς και τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια.

Αυτές τις ημέρες θα ξεκινήσω για τη Χαλκιδική, όπου θα αρχίσω να γράφω το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει του χρόνου. Θα το γράψω στο σπίτι μου, έχοντας μπροστά μου τη θάλασσα της Κασσάνδρας. Με καθυστερεί ο κορονοϊός ν’ αρχίσω.

10.Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Και εμένα και τα βιβλία μου θα με βρείτε τηλεφωνώντας στον εκδοτικό οίκο με τον οποίο συνεργάζομαι.

Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη και σας εύχομαι υγεία. Ως γιατρός ξέρω ότι είναι η καλύτερη ευχή. 




ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ

Ημ/νία έκδοσης 5 Μαρ 2020
Θεματική Κατηγορία Αληθινές ιστορίες, Κοινωνικό
Σειρά Ελληνική λογοτεχνία
Ηλικία 18+
Σελίδες 424
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η Μαρίνα μεγαλώνει στα Σφακιά, το μοναδικό κορίτσι μιας οικογένειας που παλεύει να επιβιώσει. Έχει πείσμα και η αγάπη της για το βιολί τής δίνει θάρρος να κυνηγήσει τα όνειρά της. Όταν ο μεγαλύτερος αδελφός της, που έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία, την προσκαλεί κοντά του, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αφήσει πίσω την πατρίδα της ξεκινώντας ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ένα ταξίδι που θα εξελιχθεί σε γολγοθά, σημαδεύοντάς τη για πάντα.

Η ιστορία της Μαρίνας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, και συγκεκριμένα στο σκάνδαλο των παράνομων υιοθεσιών που αποκαλύφθηκε πριν από κάποια χρόνια στην Αυστραλία, με θύματα χιλιάδες γυναίκες των οποίων τα παιδιά απάχθηκαν και δόθηκαν για υιοθεσία αμέσως μετά τη γέννησή τους. Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Τεντ Μπέιλιου, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα, ενώ η γερουσιαστής Κλερ Μουρ είπε ότι «τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για μια φρικιαστική περίοδο της ιστορίας μας, που κράτησε πάνω από τρεις δεκαετίες, και να μην προσποιούμαστε πλέον ότι δε συνέβη».

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ http://mikk.ro/CMA1 και εδώ Εκδόσεις Ψυχογιός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard