ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤH ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΦΑΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΕΦΑΠΛΩΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, του βιβλίου «ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ», που εκδόθηκε από τις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.




1)Κα ΕΦΑΠΛΩΜΑΤΑ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.

Σας ευχαριστώ πολύ κι εγώ για την πρόσκληση.

Η αλήθεια είναι πως από πολύ μικρή ένιωθα την ανάγκη να γράφω, χωρίς όμως να υπάρχει
στο μυαλό μου η ιδέα της συγγραφής ως μελλοντικό επάγγελμα. Ήταν απλώς ο δικός μου
τρόπος να αποφορτίζομαι, μεταφέροντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή τους φόβους
μου στο χαρτί. Η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου ξεκίνησε κάπως σαν χόμπι, ήταν
ουσιαστικά το διάλλειμά μου μέσα σε μια απαιτητική καθημερινότητα. Όταν προχώρησε
όμως αρκετά, πήρα την απόφαση να ασχοληθώ πιο εντατικά και να του δώσω μια σωστή
και ολοκληρωμένη μορφή. Παρακολούθησα σεμινάρια δημιουργικής γραφής αλλά και
διόρθωσης κειμένων, μια που δεν είχα μέχρι τότε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για το
στήσιμο ενός βιβλίου, και τα οποία με βοήθησαν στο να πετύχω το αποτέλεσμα που ήθελα.
 


2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?

Το βιβλίο μου «Χωρίς δεύτερη σκέψη» θα το χαρακτήριζα ως ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, με μια ελαφριά δόση χιούμορ. Είναι ένα βιβλίο που κινείται σε εύθυμο ρυθμό και αφήνει στον αναγνώστη μια γλυκιά αίσθηση στο τέλος. Κεντρικό του θέμα αποτελούν οι ανθρώπινες σχέσεις: ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η πραγματικότητα γύρω μου, διανθισμένη φυσικά με πολλή φαντασία.


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα το απαντήσουν σε βάθος χρόνου οι αναγνώστες. Η δικήμου αίσθηση είναι πως το δυνατό του στοιχείο είναι το εσκεμμένα απλό στυλ γραφής του.Ως αναγνώστρια με κουράζουν οι αναλυτικές και πολύπλοκες περιγραφές, γι’ αυτό και τις απέφυγα, προσθέτοντας αντί αυτών περισσότερους διαλόγους. Έτσι η πλοκή κυλάει πιο γρήγορα και δεν κουράζει. Επίσης, πιστεύω πως επειδή είναι μια καθημερινή ιστορία μπορεί να αγγίξει τον καθένα και να ταυτιστεί εύκολα κάποιος με τους ήρωές μου.


4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.

Το κεντρικό μήνυμα είναι πως δεν πρέπει να αφήνουμε τις δεύτερες σκέψεις να μας κλέβουν τις στιγμές. Δεν εννοώ βέβαια να είμαστε απόλυτα παρορμητικοί, πολλές φορές όμως το ‘overthinking’ αποδεικνύεται καταστροφικό. Επίσης, ένα ακόμα πολύ βασικό δίδαγμα είναι πως δεν πρέπει να αφήνουμε τις δεύτερες σκέψεις των άλλων να μας αποπροσανατολίζουν. Πρέπει να φιλτράρουμε τις συμβουλές τους και να ακολουθούμε τελικά τα δικά μας ‘θέλω’ και το δικό μας ένστικτο.

 

5)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Ακόμα κι όταν ολοκλήρωσα το βιβλίο, το να διαλέξω τον κατάλληλο τίτλο ήταν για μένα πολύ δύσκολο. Είτε δεν ταίριαζαν με την ιστορία, είτε μου φαίνονταν γλυκανάλατοι. Το «Χωρίς δεύτερη σκέψη» ήταν ο πρώτος «επίσημος» τίτλος που του έδωσα και έγινε άμεσα αποδεκτός από τον εκδοτικό οίκο.


6) ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ είναι το πρώτο σας βιβλίο. Πείτε μας πως αισθάνεσαι τώρα που εκδόθηκε και πως  προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερή. Αυτό το βιβλίο ήταν η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη χρονικά στιγμή, εξαιτίας της πανδημίας. Οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα ήταν από παλιά ένας πολύ αγαπημένος μου εκδοτικός οίκος και όταν έλαβα την θετική τους απάντηση όπως φαντάζεστε ένιωσα απερίγραπτη χαρά. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που στα πρώτα μου βήματα έχω δίπλα μου τους συγκεκριμένους συνεργάτες.


7) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα?

Έχω ξεκινήσει ήδη το επόμενό μου μυθιστόρημα, καθώς κι ένα παιδικό βιβλίο. Βέβαια σε συνθήκες καραντίνας, το να μπορέσω να δουλέψω απερίσπαστα και με συνέχεια έχοντας δύο μικρά παιδιά στο σπίτι, δεν σας κρύβω πως είναι από δύσκολο έως σουρεαλιστικό.


8)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;

Τον κόσμο γύρω του. Η απλή καθημερινότητα, μια είδηση στην τηλεόραση, ένα ταξίδι, ένας διάλογος που μπορεί να ακούσει τυχαία, ακόμα και οι στίχοι ενός τραγουδιού. Αρκεί να αφήνει τις αισθήσεις και τη φαντασία του ελεύθερες να πλάθουν ιστορίες.


9) Μιλήστε μας για εσάς  και τα σχέδια σας, για να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Τα σχέδιά μου αφορούν τόσο στην οικογένειά μου, όσο και στη συγγραφή. Μαζί με τον σύζυγό μου μεγαλώνουμε 2 υπέροχα κορίτσια και ο στόχος μου είναι να βρίσκομαι όσο περισσότερο γίνεται κοντά τους για να τους καθοδηγώ και να τους δίνω ερεθίσματα. Σε σχέση με τα επαγγελματικά μου χαίρομαι απίστευτα για την τροπή που έχει πάρει η ζωή μου και που η μεγάλη μου αγάπη: «το γράψιμο» αποτελεί πλέον τη δουλειά μου. Τα επόμενα βιβλία μου, η εξέλιξη του υπάρχοντος blog μου, αλλά και κάποιες νέες συνεργασίες που έχουν προκύψει πρόσφατα σχετικά με τη δημιουργία κειμένων αποτελούν τα μελλοντικά μου σχέδια.


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Σας ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για την φιλοξενία. Εύχομαι καλή συνέχεια, με υγεία και πολλά-πολλά βιβλία. Αν θέλει, μπορεί κάποιος να με βρει είτε στους λογαριασμούς μου στα Social Media, είτε στο προσωπικό μου blog. Το βιβλίο μου μπορεί να το προμηθευτεί από όλα τα βιβλιοπωλεία -όταν με το καλό ανοίξουν και πάλι, αλλά και ηλεκτρονικά μέσω των e-shop τους.

https://www.facebook.com/gefap.georgia/

https://www.instagram.com/mia_mama_sta_xena/

https://miamamastaxena.blogspot.com


ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΦΑΠΛΩΜΑΤΑ
Χωρiς Δεύτερη Σκέψη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΦΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η Μαρίνα εργάζεται ως διοργανώτρια εκδηλώσεων σε μια καταξιωμένη εταιρεία και νιώθει ερωτευμένη με τη δουλειά της, παρά την απαιτητική διευθύντρια που της δυσκολεύει τη ζωή.
Αδιόρθωτα ακατάστατη, αυθόρμητη, δυναμική και single, παρέα με τους δύο καλύτερούς της φίλους –τον Μάνο και την Ντέπη– δουλεύουν, ερωτεύονται, απογοητεύονται, μα πάντα στηρίζουν ο ένας τον άλλον.
Η μεγάλη της αδελφή, που ζει στο εξωτερικό, είναι πάντα παρούσα μέσω των emails που ανταλλάσσουν, και οι γονείς της, ακλόνητες σταθερές, ακόμα κι όταν οι απόψεις τους συγκρούονται.
Σε έναν γάμο που έχει αναλάβει να διοργανώσει, η Μαρίνα γνωρίζει τον Πέτρο. Έναν επιτυχημένο γιατρό που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά και τη διεκδικεί. Μοιάζει να είναι ο «κύριος τέλειος».
Είναι όμως στ’ αλήθεια;
Και τι ρόλο θα παίξουν στη ζωή της ένα μικρό κανίς, η κουτσομπόλα της γειτονιάς, ένα κοριτσάκι και ένας γοητευτικός αρχιτέκτονας;

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Γεωργία Εφαπλωματά γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο ΑΠΘ και εργάστηκε ως ιδιωτική τραπεζική υπάλληλος. Τα τελευταία χρόνια, ζει στο Άμστερνταμ μαζί με την
οικογένειά της.
Το Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι το πρώτο της βιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard