ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤO ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «Ο ΛΑΤΙΝΟΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΔΗ, του βιβλίου «ΛΑΤΙΝΟΣ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ.


1)Κε  ΔΕΔΗ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρός να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.

Σε καμιά περίπτωση δεν είχα διανοηθεί ότι θα μπορούσα κι εγώ να αφήσω το δικό μου αποτύπωμα. Η ευχαρίστησή μου περιοριζόταν στο συνεχές διάβασμα, κυρίως μυθιστορημάτων διαφόρων συγγραφέων. Πολύ αργότερα διαισθάνθηκα ότι ίσως ανάμεσα τους χωρούσα κι εγώ...

 2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «Ο ΛΑΤΙΝΟΣ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?

Ο Λατίνος γεννήθηκε την πλέον κατάλληλη χρονική στιγμή. Η συγκυρία της οικονομικής και κοινωνικής παρακμής στη χώρα μας όπου οι περισσότεροι Έλληνες βρέθηκαν απροετοίμαστοι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αποτέλεσε για μένα το ερέθισμα ώστε να αποτυπώσω μια από τις χιλιάδες των περιπτώσεων που έψαξε το δικό της τρόπο να βγει αλώβητη από την κρίση.

3)Ποια  θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 

Οι πρωταγωνιστές. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που σκέφτονται και δρουν άμεσα και ρεαλιστικά, με αποτέλεσμα να ακροβατούν ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, στο νόμιμο και το παράνομο, στη θρησκευτική προσήλωση και την αμαρτία.Πολύ γρήγορα ο αναγνώστης θα ταυτιστεί με κάποιον απ' αυτούς.

4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.

Η διαρκής πάλη μέσα από αισιόδοξη διάθεση. Ο καθημερινός αγώνας για βελτίωση των συνθηκών της ζωής του βάζοντας συνεχώς νέους στόχους, δίχως να απογοητεύεται από τα εμπόδια που αναπόφευκτα θα προκύπτουν.

 5)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Συνήθως οι ιδέες για τον τίτλο ενός βιβλίου ξεπετάγονται στη διάρκεια συγγραφής ενός έργου. Στην προκειμένη περίπτωση έγινε ακριβώς το αντίθετο. Πρώτα προέκυψε ο τίτλος και πάνω σ αυτόν πλέχτηκε όλη η μυθιστορία. Ο Λατίνος πρόκειται για αληθινό πρόσωπο στο στενό φιλικό περιβάλλον μου, που το διακρίνουν η εκρηκτικότητα η νοοτροπία και τα φυσικά χαρακτηριστικά του πρωταγωνιστή.

6) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

Υπήρξα ένας τυχερός άνθρωπος καθώς τα δύο πρώτα συγγραφικά μου έργα εκδόθηκαν από τον "Κοχλία" έναν οίκο που ανήκε στις εκδόσεις Σαββάλας. Δυστυχώς για εμένα λίγο αργότερα ανέστειλε τη λειτουργία του με αποτέλεσμα να αναζητώ καινούργια στέγη. Η ευγένεια και η εντιμότητα των κ.κ. Μιχάλη και Αντώνη Σιδέρη με κέρδισαν από την πρώτη συνεργασία μας " Το μοναχοπαίδι" (2012). Τώρα θεωρώ ότι ανήκω στη δική τους οικογένεια.

7)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας   συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?

Αυτό είναι συναρπαστικό! Το να βλέπεις καινούργιους ανθρώπους να καταθέτουν το ταλέντο τους είναι ότι καλύτερο για το μέλλον του βιβλίου. Το ύφος και το στίγμα από τη γραφή τους, οι ιδέες και οι προτάσεις που απελευθερώνουν, σύντομα θα τους καταστήσει ξεχωριστούς.

 8) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?

Το μυθιστόρημα αποτελεί πλέον μονόδρομο για μένα, αν και κάποιες φορές ένα θεατρικό έργο και άλλες ένα παιδικό παραμύθι μου κλείνουν πονηρά το μάτι. Ευτυχώς - μετά από μεγάλη προσπάθεια- το χρονικό διάστημα με αφήνει αδιάφορο. Είναι πάντα θέμα έμπνευσης...

9)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;

Η κοινωνικοποίηση, η έντιμη συναναστροφή με τους ανθρώπους δίχως ρατσισμό και διακρίσεις. Μέσα από τις ζωές τους θα ξεπροβάλλουν αμέτρητα ερεθίσματα για να ευαισθητοποιηθεί κάποιος…

10)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου; Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης;

Αναμφίβολα το τελευταίο. Κάνεις μια κατάθεση ψυχής, ολοκληρώνεις μια μαρτυρία που σε βασάνιζε και τελικά ανταμοίβεσαι με μια πληθώρα υπέροχων συναισθημάτων.

 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Το βιβλίο μπορεί να το προμηθευτεί κανείς από οποιαδήποτε βιβλιοπωλείο δίνοντας τον τίτλο το όνομα του συγγραφέα και του εκδοτικού οίκου. Ακόμη καλύτερα ηλεκτρονικά μέσα από τα ειδικά site πώλησης βιβλίων. Για προσωπική επικοινωνία στο email giannisdedis@yahoo.gr



Ο Λατίνος

Γιάννης Δέδης

Ο Λατίνος έπρεπε άμεσα να λάβει ανατρεπτικές αποφάσεις. Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και εσχάτως ο ερχομός της πανδημίας, είχαν φέρει την επαγγελματική του κατάσταση σε οριακό σημείο. Τα επιχειρήματα του Μάξιμου τον έπεισαν, ο Φώτης τον διαβεβαίωσε πως θα τον βοηθήσει και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…
Οι έξυπνοι και τολμηροί κατά κανόνα τα καταφέρνουν, αρκεί να είναι έτοιμοι να διακρίνουν την ευκαιρία!

1 σχόλιο:

  1. Μου άρεσε πολύ. Είναι ρεαλιστικό και διαβάζεται εύκολα αγγίζει συναισθήματα δυσκολίες που περάσαμε και περνάμε μέχρι σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard