ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΡΓΕΛΑ για το βιβλίο της «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΝΣΕΡ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ

 

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΡΓΕΛΑ, του βιβλίου «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΝΣΕΡ;» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ  



1)Κα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΡΓΕΛΑ σας καλωσορίζουμε στο blog μας,  με το παιδικό βιβλίο σας και  άρωμα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!!Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΝΣΕΡ;». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;


Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και την ευκαιρία να σας συστήσω το νέο μου παιδικό βιβλίο .

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια . Το έγραψα τις μέρες των Χριστουγέννων σε κλίμα γιορτινό και πλημμυρισμένη με όμορφα συναισθήματα. Πάντα ήθελα να γράψω ένα παιδικό βιβλίο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη με χιούμορ και ευκολοδιάβαστο . Έτσι ξεκινώντας από την αγάπη που τρέφω για τους ταράνδους ο σπόρος βρήκε πρόσφορο έδαφος και φύτρωσε .

Το 2020 αποφάσισα να στείλω την ιστορία στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με τον ΕΠΟΚ είναι Χριστούγεννα του Ελληνικού Πολιτισμού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας-Ε.Π.Ο.Κ όπου απέσπασε το Β’ Βραβείο .


2)Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ’ αυτό το βιβλίο?


Είναι μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία με χιούμορ και γλυκές περιπέτειες . Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών ταξιδεύοντάς τους παράλληλα μέσα από τις υπέροχες εικόνες της εξαιρετικής εικονογράφου Βιβής Σκαμπαρδώνη .


3)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο μικρός αναγνώστης, αλλά και οι μεγάλοι που θα διαβάσουν το βιβλίο σας?


Θα ήθελα όποιος διαβάσει το βιβλίο να ταξιδέψει με την φαντασία του μέχρι το χωριό του Άγιου Βασίλη και να ζήσει μαζί του τις διασκεδαστικές του περιπέτειες αναζητώντας τον σκανδαλιάρη τάρανδο που ακούει στο όνομα Ντάνσερ.


4)Το βιβλίο σας έχει ένα υπέροχο εξώφυλλο και αρκετές εικονογραφημένες σελίδες με άρωμα γιορτών από την εικονογράφο ΒΙΒΗ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ. Μιλήστε μας για την συνεργασία μαζί της και πως βγήκε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα. Τι ρόλο παίζει η  εικονογράφηση στα παιδικά βιβλία και πως επιδρούν οι εικόνες στα παιδιά;


Πραγματικά η δουλειά της Βιβής είναι εξαιρετική . Είναι ένα νέο κορίτσι πρωτοετής φοιτήτρια της σχολής καλών τεχνών και αυτό το βιβλίο είναι η δεύτερη μας συνεργασία . Υπάρχει χημεία μεταξύ μας και με το ταλέντο της αποτυπώνει στο χαρτί μέσα από τις εικόνες της τα λόγια μου με επιτυχία .

Στις μικρές ηλικίες η εικονογράφηση παίζει σημαντικό ρόλο ειδικά στα παιδιά προσχολικής ηλικίας που δεν έχουν κατακτήσει ακόμα την ανάγνωση, διαβάζουν ουσιαστικά το παραμύθι μέσα από τις εικόνες.


5) Σε παιδιά τι ηλικίας απευθύνεται το βιβλίο σας; Πιστεύετε ότι τα παιδικά βιβλία πρέπει να διαβάζονται και από τους μεγάλους;  


Μπορεί να διαβαστεί από κάθε αναγνώστη που νιώθει παιδί . Όπως ισχύει κατά την δική μου άποψη για όλα τα παιδικά βιβλία .


6) Μιλήστε μας για την συνεργασία σας με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ


Είναι μια νέα συνεργασία που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ευελπιστώ το ταξίδι μας να συνοδεύουν πάντα ούριοι άνεμοι . Υπάρχει εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και ουσιαστική επικοινωνία με στόχο πάντα να εκδίδονται όμορφα και καλά παιδικά βιβλία.


7) Αρκετοί από εμάς συνηθίζουμε να κάνουμε δώρο στα παιδιά, βιβλία. Ποια νομίζεται ότι είναι τα κριτήρια για να επιλέξουμε ένα καλό παιδικό βιβλίο.


Μου δίνει μεγάλη χαρά που υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν για δώρο ένα βιβλίο . Μου ξυπνάνε παιδικές μνήμες όπου θυμάμαι με τι ενθουσιασμό άνοιγα το περιτύλιγμα όταν ήξερα πως μέσα κρύβεται ένα βιβλίο. Καλό βιβλίο για εμένα είναι κάθε βιβλίο που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του αναγνώστη του .


8)Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς για να σας γνωρίσουμε. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με συγγραφή βιβλίων για παιδιά;


Η αγάπη μου για τη γραφή υπήρχε πάντα μέσα μου . Δεν ξύπνησα ξαφνικά ένα πρωινό και είπα : « Τι θα κάνω σήμερα; Ας γίνω συγγραφέας » .Απλά όταν ένιωσα πως αυτά που έγραφα ήθελα να τα μοιραστώ και με άλλους ξεκίνησα την διαδικασία της έκδοσης του πρώτου μου παιδικού βιβλίου


9)Πείτε μας, που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Το βιβλίο μπορεί κάποιος να το αναζητήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία ακόμα και αν δεν υπάρχει μπορεί να το παραγγείλει και να του το φέρουν . Επίσης μπορεί να το παραγγείλει και από το ηλεκτρονικόβιβλιοπωλείο των εκδόσεων Συμμετρία .

 Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να το κάνει μέσα από τους λογαριασμούς μου στα social media που διατηρώ με το όνομά μου ή μέσω email: vaso_mourg@hotmail.com


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά ΚΑΙ να ευχηθώ Καλές γιορτές. 


Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι καλές και ευλογημένες γιορτές.


Αν θέλετε στείλτε μας το δικό σας μήνυμα για τις φετινές γιορτές!


Χαμόγελα και ευτυχία σε όλα τα παιδιά του κόσμου.




Ντάνσερ

Βασιλική Μουργελά

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ


Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και όλα είναι έτοιμα
για το μεγάλο ταξίδι του Άγιου Βασίλη. Ή μήπως όχι;
Ο Ντάνσερ, ένας από τους οχτώ ταράνδους που οδηγούν το έλκηθρό του, εξαφανίζεται και όλοι τον  αναζητούν. Η Πρωτοχρονιά είναι σε κίνδυνο.
Θα καταφέρουν ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του να τον ανακαλύψουν;
Θα λάβουν τα δώρα τους τα παιδιά όλου του κόσμου από τον αγαπημένο τους Άγιο;


Το παραμύθι έχει διακριθεί με Βραβείο στον ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΚ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - Ε.Π.Ο.Κ ΤΟ 2020

 

Εικονoγράφιση: Βιβή Σκαμπαρδώνη.

Το βιβλίο διαθέτει σκληρό εξώφυλλο.

 

Βιογραφικό Συγγραφέα:

H Βασιλική Μουργελά κατάγεται από το χωριό Χώρα Γορτυνίας στην ορεινή Αρκαδία όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια, χτίζοντας όμορφες αναμνήσεις με την οικογένειά της και απολαμβάνοντας εικόνες μοναδικής φύσης. Σήμερα ζεί μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της στην Αθήνα, ωστόσο διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται συχνά.
Σπούδασε Πληροφορική και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. 
Το μικρόβιο της συγγραφής εμφανίστηκε στη ζωή της σε μικρή ηλικία.
Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν 8 παιδικά βιβλία της και 2 ποιητικές συλλογές. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε 5 συλλογικά έργα. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες και περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, σε διαφορετικά είδη γραπτού λόγου, και κάποια από τα έργα της έχουν διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο.
E-mail: vaso_mourg@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard