ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΕΡΑ ΜΑΡΚΑΤΗ για το βιβλίο της «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΓΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΕΡΑ ΜΑΡΚΑΤΗ, του βιβλίου «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΓΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


1)Συστήστε μας με  λίγα λόγια το βιβλίο σας, «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΓΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Το «ο θάνατος αγκαλιάζει το νησί» είναι η πρώτη μου προσπάθεια συγγραφής αστυνομικού μυθιστορήματος. Αφορμή ήταν η αγάπη μου για αυτό το είδος λογοτεχνίας. Η ιστορία ολοκληρώθηκε σε μερικούς μήνες όμως το διάστημα των διορθώσεων και του ξαναγραψίματος κράτησε πολύ περισσότερο.


2)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.

Στόχος μου είναι ο αναγνώστης να ψυχαγωγηθεί αναζητώντας τον δολοφόνο σε ένα ελληνικό, ηλιόλουστο νησί με συντροφιά τους ήρωες που περνάνε από χίλια κύματα, προσωπικά, ψυχολογικά και επαγγελματικά μέχρι να επέλθει η κάθαρση.


 3)Κατά την γνώμη μου σ ένα αστυνομικό μυθιστόρημα ο αναγνώστης δεν πρέπει να φτάνει εύκολα στην λύση του εγκλήματος και στο δολοφόνο, εσείς τι πιστεύεται και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα αστυνομικό βιβλίο για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα?

Οι αναγνώστες αστυνομικών μυθιστορημάτων είναι αρκετά υποψιασμένοι και συχνά ανακαλύπτουν τον δολοφόνο από νωρίς οπότε πέρα από το ποιος έκανε το έγκλημα είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ισχυρό αληθοφανές κίνητρο, ένα σωστό ψυχολογικό υπόβαθρο και σίγουρα ένα πρωτότυπο modus operandi.


4)Γιατί διαλέξατε να ασχοληθείτε με το αστυνομικό μυθιστόρημα?

Μου αρέσει να διαβάζω αστυνομικά μυθιστορήματα.


5)Τι είναι αυτό που γοητεύει τους αναγνώστες και τα τελευταία χρόνια αναζητούν όλο και περισσότερο βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας?

Ικανοποιούν μεγάλο εύρος αναγνωστικών προτιμήσεων. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα εκτός από το απαραίτητο έγκλημα μπορεί να πραγματεύεται κοινωνικά ζητήματα ή μια ιστορία αγάπης ή να διαδραματίζεται σε διαφορετικό ιστορικό χρόνο.


6)Πείτε μας αγαπημένα σας βιβλία και συγγραφείς από τον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας και πόσο σας επηρέασαν.

Είναι πολλά. Το όνομα του Ρόδου ένα από αυτά παρότι δεν κατατάσσεται αμιγώς στα αστυνομικά. Επιρροές έχω από την Agatha Christie και τον Andrea Camilleri και φυσικά διαβάζω ελληνική αστυνομική λογοτεχνία.


7) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Με τον παραδοσιακό τρόπο. Αφού αισθάνθηκα ασφαλής πως είχα βασανίσει επαρκώς το έργο μου με διορθώσεις και αλλαγές, κατοχύρωσα τα πνευματικά δικαιώματα και έπειτα ακολούθησα τις οδηγίες αποστολής ανέκδοτων έργων στο site των Εκδόσεων Ψυχογιός. Μερικούς μήνες αργότερα έλαβα τη θετική τους απάντηση και τους ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή την ευκαιρία.


8)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα

Ζω στην Αθήνα, εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, σχεδιάζω να ξεκινήσω σύντομα τη δική μου οικογένεια, αγαπώ πολύ τα ζώα, αργώ -σχεδόν- πάντα στα ραντεβού μου, λατρεύω να οδηγώ μόνη, δεν λέω ποτέ όχι σε μια ροκ ή μέταλ συναυλία και αντιπαθώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


9)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Άλλο ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα γράφω αυτή την περίοδο αλλά παράλληλα τριγυρίζει στο μυαλό μου μια αληθινή ιστορία εγκλήματος στις αρχές του περασμένου αιώνα που μοιράστηκε μαζί μου ένας καλός φίλος.


10)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Σε φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και στο site των εκδόσεων Ψυχογιός ως βιβλίο ή e-book.



Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ
ΕΡΑ ΜΑΡΚΑΤΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS

Η Σμαράγδα Καλλίνικου, μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και σύζυγος του μεγιστάνα Γεράσιμου Καλλίνικου, βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στην απόμερη παραλία Νερόμυλος. Δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία της είχε απειλήσει σε απευθείας μετάδοση με την αποκάλυψη ενός σκανδάλου που θα συντάραζε την πολιτική σκηνή. Η ανακάλυψη του πτώματός της προκαλεί σοκ στο πανελλήνιο και πολυμελή κλιμάκια της αστυνομίας συρρέουν στο νησί για να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Ο ψυχολόγος της Ιντερπόλ, Στέφανος Μωραΐτης, αδελφικός φίλος του πρωτότοκου Πέτρου Καλλίνικου, καλείται στην Ελλάδα για να συνδράμει στις έρευνες. Πληγωμένος, στο παρελθόν, από την οικογένεια αλλά και βαθύτατα υποχρεωμένος σε αυτήν, σπεύδει στο νησί για να έρθει αντιμέτωπος με τα ανοιχτά τραύματά του αλλά και με ανθρώπους που νομίζουν πως μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν σαν μαριονέτα. Εκτός από τα κρυστάλλινα νερά, ο Στέφανος βουτάει μέσα στα ψέματα ανθρώπων που αγαπούσε και βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο από το τσουνάμι που πυροδοτούν οι ανακαλύψεις του για τους ισχυρότερους παράγοντες της χώρας. Με μοναδικούς συμμάχους την ευστροφία του και τον πεισματάρη αστυνόμο Σωτήρη Στρατέλη, θα έρθει σε ρήξη με όλους και κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό. Άραγε, η αλήθεια θα καταφέρει να τον λυτρώσει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard