ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ-ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ για το βιβλίο της «ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΔΥΟ ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ- ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ με το νέο βιβλίο της «ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΔΥΟ ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.



1) Κα ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ, συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Το «Μια δασκάλα, δυο φόνοι και ένας έρωτας» είναι μια ιστορία υψηλών ταχυτήτων. Μέσα σε 17 μόνο μέρες, πρέπει να εξιχνιασθούν δυο φόνοι που έμειναν άλυτοι επί 20 χρόνια. Στο ίδιο μικρό χρονικό διάστημα, δυο άνθρωποι θα πρέπει να καταρρίψουν όλες τους τις άμυνες για να βουν τον έρωτα και μια ολόκληρη οικογένεια να κλείσει τραύματα που την ταλανίζουν για δεκαετίες.

Ξεκίνησα να το γράφω τη μέρα που ξεκινά και η αφήγηση της Μελίνας, της κεντρικής ηρωίδας μου. Παρασκευή και 13, τον Δεκέμβρη του 2019. Η έλευση του Covid όμως ακύρωσε κάθε επιθυμία μου να συνεχίσω να γράφω, ίσως επειδή η συγκεκριμένη ιστορία ήταν από γεννησιμιού της, μια ιστορία αισιοδοξίας και ελπίδας. Έπρεπε να επανέλθουμε στην κανονικότητα για να το ξαναπιάσω στα χέρια μου και τότε, έχοντας περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να αποδράσω στον κόσμο της Μελίνας, το ολοκλήρωσα μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες ακατάπαυστης συγγραφής.


2) Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας?

Είχα για καιρό στο μυαλό μου το χαρακτήρα της Μελίνας. Έναν χαρακτήρα με υψηλή, σχεδόν υπερφυσική ενσυναίσθηση, που θα μπορούσε να καταλαβαίνει σε υπερθετικό βαθμό τα συναισθήματα των άλλων. Τελικά η Μελίνα «ζωντάνεψε» με τρόπο που υπερέβαινε τις αρχικές προθέσεις μου. Μου έδειξε το πως μπορούμε να ανοίγουμε την ψυχή μας στους άλλους και πως να μπαίνουμε στη δική τους, χωρίς να αφήνουμε το φόβο να μας αποτρέπει απ΄αυτό. Η Μελίνα βομβαρδίζεται από τα συναισθήματα των άλλων, αλλά στέκεται απέναντί τους με γενναιότητα και ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης, ακριβώς επειδή καταλαβαίνει τι κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του.


3)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε?

Με βασάνισε αρκετά ο τίτλος. Έψαχνα κάτι που να προετοιμάζει τον αναγνώστη για την ατμόσφαιρα και το ύφος του βιβλίου. Που θα αναδείκνυε τόσο τη ρομαντική διάσταση και το μυστήριο όσο και τον εύθυμο τόνο που έχει η αφήγηση. Τελικά νομίζω πως ο τίτλος που επιλέξαμε με την ομάδα του Εκδοτικού Οίκου είναι απόλυτα ταιριαστός και αντιπροσωπευτικός. Το ίδιο ένιωσα και όταν είδα το εξώφυλλο.


4)Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας, είναι ένα μυθιστόρημα μια ρομαντικής ιστορίας ή ένα μυθιστόρημα μυστηρίου?

Είναι και τα δύο αλλά και με έντονα χιουμοριστική διάθεση. Είναι μια πολύ ρομαντική κωμωδία μυστηρίου.


5)Μιλήστε μας για την συνεργασία σας με τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Νιώθω απερίγραπτα τυχερή που συνεργάζομαι με τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ξέρω πως τα βιβλία μου βρίσκονται στα καλύτερα χέρια από κάθε άποψη. Από την επιμέλεια και το δημιουργικό σχεδιασμό ως την προώθηση και τη διάθεση του βιβλίου, κάθε βήμα γίνεται με σεβασμό προς το συγγραφέα και το έργο του και με πραγματικά πολύ υψηλές προδιαγραφές. Δεν είναι τυχαίο που οι Εκδόσεις Ψυχογιός είναι ο κορυφαίος εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα.


6)Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το μέλλον του ελληνικού βιβλίου τα επόμενα χρόνια;

Είμαι αισιόδοξη από τη φύση μου οπότε δεν θα μπορούσα να μην προβλέπω ένα καλό ή καλύτερο μέλλον για το ελληνικό βιβλίο. Αν και προσωπικά είμαι λάτρης του βιβλιοπωλείου, σίγουρα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η τάση για ηλεκτρονικά και ηχητικά βιβλία. Σε κάθε περίπτωση όμως πιστεύω πως οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να διαβάζουν λογοτεχνία και πως το καλό βιβλίο θα βρίσκει πάντα τρόπο να φτάνει στους αναγνώστες.


7)Πείτε μας εσείς διαβάζετε? Τι διαβάζετε αυτό τον καιρό? Υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας, που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;

Δεν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία που δεν θα δάνειζα. Για να ακριβολογώ, όπως λέει και η ηρωίδα μου η Μελίνα, «δεν δανείζω, χαρίζω». Μάλιστα, όσο πιο πολύ αγαπάω ένα βιβλίο τόσο περισσότερο λαχταρώ να το μοιραστώ και με άλλους. Έχει συμβεί αναρίθμητες φορές να αγοράζω πολλές φορές το ίδιο βιβλίο για αυτό το λόγο.

Σχετικά με το αν εγώ διαβάζω, ναι, συνεχώς. Υπάρχουν πάντα ανοιχτά βιβλία γύρω μου. Επειδή μάλιστα περνάω αναγκαστικά αρκετό χρόνο στο αυτοκίνητο, όσο οδηγώ ακούω ηχητικά βιβλία. Γενικά δεν έχω κενό χρόνο στη ζωή μου. Όταν περισσεύουν έστω και λίγα λεπτά τα αφιερώνω στα βιβλία, είτε διαβάζοντας είτε γράφοντας. Αυτήν την εβδομάδα τελειώνω τη «Σιωπηλή Ένοικο», που το βρήκα εξαιρετικό, ετοιμάζομαι να ξεκινήσω το «Ας ξεμπερδεύουμε με τον Αντίνοο» της Δήμητρας Ιωάννου και στο αυτοκίνητο ακούω τo δεύτερο μέρος της σειράς Σιλό.


8)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Ζω μόνιμα στη Μεσσηνία με τον σύζυγο, τα δύο παιδιά μας και τον σκύλο μας. Εργάζομαι σαν διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού στην Costa Navarino εδώ και 14 χρόνια. Έχω τους ίδιους φίλους από τη σχολική μου ηλικία και αρκετούς νεότερους και γενικά πιστεύω και επενδύω πολύ στη φιλία. Συμμετέχω σε φιλοζωικές ομάδες, δεν τρώω κρέας και ψάρια και θεωρώ την ελευθερία ως το υπέρτατο αγαθό. Οι καλύτερες διακοπές για μένα είναι όταν απομονώνομαι σε κάποιο ερημικό μέρος και γράφω. Γενικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, κυρίως γιατί περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν.


9)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Συγγραφικά, προς το παρόν είμαι ακόμα στον κόσμο της Μελίνας και του Ιάσωνα και νιώθω μια απροθυμία να τους αφήσω. Θα έρθει η ώρα για κάτι καινούριο, αλλά ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι θα είναι.


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Εγώ σας ευχαριστώ για την όμορφη συζήτηση και τις τόσο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Το βιβλίο μου μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Ψυχογιός καθώς και στα περισσότερα βιβλιοπωλεία. Όσο για μένα, χαίρομαι απερίγραπτα να συνομιλώ με τους αναγνώστες μου και να λαμβάνω τα σχόλια τους για τα βιβλία μου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media, σε Facebook, Linkedin, Instagram και TikTok, όπου θα με βρείτε ως Elena Gkika Petroulaki






ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΔΥΟ ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ
ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ-ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


«Με λένε Μελίνα και είμαι υπερ-ενσυναισθητική. Διαβάζω τους άλλους σαν «ανοιχτό βιβλίο». Κανείς δεν μπορεί να μου κρυφτεί ή να με ξεγελάσει. Γι’ αυτό και μου ανατέθηκε η εξιχνίαση δύο φόνων που πρόκειται να παραγραφούν σε δεκαεφτά ημέρες. Κανονικά θα ήταν εύκολο. Δυστυχώς, όμως, ο βασικός μου ύποπτος είναι εντελώς απρόσβλητος από τις ιδιαίτερες ικανότητές μου. Και επιπλέον… είμαι βαθιά, παράφορα και αναπόδραστα ερωτευμένη μαζί του».
Η Μελίνα δείχνει αλλά δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Με όπλο τη συναισθηματική της τηλεπάθεια αναλαμβάνει όχι μόνο να εξιχνιάσει ένα παλιό έγκλημα αλλά και να ξαναφέρει την ευτυχία σε μια οικογένεια που την έχει στερηθεί. Ακατανίκητοι σύμμαχοί της σε αυτό το εγχείρημα, ένας χαρισματικός εφτάχρονος, το αστείρευτο κέφι της και ο Σάκης Ρουβάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard