ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ENA SUPER FOOD ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ



Τα μαύρα φασόλια τα δοκίμασα πρώτη φορά στα ταξίδια μου στην Λατινική Αμερική πριν αρκετά χρόνια και με εντυπωσίασε το χρώμα αλλά και η γεύση τους. Από τότε πέρασε καιρός και αφού δεν τα έβρισκα στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, τα ξέχασα.


Μέχρι που είδα στο instagram τον Πρόδρομο Ματενόγλου από την Ανω Βροντού Σερρών να μας τα παρουσιάζει και να αποκαλύπτει ότι τα καλλιεργεί στα χωράφια του από το 2019, από σπόρους που βρήκε ξεχασμένους στις αποθήκες της οικογένειας του και είχαν αποθηκευτεί από τους παππούδες του. Έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα είδος καλλιέργειας, τα μαύρα φασόλια, που είχε ξεχαστεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και φυσικά αφού δεν τα γνωρίζουμε, δεν τα έχουμε βάλει στην διατροφή μας.

 Όμως επειδή ποτέ δεν είναι αργά, ήρθε ο καιρός να τα μάθουμε γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα ποιοτικής πρωτεΐνης και επιπλέον φυτικές ίνες ώστε να βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλη LDL, καθιστώντας τα ιδανικά για διατροφή vegan! Βοηθάνε πολύ αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος επειδή το το μαύρο φασόλι χωνεύεται αργά, επιτρέποντας στο σώμα να αποφύγει μεγάλες διακυμάνσεις στο σάκχαρο του αίματος. Αυτός ο αργός ρυθμός επεξεργασίας σημαίνει ότι το αίσθημα κορεσμού διαρκεί περισσότερο, άρα δεν πεινάς. 

 Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές και τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για πολλές ασθένειες. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες φολικού οξέος και μαγνησίου. Καταλαβαίνεται λοιπόν τα τεράστια οφέλη τους για την υγεία μας.

Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη φασολάδα με μαύρα φασόλια, ή να βάλετε ένα ταψί με μαύρα φασόλια τον φούρνο σας αλλά  να τα χρησιμοποιήσετε και στις σαλάτες σας, οπως κάνουν οι σεφ μεγάλων εστιατορίων σ όλο τον κόσμο.


Σκέφτομαι την επόμενη εβδομάδα να φτιάξω μια συνταγή και να σας την παρουσιάσω. Δεν ξέρω ακόμη τι θα είναι. Αν εσείς γνωρίζετε τα μαύρα φασόλια  και τα έχετε εντάξει ήδη στην διατροφή σας, περιμένω με σχόλιο ή dm την συνταγή σας, για να την δοκιμάσω!!!!

Μέχρι τότε σκεφτήκαμε με τον Πρόδρομο να κάνουμε ένα giveaway και ένας τυχερός/η  να αποκτήσει τα μαύρα φασόλια, να τα γνωρίσει και να τα εντάξει στην διατροφή του.

Τον Πρόδρομο μπορείτε να τον βρείτε στο insta @prodormos_matenoglou να κάνετε τις παραγγελίες σας αλλά να μάθετε και περισσότερες πληροφορίες γιαυτό το super food.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard