Έπρεπε να ταξιδέψω 1600 χλμ μακριά για να ανακαλύψω ένα νέο καφέ, τον εσπρέσο με τόνικ που σίγουρα πολλοί από εσάς γνωρίζετε και έχετε πιει πολλές φορές!
Αν και είναι ένα δροσερό ρόφημα ειδικά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού στην Κρακοβία όπου τον συνάντησα για πρώτη φορά συνηθίζουν να τον απολαμβάνουν και τις ηλιόλουστες ημέρες του Χειμώνα στα όμορφα μπαράκια και καφέ, που βρίσκεις σε όλους τους δρόμους της πόλης.
Θα σας πω ότι αρχικά με εντυπωσίασε ο τρόπος που τον σερβίρουν, αφού το αφρώδες πικρό τόνικ σπρώχνει τον καφέ προς τα επάνω κάνοντας την εμφάνιση του εντυπωσιακή.
Το ποτήρι που σερβίρεται πρέπει να είναι ψηλό και φαρδύ για καλύτερο αποτέλεσμα στην εμφάνιση.
Όμως και η γεύση του ήταν υπέροχη και φυσικά δεν έφυγα χωρίς συνταγή από το πρώτο κιόλας μαγαζί που τον δοκίμασα.
1 διπλό εσπρέσο
150 ml τόνικ
λεμόνι ή lime
πάγος
Χτυπάμε την διπλή δόση του εσπρέσο με πάγο στον αναδευτήρα για να κρυώσει και τον ρίχνουμε στο ποτήρι που ήδη είχαμε τοποθετήσει το τόνικ. Το τόνικ μένει στο κάτω μέρος και ο καφές στο ανώτερο τμήμα του ποτηριού.
Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον παγάκια.
Αν σας αρέσει το lime ή το λεμόνι προσθέστε μερικές σταγόνες για καλύτερη γεύση.
Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με καλαμάκι και μια φέτα lime.
Έχεις πιει?
Θα τον δοκιμάσεις?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!