ΒΙΒΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ



O Δεκέμβριος, από μικρό παιδί ήταν για εμένα, ένας μήνας αφιερωμένος στην ανάγνωση παιδικών βιβλίων και αργότερα βιβλίων για ενήλικες, στο εορταστικό πνεύμα των ημερών.


Σήμερα επέλεξα να σας συστήσω 3 βιβλία των εκδόσεω Δεσσυλας που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και έβαλαν εμένα αλλά και τους αγαπημένους μου σε christmas mood και φυσικά τώρα θα τα μοιραστώ μαζί σας.

Απλές ιστορίες στο πνεύμα των ημερών, καλογραμμένες και υπέροχα μεταφρασμένες ώστε να είναι κατανοητές από όλους μας, με μια υπέροχη εικονογράφηση μας έδωσαν την ευκαιρία να περάσουμε όμορφες αναγνωστικές στιγμές και αφορμή για αρκετές συζητήσεις για το πραγματικό νόημα των γιορτών.


ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-Kristina Stephensen
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ-Hoang Giang
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ-Αργυρώ Πιπίνη

«Ανοησίες! Και τί με νοιάζουν εμένα τα Χριστούγεννα;»

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων. Πέφτει χιόνι! Όλοι είναι έτοιμοι να κρεμάσουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και να τραγουδήσουν τα κάλαντα! Όλους τούς έχει κυριέψει εορταστικός ενθουσιασμός.

Όλους εκτός από τον Σκρουτζ. Τον ίδιο τον ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματά του. Όμως αυτή την Παραμονή Χριστουγέννων θα τον επισκεφθούν τρία πνεύματα…

Σ’ αυτή την ωραία διασκευή της κλασικής ιστορίας του Κάρολου Ντίκενς θα δούμε αν ο Σκρουτζ θα μάθει ποιο είναι το πραγματικό, το μαγικό νόημα των Χριστουγέννων.



Αληθινά Χριστούγεννα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-Catherine Metzmeyer
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ-Hervé Le Goff
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ-Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης


Αύριο ξημερώνουν Χριστούγεννα. Ο μεγάλος αρκούδος ψάχνει ένα ωραίο έλατο.

Όταν ξαφνικά… «ΟΟΟΧΧΧ!» μπήγει μια φωνή.

Και μπαμ, σωριάζεται κάτω! Και δεν μπορεί να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του. Μένει καρφωμένος στο χιόνι.

Όλα τα ζώα τρέχουν να βοηθήσουν τον φίλο τους.

Και το ρεβεγιόν στήνεται γύρω του…



ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩ: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΛΟΚ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-Pascal Prevot
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ-Art Grootfontein
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ-Ελένη Μπακογεώργου

Ο μικρός Σέρλοκ είναι 7 χρονών. Λύνει μυστήρια από μωρό! Ο πατέρας του, ο διάσημος Σέρλοκ Χολμς, του έχει μάθει τα πάντα. Κι όπως όλοι οι ντετέκτιβ, δεν πάει πουθενά χωρίς τον μεγεθυντικό φακό του!


Έρχονται Χριστούγεννα… Το πανύψηλο έλατο που στέκει στην πλατεία του δημαρχείου είναι πραγματικά καταπληκτικό! Όμως, μέσα στη νύχτα, το δέντρο εξαφανίζεται. Ποιος το έκλεψε; Η περιπέτεια αυτή θα είναι σαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο… Πραγματικά καταπληκτική!

Εσείς τι διαβάζεται αυτή την περίοδο?

Έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά τα βιβλία?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard