ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ για το βιβλίο της "ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ'' από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ με το βιβλίο της «ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ


Κα ΒΑΡΔΑΚΗ, συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Το Άλλο Κορίτσι είναι ένα σύγχρονο ψυχολογικό θρίλερ με πυρήνα του το cancel culture. Η συγγραφή του ξεκίνησε ένα χρόνο νωρίτερα και ολοκληρώθηκε μέσα σε πέντε μήνες σκληρής και εντατικής δουλειάς.  

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας;

Η εποχή μας και ο τρόπος που εκείνη ορίζεται και ελέγχεται μέσα από τα social media.

Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο; Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία;

Σε αυτή την ερώτηση μόνο οι αναγνώστες θα μπορούσαν να απαντήσουν. Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι στα βιβλία μου γενικότερα, ποντάρω κυρίως στην ποιότητα της γραφής και στις πλέον σύγχρονες θεματολογίες. 

Σε ποιους αφιερώνετε αυτό το βιβλίο σας;

Το αναφέρω στο εισαγωγικό μου σημείωμα. Στα κορίτσια που τα κατάφεραν. Σε εκείνα που δεν τα κατάφεραν. Και σε εκείνα που προσποιούνται ότι τα καταφέρνουν.

Πώς αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε;

Υπήρξαν κι άλλες επιλογές. Το Άλλο Κορίτσι όμως ήταν ο πιο ταιριαστός. Δεν χρειάστηκε να μπούμε σε συζητήσεις. Κάποια έργα κυριολεκτικά γεννιούνται με το όνομά τους.

Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Δεν τίθεται ερώτημα. Ούτε καν ρητορικό. Είναι βασική τροφή για το μυαλό μας. Θα ήταν σα να ρωτάμε τα πνευμόνια μας γιατί χρειάζονται οξυγόνο.

Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το μέλλον του ελληνικού βιβλίου τα επόμενα χρόνια;

Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον του βιβλίου γενικά. Εύχομαι και το ελληνικό βιβλίο να ακολουθήσει εξίσου γρήγορα τις εξελίξεις.

Πείτε μας τι διαβάζετε αυτό τον καιρό κι αν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας, που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;

Αυτή την περίοδο διαβάζω το πρόσωπο του άλλου του Κόμπο Αμπέ. Οι Ασιάτες λογοτέχνες σπάνια με απογοητεύουν. Τα μόνα βιβλία που δεν μπορώ να δανείσω είναι εκείνα που δάνεισα και δεν μου επεστράφησαν ποτέ.

Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Προτιμώ να μιλώ μέσα από τα βιβλία μου. Δεν αγαπώ την φασαρία των δημιουργών που μιλάνε… περισσότερο από τα ίδια τα έργα τους.

 Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Τα σχέδια δεν αλλάζουν. Στοχεύουμε σε περισσότερα και όσο το δυνατόν καλύτερα βιβλία. Αυτή την περίοδο δουλεύω σε ένα νέο ψυχολογικό θρίλερ.

Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε πού και πώς μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Ευχαριστώ από καρδιάς για την όμορφη κουβέντα μας.
www.instagram.com/eirinivardaki
www.goodreads.com/eirinivardaki 



To άλλο κορίτσι
ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

H Χαρά είχε τα πάντα. Η Μία δεν είχε τίποτα.

Δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες θα εμπιστευτούν το λάθος άτομο. Και θα βιώσουν τον ίδιο εφιάλτη.

Το μοναδικό όπλο που μπορεί να τις σώσει βρίσκεται… στα χέρια τους. Με έναν και μόνο όρο.
Να μην το στρέψουν στον εαυτό τους. Ένα σεξουαλικό έγκλημα ζητά απαντήσεις σε ένα άκρως ανατρεπτικό
και ευφυέστατο παιχνίδι αντικατοπτρισμών.

Σε μια τόσο σκοτεινή ιστορία διάλεξε προσεκτικά την πλευρά που θα φωτίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard