ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΓΚΟΥΤΖΙΚΙΔΟΥ ΝΑΤΑΣΑ για το βιβλίο του «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ » από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΟΥΤΖΙΚΙΔΟΥ, του βιβλίου «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.


1)Κα ΓΚΟΥΤΖΙΚΙΔΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το καινούργιο βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.


Καλημέρα, εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ονειρευτεί ποτέ να ασχοληθώ με τον χώρο του βιβλίου, παρότι λάτρευα το διάβασμα από παιδί, σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Με θεωρώ τυχερή ωστόσο, γιατί ξεκίνησα να γράφω από μία σύμπτωση, εξαιτίας ενός τραγουδιού κάπου στο μακρινό πια 2006, ενώ είχα την τύχη να δω το πρώτο μου βιβλίο να εκδίδεται μόλις έναν χρόνο μετά.


2) Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ», μιλήστε μας για τους ήρωες του την Ναταλία και τον Ερρίκο τον τρίτο.


Η Ναταλία και ο Ερρίκος είναι συγγραφείς, νέοι και πετυχημένοι. Η πρώτη γράφει αστυνομικό μυθιστόρημα και ο δεύτερος αισθηματικό. Όλα βαίνουν ικανοποιητικά στη ζωή τους, μέχρι που και οι δύο μένουν χωρίς εκδοτική στέγη. Κι ενώ στην αρχή η απογοήτευση χτυπά την πόρτα τους, μια φαεινή ιδέα, η ίδια φαεινή ιδέα, χτυπά την πόρτα τους: Να πουλήσουν τα βιβλία τους στα φανάρια, μόνο που και οι δύο επιλέγουν το ίδιο φανάρι για τη δράση τους κι εκεί αρχίζουν τα ευτράπελα.


3)Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?


Μα τι άλλο, εκτός από τον χώρο του βιβλίου; Τα όσα συμβαίνουν στον χώρο των εκδοτών, των συγγραφέων, των ομάδων βιβλίου στο Facebook. Τα αρνητικά αλλά και τα θετικά.


4)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας?


Το πιο δυνατό στοιχείο του βιβλίου είναι οι αλήθειες του. Αν και δεν είναι ένα βιβλίο που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα είναι ένα βιβλίο που βασίζεται σε αλήθειες. Μιλάει για όλα, χωρίς οι ήρωές του να κρύβονται. Μέσα στο βιβλίο υπάρχει έρωτας, φιλία, εγωισμός, οικονομικές συγκρούσεις και συμφέροντα αλλά και γέλιο... Γιατί, τι θα ήταν η ζωή χωρίς γέλιο;


5)Πείτε μας, πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.


Υπεύθυνη γι’ αυτή τη συνεργασία είναι η αγαπημένη μου Αναστασία Κορινθίου, η οποία «πετάει» με επιτυχία το Υδροπλάνο. Οι εκδόσεις Υδροπλάνο είναι ένα νέος εκδοτικός οίκος, ο οποίος όμως έχει ήδη αποδείξει ότι αγαπάει τον συγγραφέα και σέβεται τον αναγνώστη του. Φροντίζει τα βιβλία του και τα... απογειώνει!


6)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία; Εσείς διαβάζετε? πείτε μας συγγραφείς και βιβλία που ίσως σας έχουν επηρεάσει.


Το βιβλίο είναι ταξίδι χωρίς σύνορα και χωρίς διαβατήριο, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και στην περίοδο της καραντίνας. Οπότε ναι, είναι μια υπέροχη συνήθεια να αποκτήσει κανείς, που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν συγγραφείς που με έχουν επηρεάσει αλλά βιβλία που με έχουν επηρεάσει, όπως το «Ψάχνοντας για κοχύλια» της Ρόζαμουντ Πίλτσερ ή η ποίηση του Ελύτη.


7)Υπάρχουν βιβλία αγαπημένα στη βιβλιοθήκη σας που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;


Δανείζω σπάνια βιβλία και μόνο εφόσον πρόκειται για ανθρώπους που είναι σίγουρο ότι θα μου τα επιστρέψουν. Τα βιβλία της βιβλιοθήκης είναι μέρος των περιουσιακών μου στοιχείων και μάλιστα ανεκτίμητης αξίας.


8)Είσαστε πολυγραφότατη παρά το νεαρό της ηλικίας σας, μετρήσαμε 18 βιβλία πριν "Το τελευταίο χαρτί". Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα?


Στα επόμενα συγγραφικά μου σχέδια είναι το επόμενο μυθιστόρημά μου, που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και μερικά παιδικά-εφηβικά έργα. Το πόσο σύντομα θα είναι αυτό, δεν το γνωρίζω. Γενικότερα, δεν βάζω πλάνο. Ανήκω στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η έμπνευση δεν πρέπει να βιάζεται.


9)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω με τη σειρά μου για το βήμα που μου δώσατε άλλη μία φορά. «Το τελευταίο χαρτί» κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και φυσικά, στο site των εκδόσεων, www.ydroplanobooks.gr



Το τελευταίο χαρτί
ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΟΥΤΖΙΚΙΔΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

Είναι νέοι και πετυχημένοι. Ο κόσμος του βιβλίου είναι ο κόσμος τους. Η Ναταλία γράφει αστυνομικό μυθιστόρημα. Θεωρεί τον εαυτό της τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο Ερρίκος ο Τρίτος, όπως υπογράφει τα βιβλία του, γράφει ερωτική λογοτεχνία. Πιστεύει πως αγγίζει τις καρδιές των αναγνωστών του. Μέχρι που μια μέρα όλα αλλάζουν και μένουν χωρίς εκδοτική στέγη. Και τότε, αποφασίζουν να πάρουν τη ζωή, τη συγγραφική τους ζωή για την ακρίβεια, στα χέρια τους και να πουλήσουν τα βιβλία τους στα φανάρια… Και εκεί ξεκινούν τα ευτράπελα. Ένα βιβλίο για τον μαγικό κόσμο του βιβλίου… Για την ανάγκη να χάνεσαι σε σελίδες και να κάνεις ταξίδια του μυαλού και της καρδιάς… αλλά κι ένα βιβλίο που θίγει τα κακώς κείμενα σε έναν κόσμο όπου όλα δεν είναι όπως φαίνονται. Δύο άνθρωποι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί… Ποιος κρατάει όμως κρυμμένο τον άσσο στο μανίκι του; Η ζωή, η τύχη ή μήπως ο έρωτας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard