TOMANITARI - ΤΑ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 Η περιοχή των Γρεβενών είναι γνωστή για την φυσική ομορφιά της, τις ψηλές βουνοκορφές της Πίνδου, τα κρυστάλλινα δροσερά νερά της, τα ορειβατικά μονοπάτια, αλλά και τα μανιτάρια της. 



Στα Γρεβενά λοιπόν την πόλη των μανιταριών, δεν χάσαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε καταστήματα πώλησης προϊόντων που περιέχουν μανιτάρια. Ένα τέτοιο κατάστημα πώλησης πρωτότυπων προϊόντων, είναι ΤΟΜΑΝΙΤΑΡΙ (μανιταροπροϊόντα Γρεβενών ) που τα παρασκευάζει σε ένα σύγχρονο εργαστήριο, με βασικά συστατικά τα άγρια μανιτάρια και άλλα αγνά υλικά όπως το σιμιγδάλι και τα άλευρα της περιοχής, το φρέσκο γάλα, τα αυγά, τα λαχανικά. Το βρήκαμε στο κέντρο της πόλης ακριβώς απέναντι από το Ρολόι. Επιλέξαμε κάποια προϊόντα τα οποία θα σας παρουσιάσουμε και θα τα μαγειρέψουμε, αλλά βρήκαμε και την ευκαιρία να κάνουμε ερωτήσεις και στους ιδιοκτήτες για να μάθουμε περισσότερα.


Μιλήστε μας για την επιχείρηση tomanitari (μανιταροπροϊόντα Γρεβενών ), πως προέκυψε η δημιουργία της και ποιοι βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη επιχείρηση?


Αρχικά, να κάνουμε σαφές ότι πρόθεση μας δεν ήταν η δημιουργία μιας επιχείρησης. Είμαστε άνθρωποι που συνδέονται στενά με τη φύση , αγαπάμε τα δάση και τα βουνά και σεβόμαστε οτιδήποτε μας προσφέρει απλόχερα το περιβάλλον. Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του Γιώργου Κωνσταντινίδη , πρόεδρο μανιταρόφιλων Ελλάδας, να γίνει ένα φρουτώδες μανιτάρι (cantharellus cibarius) γλυκό του κουταλιού. Δεν υπήρχε ούτε εργαστήριο , ούτε βιτρίνα. Στις κουζίνες των σπιτιών μας, λοιπόν, με άπειρη αγάπη για το μανιτάρι πειραματιζόμαστε συνεχώς. Προς έκπληξη μας, τα αποτελέσματα ήταν πέρα των προσδοκιών μας. Το γλυκό του κουταλιού στους γνωστούς μας και στις μανιταροπαρέες μας έκανε θραύση. Η πρώτη μας παραγγελία ήταν 100 βάζα για ένα ξενοδοχείο. Έπειτα, ο καθένας διάλεξε αυτό που είχε πάθος για να κάνει. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης ασχολήθηκε με την έρευνα , καταγραφή , ανάλυση και συγγραφή και εμείς δημιουργήσαμε μια οικογενειακή επιχείρηση που συλλέγει μανιτάρια και παρασκευάζει οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε από αυτά. Αυτή τη στιγμή εκτός από την οικογένειά μας έχουν προστεθεί και πολλοί συνεργάτες-συλλέκτες καθώς και υπάλληλοι που απασχολούνται στο εργαστήριο.



Ποια είναι αυτή την στιγμή η παρουσία σας στην Ελλάδα και πως βλέπει το μέλλον η επιχείρηση τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού, με δεδομένο ότι βρίσκεστε σε μια περιοχή της Ελλάδας, γνωστή για την μεγάλη ποικιλία των μανιταριών?

Τα Γρεβενά έχουν ανακηρυχθεί επίσημα ως η πόλη των μανιταριών με ποικιλία στα διάφορα είδη και κατάλληλες συνθήκες για την ποιότητα τους , όπως κλίμα, έδαφος , χώμα, ατμόσφαιρα.
Ο κόσμος σιγά σιγά επιστρέφει στη φύση και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Τροφοδοτούμε γύρω στα 300 και πλέον καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και γύρω στα 30 στο εξωτερικό. Η ανατροφοδότηση που εισπράττουμε είναι θετική με αυξανόμενο συνεχώς το ενδιαφέρον τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Ποια είναι τα προϊόντα που παράγεται και σε τι θα λέγατε ότι ξεχωρίζουν από άλλα παρόμοια  προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά?

Τα προϊόντα που παράγουμε έχουν σαν βάση το μανιτάρι και αυτό που τα ξεχωρίζει είναι ότι όλα είναι φτιαγμένα από υλικά του τόπου μας. Τα άλευρα μας , τα αυγά και οποιοδήποτε βασικό συστατικό είναι από τα Γρεβενά. Αυτό που επίσης κάνει τα προϊόντα μας μοναδικά είναι ότι στα ζυμαρικά μας δεν προσθέτουμε αλάτι. Είναι εύγευστα από τα μανιτάρια και δίνουμε την επιλογή στον καταναλωτή να ρυθμίσει αυτός το πόσο αλμυρά τα θέλει. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί ως το πιο σημαντικό είναι ότι τα άγρια μανιτάρια που συλλέγουμε είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και βαριά μέταλλα.



Ποιο νομίζετε ότι είναι το Νούμερο 1 προϊόν σας

Πραγματικά δύσκολη ερώτηση. Καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τροφές τις οποίες παρασκευάζουμε επειδή εμείς πρώτα από όλα δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτές. Το μόνο που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι ότι τη χορτόσουπα  το χειμώνα δεν προλαβαίνουμε να τη συσκευάζουμε και το καλοκαίρι  τα αφυδατωμένα μανιτάρια, το ριζότο και κριθαρότο γίνονται ανάρπαστα.



Πείτε μας τι καινούργια προϊόντα ετοιμάζεται για το 2021 και πόσο σύντομα θα τα δούμε στο τραπέζι μας.

Για το 2021 έχει ήδη κυκλοφορήσει η παιδική σειρά, μια σειρά καθαρά σχεδιασμένη για τα παιδιά. Συνεργαστήκαμε με την Σοφία Μπάμπου , η οποία είναι εξειδικευμένη στη διατροφή των παιδιών και βγήκε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν , επίσης , κουλουράκια αλμυρά με μανιτάρι και λεπτά κομμένα παξιμαδάκια με μανιτάρι τύπου bake rolls. Επίσης, έχουμε σχέδια για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε ακόμη, το αφήνουμε για έκπληξη.


Ποιο νομίζεται ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας?

Πάντα ένα είναι το μυστικό. Η αγάπη για αυτό που κάνουμε. Το πάθος μας να ανακαλύπτουμε πάντα κάτι καινούριο, η ανησυχία μας και ο μη εφησυχασμός μας για τη δουλειά μας και ο σεβασμός προς τη γη που μας φιλοξενεί.




Ποια είναι η φιλοσοφία σας, για τα παραγόμενα προϊόντα σας.

Η φιλοσοφία μας έχει μόνο μια κατεύθυνση. Την ποιότητα των προϊόντων τόσο στα συστατικά, όσο και διατροφικά. Στόχος μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος ότι ,καλό φαγητό είναι το φαγητό που συνδέεται άμεσα με τη φύση.


Που μπορεί κάποιος να βρει και να προμηθευτεί τα προϊόντα σας

Τα προϊόντα μας υπάρχουν σε delicatessen καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί , ωστόσο, κάποιος να έρθει απευθείας στην πηγή, στα Γρεβενά και να τα προμηθευτεί απευθείας από εμάς. Και για όσους είναι μακριά, ερχόμαστε εμείς κοντά www.tomanitari.gr
instagram @tomanitari.gr




Προϊόντα που επιλέξαμε για να δοκιμάσουμε




ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΣΟΥΠΕ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ, ένα νέο προϊόν με χειροποίητο κριθαράκι και τρούφα, το οποίο  ενδείκνυται και για την περίοδο της νηστείας.

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ με άγρια μανιτάρια Γρεβενών

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΣΟΥΠΑ με μανιτάρια του δάσους  για vegan διατροφή

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ χωρίς αλάτι

και ΦΑΒΑ πράσινη 

Ηδη οι κατσαρόλες και οι κουτάλες μας πήραν φωτιά για να τα δοκιμάσουμε. Θα τα δείτε σε story που θα ανεβάσουμε στους insta accounts μας για αυτό follow us
 @beautydaysbymary και @yummytastesbyMaryandEva.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard