Τα κεφτεδάκια είναι ένα φαγητό που κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί! στο πρόσφατο ταξίδι μου στα παράλια της Μικράς Ασίας ανακάλυψα μια σούπερ συνταγή, Κεφτέδες με ρύζι, Kadinbudu Kofte όπως τους αποκαλούν οι γείτονες. Μια εύκολη και γευστική συνταγή που επιπλέον συμβάλει και στην οικονομία γιατί το ρύζι που θα βάλουμε μέσα στα κεφτεδάκια μας μειώνει την ποσότητα του κιμά.
Φυσικά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες, πουρέ ή γιατί όχι με ρύζι!
Για 4 γενναίες μερίδες θα χρειαστούμε
ΥΛΙΚΑ
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά,
2 αυγά,
1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι,
1 μικρό κρεμμύδι,
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι,
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο,
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός,
Αλάτι,
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
λάδι για τηγάνισμα.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά,
2 αυγά,
1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι,
1 μικρό κρεμμύδι,
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι,
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο,
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός,
Αλάτι,
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
λάδι για τηγάνισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον μισό κιμά και μαγειρέψουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο κιμά, το ρύζι, ένα αυγό, αλάτι, κύμινο και μαύρο πιπέρι στο κρύο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σχηματίζουμε μικρά μπιφτέκια σε σχήμα οβάλ από το μείγμα.
Χτυπάμε το δεύτερο αυγό σε ένα μπολ, βουτάμε τα μπιφτέκια πρώτα στο αλεύρι και μετά στο χτυπημένο αυγό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές.
Καλή όρεξη...
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον μισό κιμά και μαγειρέψουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο κιμά, το ρύζι, ένα αυγό, αλάτι, κύμινο και μαύρο πιπέρι στο κρύο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σχηματίζουμε μικρά μπιφτέκια σε σχήμα οβάλ από το μείγμα.
Χτυπάμε το δεύτερο αυγό σε ένα μπολ, βουτάμε τα μπιφτέκια πρώτα στο αλεύρι και μετά στο χτυπημένο αυγό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές.
Καλή όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!