Ζούμε την εποχή του κορονοϊού και περνάμε πολλες ώρες κλεισμένες στο σπίτι μας. Ευκαιρία να κάνουμε κάποιες συνταγές που δεν προλαβαίναμε να κάνουμε λόγω φόρτου εργασιών τον υπόλοιπο καιρό, να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε άλλα να περάσει και ευχάριστα η ώρα μας.
Σήμερα θα κάνουμε μπισκότα βρώμης.
Μια συνταγή με εύκολα υλικά που θα την αγαπήσετε όπως και εγώ.
ΥΛΙΚΑ
250gr βιτάμ (τετράγωνο), πρέπει να το λιώσετε σε ένα κατσαρολάκι
250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200gr νιφάδες βρώμης
150gr καστανή ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέκιν
4 κουταλιές σούπας κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
(3-4 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας ή ξηροί καρποί) προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο χέρι για 3-4 λεπτά. Η ζύμη θα γίνει σφιχτή και στεγνή.
Πλάθουμε την ζύμη, σε μέτρια μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή με την βοήθεια ενός φλιτζανιού του καφέ, δίνουμε σχήμα. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180C.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σήμερα θα κάνουμε μπισκότα βρώμης.
Μια συνταγή με εύκολα υλικά που θα την αγαπήσετε όπως και εγώ.
ΥΛΙΚΑ
250gr βιτάμ (τετράγωνο), πρέπει να το λιώσετε σε ένα κατσαρολάκι
250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200gr νιφάδες βρώμης
150gr καστανή ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέκιν
4 κουταλιές σούπας κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
(3-4 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας ή ξηροί καρποί) προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο χέρι για 3-4 λεπτά. Η ζύμη θα γίνει σφιχτή και στεγνή.
Πλάθουμε την ζύμη, σε μέτρια μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή με την βοήθεια ενός φλιτζανιού του καφέ, δίνουμε σχήμα. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180C.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!