ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ



ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
μισό κιλό κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια (έχω όλο τον χρόνο στον καταψύκτη)
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
2 καρότα
1 πράσο σε ροδέλες μόνο το λευκό μέρος του
μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
λάδι

750ml ζωμός κοτόπουλου
500ml ζεστό νερό

125ml κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές κολοκυθόσπορο
1-2 κουταλάκια cranberries
λίγο μαϊντανό
χυμό λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθει προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο, την κολοκύθα, την πατάτα,τα καρότα το πράσο το μοσχοκάρυδο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Στην συνεχεία προσθέτουμε το ζωμό και το νερό και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στην συνεχεία χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα.

Κατεβάζουμε την σούπα από την φωτιά και με ραβδο-μπλέντερ πολτοποιούμε. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση την κατεβάζουμε. Η σούπα είναι έτοιμη.

Σ ένα τηγάνι, χωρίς λάδι ψήνουμε χωρίς όμως να καούν τους κολοκυθόσπορους για 3-4 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρουμε την σούπα σε πιάτα σούπας, στύβουμε λίγο λεμόνι από επάνω, διακοσμούμε με τους σπόρους και τα αποξηραμένα cranberries, λίγο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.

Πολλές φόρες σταματάω την διαδικασία πριν ρίξουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν σερβίρω βάζω μια κουταλιά γιαούρτι και το αποτέλεσμα είναι επίσης καταπληκτικό. Επειδή γίνεται αρκετή ποσότητα βάζω την σούπα που περίσσεψε στην κατάψυξη και την έχω έτοιμη όταν την χρειαστώ και μπορώ να σας πω ότι είναι και πιο νόστιμη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard