ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΒΑΝΕΣΣΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, για το βιβλίο της «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ » από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ,


Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα του βιβλίου «Το Μεγάλο Παιχνίδι» από τις Εκδόσεις Πηγή, την κυρία Βανέσσα Λαμπροπούλου.




1)Κυρία Λαμπροπούλου, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας καλύτερα. Πώς και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή;

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και την ευγενική σας φιλοξενία. Δεν ήταν προαποφασισμένο ναγράψω ένα μυθιστόρημα. Προέκυψε. Αβίαστα. Η χρονική στιγμή όμως, δεν ήταν τυχαία. Είχαν «σπάσει τα νερά». Ήταν η ώρα της γέννας. Την εσωτερική διεργασία δεν τη γνωρίζω, ούτε την ορίζω απόλυτα.
Ακτινογραφώντας νοερά τη σύγχρονη ελληνική παθογένεια, ξεκίνησα να συνθέτω λεκτικά μια συνομιλία με τον εαυτό μου, θέτοντας ερωτήματα, προβληματισμούς, απελευθερώνοντας σκέψεις, που κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία γραφής, ενεργοποιήθηκαν τα αθροιστικά βιώματα, συναισθήματα, αναγνώσματα που είχα, αναμείχθηκαν με το ψηφιδωτό σκέψεων και μετουσιώθηκαν σε μια ιστορία. Χωρίς προσχέδιο. Γράφοντας ήρθε η έμπνευση, όπως και η σκέψη, αυτή η συνομιλία με τον εαυτό μου, να γίνει ένας δημόσιος διάλογος με τους αναγνώστες.

2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «Το Μεγάλο Παιχνίδι». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

«Το Μεγάλο Παιχνίδι» είναι ένας ήχος συναγερμού, για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν. Είναι ένα φουτουριστικό σενάριο για την ανεξέλεγκτη χρήση των προσωπικών μας δεδομένων από ιδιωτικές εταιρίες και κρατικούς οργανισμούς, για σκοπούς, που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. Είναι η ιστορία ενός διευθυντικού στελέχους μιας επιχείρησης, που απολύθηκε στη διάρκεια της κρίσης.

Περιγράφει, το πως άλλαξαν όλα στη ζωή του, όταν ανακάλυψε πως είναι Παίκτης σ’ ένα παγκόσμιο παιχνίδι. Είχε δηλώσει συμμετοχή χωρίς να το γνωρίζει, μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο, πατώντας αλόγιστα αποδοχή προσωπικών δεδομένων. Με αφορμή «Το Μεγάλο Παιχνίδι», ο κεντρικός ήρωας διανύει ένα προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας και κατακτά την αλήθεια του. Μέσα από την πλοκή του παιχνιδιού και τις ιστορίες των ηρώων, θίγεται ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών θεμάτων, που αφορούν κάθε σύγχρονο άνθρωπο. «Το Μεγάλο Παιχνίδι», είναι ένα αποτέλεσμα έρευνας, ζύμωσης και δουλειάς.

Γράφτηκε αποσπασματικά, με διαλείμματα χρόνου και ασυνέχειες. Ο συνολικός χρόνος γραφής του ήταν περίπου ένα τρίμηνο. Χρειάστηκα άλλους τρείς μήνες καθημερινής δουλειάς, για να βρω τους αρμούς που θα συνδέουν το κείμενο και να επιμεληθώ το χάος.

3)Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ’ αυτό το βιβλίο; Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποιο θα θεωρούσατε ότι είναι το δυνατό του στοιχείο;

Το δυνατό του στοιχείο θεωρώ πως είναι, ο ιδιαίτερος τρόπος, που αποτυπώνεται σπονδυλωτά, η σύγχρονη πολύπλευρη πραγματικότητα και η εξέλιξή της, μέσα από ένα πρωτοποριακό παγκόσμιο παιχνίδι.

4)Πείτε μας λίγα λόγια για το πως σας ήρθε η έμπνευση για αυτή την ιστορία. Ποιο είναι το μήνυμα που θα αποκομίσει ο αναγνώστης σας;


Η έμπνευση ήρθε μέσα από την on-line παρατήρηση όλων όσων συμβαίνουν γύρω μου και την εσωτερική δόνηση που αυτή προκάλεσε. «Το Μεγάλο Παιχνίδι», είναι ένα παιχνίδι με συμβολισμούς, αλληγορίες, μαθήματα και πολλά μηνύματα. Κάποια λέγονται, κάποια ψιθυρίζονται, κάποια υπονοούνται, ενώ κάποια άλλα πρέπει να διεισδύσεις στο υπόστρωμα της γραφής για να τα ανακαλύψεις.
Ο κάθε αναγνώστης θα επισημάνει αυτά που ταυτίζονται με τον δικό του τρόπο σκέψης και
ιδιοσυγκρασία και θα τα ερμηνεύσει μέσα από το δικό του προσωπικό φίλτρο. Αν με ρωτάτε ποια είναι τα μηνύματα που εγώ επιθυμώ να κοινωνήσω και όχι απαραίτητα αυτά που θα αποκομίσει ο κάθε αναγνώστης, πλέον των εμφανών, είναι, πως στην εξέλιξή μας, δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε, αλλά να διαγράψουμε και να εν-θυμηθούμε. Το «ξαφνικό», έχει μακρά και βαθιά προετοιμασία. Το «κακό» και το «τυχαίο» είναι εργαλεία δουλειάς. Τα πάντα στο Σύμπαν συνδέονται, συνυπάρχουν και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.

5)Ποια σειρά ή φράση θα θέλατε να υπογραμμίσει κάποιος που διάβασε το βιβλίο σας;

«Τι είναι πιο ωφέλιμο, να κερδίζεις στη ζωή ή να κερδίζεις τη ζωή»

6)Πώς αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε;

Ναι, υπήρχε ένας εναλλακτικός τίτλος. «Χωρίς Κανόνες». Αποφάσισα μετά από σκέψη, ότι «Το Μεγάλο Παιχνίδι», είναι ο τίτλος που του ταιριάζει.

7)Πώς νιώσατε που εκδόθηκε το πρώτο σας βιβλίο; Πόσο πιθανό είναι να δούμε σύντομα το δεύτερο βιβλίο σας.

Χαρά, συγκίνηση, ευγνωμοσύνη. Είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον εκδοτικό οίκο Πηγή, που πίστεψε σε μένα και στο έργο μου από την πρώτη στιγμή και μου έδωσε την ευκαιρία και το βήμα να το κοινωνήσω, χωρίς εμπορικούς όρους. Είμαι απέραντα ευγνώμων γι’ αυτό. Ήδη γράφω το επόμενο βιβλίο μου. Είναι και αυτό φουτουριστικό. Απαιτεί έρευνα, χρόνο και πολλή δουλειά. Δεν θα είναι έτοιμο ιδιαίτερα σύντομα.

7)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να μεταφραστεί το Μεγάλο Παιχνίδι και να ανοίξει τα φτερά του στο εξωτερικό.

8)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς . Ποιο νομίζετε ότι είναι το "πακέτο" που πρέπει να διαθέτει ένας συγγραφέας, για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις;

Δεν γνωρίζω αν ένας συγγραφέας πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο "πακέτο". Μια σοφή απάντηση έδωσε ο Ρίλκε, με το βιβλίο του, "Γράμματα σ ́ έναν νέο ποιητή". Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, θα απαντήσω ως αναγνώστης. Για μένα, ένα βιβλίο ξεχωρίζει, όταν είναι μπροστά από την εποχή του.
Όταν ο συγγραφέας του, βλέπει αυτά που περνούν απαρατήρητα από τους άλλους, περιγράφει όσα δεν περιγράφονται και αναλύει με το δικό του προσωπικό ύφος, το άυλο αποτύπωμα μεγάλων γεγονότων στην κοινωνία μας, μέσα από μικρές ιστορίες ανθρώπων.

9)Τι σκέφτεστε όταν σας ασκούν αρνητική κριτική για το βιβλίο σας (μπορεί να μην συμβαίνει αυτό, (η ερώτηση είναι υποθετική) και πως αντιδράτε;

Δεν θα διαλυθώ, ούτε θα την αγνοήσω. Σημαντικό κριτήριο όμως για μένα, είτε πρόκειται για αρνητική κριτική, είτε για θετική, είναι η πρόθεση και η επιχειρηματολογία του κριτή.

10)Εσείς διαβάζετε βιβλία στον ελεύθερο χρόνο σας; Ποια είναι τα αγαπημένα σας βιβλία και ποιοι συγγραφείς; Πείτε μας ένα βιβλίο που διαβάσατε τελευταία.

Παλαιότερα διάβαζα πολύ. Τώρα όχι τόσο. To βιβλίο που διάβασα πρόσφατα είναι το "Κουτσό" του Χούλιο Κορτάσαρ. Αγαπημένα βιβλία είναι πάρα πολλά και είναι αδύνατον να τα απαριθμήσω.

Ενδεικτικά αναφέρω, «Η Μεταμόρφωση» του Κάφκα, η «Πάπισσα Ιωάννα» του Ροΐδη, ο «Οδυσσέας» του Τζόυς, «Στο Δρόμο» του Τζάκ Κέρουακ, «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Τσίρκα.

Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Εγώ σας ευχαριστώ για τις καίριες ερωτήσεις σας. «Το Μεγάλο Παιχνίδι» μπορείτε να το βρείτε στον Εκδοτικό οίκο Πηγή, σε όλα τα κεντρικά μεγάλα βιβλιοπωλεία και με παραγγελία στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας. Οι αναγνώστες, αν επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου στο προφίλ μου στο facebook, με το όνομα Vanessa Lampropoulou.
                                        


                                         ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


                   Το Μεγάλο Παιχνίδι

Ένα μεγαλοφυές παγκόσμιο παιχνίδι
Με δύο όψεις
Χωρίς κανόνες
και
Σκοπό που ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία
Ο Ιωάννης έχει πετυχημένη καριέρα, οικονομική άνεση και ευτυχισμένο γάμο. Ένα αιφνίδιο γεγονός, ανατρέπει τη ζωή του. Με μυστηριώδη τρόπο ανακαλύπτει, πως είναι Παίκτης στο Μεγάλο Παιχνίδι. Είχε δηλώσει συμμετοχή χωρίς να το γνωρίζει, μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο. Μετά από μια αλληλουχία γεγονότων, βρίσκεται στη δίνη μιας υπόθεσης, δίχως αρχή και τέλος. Διανύει ένα προσωπικό ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης του εαυτού του. Επαναπροσδιορίζει τη ζωή του, έρχεται σε επαφή με τις πραγματικές του ανάγκες και την προσωπική του αλήθεια. Πώς επηρεάζεται το μέλλον του, η ανθρωπότητα και η εξέλιξη του Παιχνιδιού; Τι είναι το Μεγάλο Παιχνίδι; Tι πραγματικά αναζητούμε στη ζωή;
Είμαστε όλοι, ένας Ιωάννης.
Ένα φουτουριστικό και υπαρξιακό μυθιστόρημα, που αναδεικνύει τον έλεγχο στη ζωή μας που έχει επιφέρει το διαδίκτυο με την τελειοποίηση των συστημάτων παρακολούθησής μας και θίγει με ευρηματική πλοκή, θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν κάθε σύγχρονο άνθρωπο.
Ένα πολλά υποσχόμενο λογοτεχνικό ντεμπούτο.

Ένας συναρπαστικός συνδυασμός λογοτεχνίας, έμπνευσης
και φιλοσοφικής ματιάς.

ΜetroMedia Group
Ένα παλίμψηστο επινόησης και στοχασμού. Ένα δυνατό μυθιστόρημα που ξεκινά με κινηματογραφική διάθεση και ολοκληρώνεται ως φιλοσοφική αλληγορία. Η ανάγνωσή του υπόσχεται ένα σπουδαίο ταξίδι, που… το οφείλουμε, δώρο, στον εαυτό μας.
Κ. Κωνσταντόπουλος,

συγγραφέας-σκηνοθέτης-ηθοποιός
Η συγγραφέας μάς βάζει σ’ ένα “παιχνίδι” που μοιάζει με το συμπλήρωμα ενός ψυχονοητικού παζλ. Οι ήρωές της, αναζητούν δρόμους για μια αλήθεια που τους “έλκει”, τους τρομάζει, τους γοητεύει και στην ουσία τούς αποκαλύπτει ότι και οι ίδιοι είναι ψηφίδες και ποιότητες ενός ευρύτερου πεδίου-matrix. Η διεισδυτική γραφή της βάζει με μαγνητικό και αποκαλυπτικό τρόπο τους αναγνώστες αντιμέτωπους συμβολικά με το δικό τους κρυφό ή φανερό παιχνίδι Ζωής.
Γ. Βουζουλίδης,

σύμβουλος ψυχικής υγείας


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard