ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ

 

Η φίλη μου η Πέπη, που ξέρει πόσο μ΄ αρέσουν οι φράουλες, κάθε χρόνο την Άνοιξη μου φέρνει  από το αγρόκτημα της, λίγο έξω από την Κατερίνη πολλές μα πάρα πολλές φράουλες. Έτσι έκανε και φέτος!


Ε πόσες να φάω και εγώ !!!!αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα λικέρ φράουλα για να έχουμε να το πίνουμε τα κρύα βράδια του χειμώνα και να μας θυμίζει ανοιξιάτικες βραδιές αλλά και τα ζεστά βράδια του καλοκαιρού με ένα παγάκι μέσα στο ψηλό ποτήρι.

Θα σας δώσω συνταγούλα, που την κάνω χρόνια τώρα και είναι εγγύηση. 

1 kg φράουλες

500 gr. ζάχαρη

500 gr. κονιάκ λευκό

ξύλο κανέλλας και γαρύφαλλα

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα πράσινα φυλλαράκια και τα κοτσανάκια τους, στην συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις τοποθετούμε σ΄ ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη. Τις βάζουμε στο ψυγείο και τις αφήνουμε για 3 ημέρες, ενώ τις ανακατεύουμε συχνά για να λιώσει η ζάχαρη.

Την τέταρτη μέρα, παίρνουμε το μπολ και βλέπουμε ότι έχει δημιουργηθεί ένα σιρόπι , το σουρώνουμε με ένα λεπτό τουλπάνι (αν δεν έχετε χρησιμοποιείστε διπλό τούλι)  και το ζυγίζουμε. Το ρίχνουμε σε μια γυάλα και ρίχνουμε ίδια ποσότητα κονιάκ .

Προαιρετικά, αν σας αρέσει η γεύση, ρίχνετε ένα ξύλο κανέλλα και 5 καρφάκια γαρύφαλλα.

Μην λιώσετε τις φράουλες αν θέλετε το ποτό σας να έχει ένα διάφανο κόκκινο χρώμα, να τις κρατήσετε στην άκρη και αν θέλετε μπορείτε να τις κάνετε μαρμελάδα.


Βάζετε την γυάλα στον ήλιο για ένα μήνα και είναι το λικέρ σας είναι έτοιμο. Το βάζετε σε όμορφα μπουκάλια για δωράκια σε φίλους ή το κρατάτε σε δροσερό μέρος για εσάς και την παρέα σας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και στην υγειά σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard