ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΒΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Κατά την περίοδο της νηστείας ανακαλύπτουμε νέα προϊόντα και συνταγές ώστε να είναι πάντα το τραπέζι και το στομάχι μας, γεμάτα. Σ αυτή τη νηστεία προμηθευθήκαμε προϊόντα από το κατάστημα πώλησης πρωτότυπων προϊόντων, ΤΟΜΑΝΙΤΑΡΙ (μανιταροπροϊόντα Γρεβενών ) που τα παρασκευάζει σε ένα σύγχρονο εργαστήριο, με βασικά συστατικά τα άγρια μανιτάρια και άλλα αγνά υλικά όπως το σιμιγδάλι και τα άλευρα της περιοχής, το φρέσκο γάλα, τα αυγά, τα λαχανικά.  Επιλέξαμε κάποια προϊόντα τα οποία θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες, θα τα μαγειρέψουμε αλλά θα σας δώσουμε και νηστίσιμες συνταγές. 

θα ξεκινήσουμε από μια αγαπημένη συνταγή που την φτιάχνουμε και όλο το χρόνο, την φάβα και μάλιστα πράσινη φάβα που βρήκαμε στο @tomanitari.gr και θα την τιμήσουμε.


ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΒΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φάβα πράσινη από @tomanitari.gr

μισό αβοκάντο

3-4 κουταλιές ταχίνι

χυμός από 1 λεμόνι 

5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι 

πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε την πράσινη φάβα (αφού πρώτα την έχουμε ξεπλύνει) μέχρι να μαλακώσει.

Την σουρώνουμε και την τοποθετούμε στον πολυκόπτη. Την πολτοποιήσουμε και ρίχνουμε μέσα το αβοκάντο σε φέτες, στη συνέχεια το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Αντί για αλάτι χρησιμοποιώ salt flakes @greekseasaltflakes.


Δοκιμάζουμε και αν είναι στην γεύση όπως την θέλουμε την τοποθετούμε σ ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

Την σερβίρουμε με φύλλα και καρπό κάπαρης που έφερα από το καλοκαιρινό μου ταξίδι στο νησί της Ανδρου.

Μπορείτε να ΄την απολαύσετε με τα γεύματα σας σαν αλοιφή σ ένα μπολ ή να την φάτε σαν άλειμμα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας πάνω σε μια φέτα  ψωμί ή στην φρυγανιά.

Καλή όρεξη!

Περισσότερα για @tomanitari.gr βρείτε και θα τα διαβάσετε, στο σχετικό άρθρο μας στο blog https://beautydaysbymary.blogspot.com/2021/05/tomanitari.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard