Η μπύρα των ΓΙΑΝΝΗΔΩΝ η αλλιώς JOHNNIES’ BEER.



Ως φαν της μπίρας χειμώνα - καλοκαίρι, παρακολουθώ ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια εξέλιξη στον χώρο της ζυθοποιίας στην Ελλάδα, ενώ πολλά καινούργια brand έκαναν την εμφάνιση τους.

Όταν βρίσκω ευκαιρία δοκιμάζω νέες Ελληνικές μπίρες και τον τελευταίο χρόνο έπεσε στην αντίληψη μου μια μπύρα lager, ελαφριά, διαυγής και ευχάριστη από εκλεκτές ποικιλίες Ελληνικής βύνης, με φρουτώδη γεύση και ήπια πικράδα και πλούσια αρώματα από δυο είδη εξαιρετικών λυκίσκων, 5% αλκοόλ, με το όνομα JOHNNIES΄ BEER.

Αποφάσισα λοιπόν αφού την δοκίμασα να έρθω σε επαφή με τους εμπνευστές και παρασκευαστές της για να μάθω περισσότερα για αυτό το Ελληνικό, ξανθό προϊόν που ομολογώ μου άρεσε πολύ και φυσικά ότι έμαθα θα το μοιραστώ μαζί σας όπως κάνω πάντα!


Επί πλέον σε συνεργασία με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ- JOHNNIES΄ BEER αποφασίσαμε να κάνουμε giveaway για να απολαύσει ένας τυχερός/ή από εσάς που μας διαβάζετε, με την παρέα του στο Πασχαλινό τραπέζι του 2022, ένα τεράστιο κιβώτιο με 24 φιάλες των 330 ml. Το giveaway τρέχει στο instagam https://www.instagram.com/p/Cbzu6XFMoeJ/


Μιλήστε μας για την επιχείρηση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ- JOHNNIES BEER, πως προέκυψε η δημιουργία της και ποιοι βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη επιχείρηση?

Η Μακεδονική Μικροζυθοποιία Δράμας ιδρύθηκε το 2015 στο Δοξάτο Δράμας από τον κ. Ετόγλου Ιωάννη. Είναι η πρώτη και μοναδική Ζυθοποιία στην περιοχή η οποία παράγει και εμπορεύεται φρέσκια και μη παστεριωμένη μπύρα.

Η αγάπη για την γενέτειρα μας της Δράμας και των προϊόντων της ήταν η έμπνευση όλης αυτής της δημιουργίας, θέλοντας να αναδείξουμε στον μέγιστο βαθμό πως ακόμη και από μια μικρή πόλη όπως η δική μας μπορεί να γεννηθεί κάτι πολύ μεγάλο και κάτι το διαφορετικό.

Η Δράμα φημίζεται (και) για τα κρασιά της. "Γιατί να μην έχει η Δράμα της μπύρα της;"

Έτσι άρχισε να ζυμώνεται η ιδέα της παραγωγής μπύρας από τον Ετόγλου Ιωάννη. Προμηθεύτηκε εξοπλισμό και στον ελεύθερο χρόνο του ζυθοποιούσε μπύρα. Ώσπου ένα απόγευμα μετά από λίγο καιρό την παρουσίασε σε ένα τραπέζι ΓΙΑΝΝΗΔΩΝ. Η μπύρα λατρεύτηκε!

Πέρνοντας σάρκα και οστά με την απόφαση να ιδρυθεί η μικροζυθοποιία με έδρα της Δράμα. Το όνομα αυτής σήμα κατατεθέν εκείνης της παρέας, από την πρώτη στιγμή!

 Η μπύρα των ΓΙΑΝΝΗΔΩΝ η αλλιώς JOHNNIES’ BEER.

Η δυναμικότητα μας σήμερα αγγίζει τα 2000 hl ετησίως. Οι εγκαταστάσεις της εκτείνονται σε ένα κτήριο 600 τ.μ. όπου o υπερσύγχρονος εξοπλισμός αξιοποιείται στο έπακρο επιλέγοντας υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Η Δράμα φημίζεται για την ποιότητα του νερού της, συστατικό το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της μπίρας και παίζει αντίστοιχο ρόλο στην ποιότητά της.


Ποια είναι αυτή την στιγμή η παρουσία σας στην Ελλάδα και πως βλέπει το μέλλον η επιχείρηση τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού.

Σήμερα βρισκόμαστε σε περισσότερα από 700 ενεργά σημεία και ταυτόχρονα κλείνουν συμφωνίες με μεγάλες αλυσίδες μάρκετ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Γίνονται επαφές ώστε το προσεχές διάστημα να μπούμε στην αγορά της Κύπρου και στης Γερμανίας.

Πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσει κάποιος μια ζυθοποιία στις ημέρες μας?

Aπαιτείται γνώση στο τι θέλεις να προσφέρεις ως προϊόν, γιατί θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή του εξοπλισμού , να έχεις υπομονή με την γραφειοκρατία, (οι υπηρεσίες κάνουν το καλύτερο αλλά η γραφειοκρατία συνεχίζει να υπάρχει)…γιατί υπάρχουν νόμοι- βασιλικά διατάγματα 80 ετών!!!

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν ο ανταγωνισμός με τις πολυεθνικές (και όχι με τις άλλες μικροζυθοποιίες ).Σαν μερίδιο αγοράς, οι μικρές ζυθοποιίες έχουν ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτή τη στιγμή. Κάπου στο 1-1,5 %, όλες μαζί. Όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ, φτάνει το 20% και εκεί αντίστοιχα οι μικροζυθοποιιεις προστατεύονται θεσμικά από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυεθνικών.


Ποια είναι τα προϊόντα που παράγεται και σε τι θα λέγατε ότι ξεχωρίζουν από άλλα παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά?

Τα προϊόντα που παράγουμε είναι η Lager και η Weiss μπύρα, μέσα στο καλοκαίρι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσουμε και μια Pilsner.

https://johnniesbeer.gr/our-beers/lager/


https://johnniesbeer.gr/our-beers/hefeweizen/


Ποιο νομίζεται ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας?

Η επιμονή μας να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των καταναλωτών μας , να εμπνεύσουμε και να εξελιχθούμε ενώ προσφέρουμε ένα προϊόν που θα είναι μοναδικό, αυθεντικό και ξεχωριστό.

Η ποιότητα είναι η πρώτη σε ό, τι κάνουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ.

Πιστεύουμε ότι η μπύρα μας πρέπει να παρασκευάζεται με ποιοτικά συστατικά και επίμονη προσοχή στη λεπτομέρεια. Προσπαθούμε να κάνουμε τα σωστά πράγματα, με τον σωστό τρόπο, συνεχώς.

Και φυσικά η σκληρή δουλειά και η επιμονή της ομάδας μας!!!


Ποια είναι η φιλοσοφία σας, για τα παραγόμενα προϊόντα σας.

Κάθε μπύρα που παράγεται συλλαμβάνει μια γεύση, μια εποχή, μια στιγμή στο χρόνο. Όταν ξεκινήσαμε, αρχίσαμε να μεταμορφώνουμε τα πρότυπα της γεύσης και να εμπλουτίζουμε τις στιγμές των γύρω μας. Σήμερα, καθώς η μπύρα μας πωλείται σε όλη τη χώρα, ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Να είναι η παρεΐστικη μπύρα που ονειρευτήκαμε και την παράξαμε από την αρχή!


Που μπορεί κάποιος να βρει και να προμηθευτεί τα προϊόντα σας

Τα προϊόντα μας μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένες κάβες, market τροφίμων, καφέ , εστιατόρια και delicatessen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard