ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΛΙΛΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ για το βιβλίο του «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ALEGRIA» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΛΙΛΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, του βιβλίου «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ALEGRIA», από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.


1)Κα Δασκαλάκη, συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας « ΠΛΑΝΗΤΗΣ ALEGRIA». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;


Το βιβλίο «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ALEGRIA» ξεκίνησε να γράφεται τον Φλεβάρη του 2018, και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2019. Μία αληθινή ιστορία στάθηκε η αφορμή για να πυροδοτήσει την έμπνευσή μου. Μπορεί να μην με αφορούσε άμεσα, είχα όμως τέτοια εμπλοκή, ώστε, όταν έκλεισε ο κύκλος, είπα: “Όλα αυτά, κάτι πρέπει να τα κάνω». Βέβαια, καιρό πριν, αισθανόμουν ότι είχε έρθει η ώρα να μπω ξανά σε αυτήν την επίπονη, αλλά τόσο λυτρωτική διαδικασία: της συγγραφής. 7χρόνια, μετά την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου, ήταν αρκετά για να αισθανθώ βαθιά την ανάγκη.


2)Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο, το οποίο μπορούμε να το εντάξουμε στην κατηγορία των βιβλίων επιστημονικής φαντασία αλλά με πολλά στοιχεία για ένα καλό κοινωνικό και ψυχολογικό μυθιστόρημα? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 


Θα απαντήσω, σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει από τους πρώτους αναγνώστες. «Το ταξίδι» αυτό είναι το δυνατό στοιχείο του βιβλίου. Όχι μόνον φαντασίας, αλλά και περιγραφών. Γρανάδα, Ελλάδα, Ελβετία, Νορβηγία, Σεβίλλη.

Ένα οδοιπορικό, με μοναδικές περιγραφές τοπίων, χρωμάτων και συναισθημάτων. Παράλληλα όμως ένα ταξίδι, μέσα στα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής, αλλά και τις διαστάσεις του χωροχρόνου, βάσει των νέων επιστημονικών δεδομένων.


3)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας. Τελικά είναι η αγάπη, αυτό το συστατικό που όλοι ψάχνουμε στην ζωή μας, είναι η αγάπη αυτή, που τα γιατρεύει όλα?


Ναι! Η αγάπη, είναι το πιο πολύτιμο συστατικό, η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να νικήσει τα πάντα. Eίναι αυτή που μπορεί να σε κάνει να θριαμβεύσεις πάνω σε αυτόν τον αφιλόξενο και σκληρό κόσμο της ύλης. Την αγάπη, την αληθινή αγάπη, δεν την γνωρίζουμε, δεν την έχουμε βιώσει ακόμα στο μεγαλύτερο ποσοστό οι άνθρωποι. Μπερδεύουμε την συνεξαρτησιακή σχέση, με αυτήν της αγάπης που απεγνωσμένα αναζητά η ψυχή, από την ώρα που γεννιέται, μέχρι την ώρα που πεθαίνει το σώμα. Και είναι λυπηρό, γιατί, το πιο πιθανό είναι να μην την βιώσει ποτέ ο άνθρωπος, ακόμα και αν θεωρούσε ότι την έζησε. Την αγάπη, θα την γνωρίσεις μόνον μέσα από την σχέση Θεού και Ανθρώπου πρωτίστως, και μετά στην σχέση με τον Εαυτό, για να μπορέσεις μετά να την αναγνωρίσεις στην σχέση με τον πλησίον. Αυτή είναι η σειρά, κατά το δικό μου βίωμα.


4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε?


Για πρώτη φορά, με παίδεψε ο τίτλος του βιβλίου, αφού χρειάστηκε να αλλάξει 3 φορές. Με άλλον ξεκίνησα, με άλλον συστήθηκε στον εκδοτικό οίκο ΠΗΓΗ, και με άλλον κυκλοφόρησε τελικά. Αισθάνομαι βαθιά ικανοποιημένη από τον τίτλο. Δίνει ακριβώς το στίγμα του βιβλίου, επιτρέποντας από την πρώτη στιγμή την αναγνώστη να βρεθεί κάπου αλλού. «Στον πλανήτη της χαράς» Παρότι τα δραματικά στοιχεία είναι πολύ έντονα στο βιβλίο, ο τίτλος δίνει ξεκάθαρο το μήνυμα, ό,τι, οι ήρωες, επιλέγουν χαρά, γυρνώντας από την άλλη πλευρά το νόμισμα. Γιατί, αυτή ακριβώς είναι η ζωή. Το θέμα είναι, με ποια πλευρά θα συντονιστείς, με ποιο παράλληλο σύμπαν. Γιατί, είναι σημαντικό, να αρχίσουμε να συμπορευόμαστε με τα νέα επιστημονικά δεδομένα της κβαντικής φυσικής, αλλά και τις αρχέγονες αλήθειες, που θέλουν τον άνθρωπο να ζει σε πολλά παράλληλες διαστάσεις ταυτόχρονα.


5)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις?


Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί συγγραφείς, αλλά όχι τόσο πολλοί αναγνώστες. Ειδικά τώρα με τα social, η διαπίστωση είναι λυπηρή: Άνθρωποι που διάβαζαν μανιωδώς, δεν μπορούν πια να συγκεντρωθούν. Για τους περισσότερους νέους το βιβλίο είναι κάτι το οποίο δεν έχει καμία θέση στη ζωή τους. Η φαντασία, η ανώτερη σκέψη ατροφεί. Αυτό, δεν είναι μόνο λυπηρό, αλλά είναι και επικίνδυνο θεωρώ. Εύχομαι αυτό να αλλάξει. Κάτι να γίνει, και να συνειδητοποιήσουν οι νέοι άνθρωποι, ότι το βιβλίο αποτελεί την πιο υγιή και δημιουργική πηγή, μετάδοσης της πληροφορίας. Το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας, είναι ικανότητα μετουσίωσης της πραγματικότητάς του, γιατί σίγουρα στο πρώτο βιβλίο ειδικά, την δική τους πραγματικότητα καταθέτει. Μέσα από την άλλη μου ιδιότητα, αυτήν της θεραπεύτριας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι, όλοι οι άνθρωποι έχουν τόσο σπουδαίο υλικό από τη ζωή τους, ώστε κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει βιβλίο. Το θέμα όμως είναι, πως το μετουσιώνεις αυτό το υλικό. Αυτό που χρειάζεται να διαθέτει, κυρίως ο νέος συγγραφέας, είναι πίστη στο έργο του. Και όπως είπε και ο Γούντυ Άλλεν σημασία δεν έχει εάν αυτό έκανες είναι σημαντικό, αλλά, το κατά πόσον εσύ ο ίδιος το θεωρείς σημαντικό. Και το τρίτο, υπομονή. Ακόμα και αν έχεις γράψει ένα πολύ καλό βιβλίο, το γεγονός ότι είναι το πρώτο, δεν θα έχει την εξέλιξη όπως στην περίπτωση αν ήταν τρίτο ή τέταρτο. (Βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, να γίνει το πρώτο βιβλίο best seller). Εάν πραγματικά είσαι γεννημένος να γράφεις, τότε θα έρθει η στιγμή της δικαίωσης. Κανείς δεν γνωρίζει το πότε. Ο Σαραμάνγκο πήρε το νόμπελ στα 76 του χρόνια. Ποιος ξέρει πόσα χρόνια πριν το περίμενε; Θυμάμαι τον επιμελητή του πρώτου μου βιβλίου ΕΛΑΦΟΣ-ΕΛΑΦΙΝΑ, να μου λέει, να μην στοχεύεις στο best seller να στοχεύεις στην διαχρονικότητα. 15 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, το βιβλίο έχει επανεκδοθεί, και διαβάζεται με την ίδια λαχτάρα. Ικανότητα μετουσίωσης, πίστη στο έργο σου, και, υπομονή.

Αυτό είναι το πακέτο, βάσει της δικής μου εμπειρίας.


6)Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, εσείς ποιο θα επιλέγατε;


Σαφώς και θα επέλεγα το έντυπο βιβλίο. Το παίρνεις και είναi δικό σου. Γίνεται μέρος του δικού σου κόσμου. Μπορεί να το βλέπεις στη βιβλιοθήκη σου για όλα σου τα χρόνια, και να σου υπενθυμίζει την συγκεκριμένη για τότε φάση της εξέλιξής σου.

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό έντυπο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία του εγκεφάλου.


7)Πείτε μας τι διαβάζετε αυτό τον καιρό και αν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας, που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;


Δυστυχώς δεν διαβάζω κάτι αυτή την εποχή. Ξέρετε, είμαι πολύ απαιτητική, όσον αφορά την πλοκή. Εάν ένα βιβλίο δεν μου εξιτάρει από την αρχή ακόμα το ενδιαφέρον, δεν το συνεχίζω. Θέλω όταν κλείσω το βιβλίο, και αφού έχω ολοκληρώσει την ανάγνωση, να αισθανθώ, ότι κάτι σημαντικό μου άφησε. Και αυτό, έχω χρόνια να το νιώσω. Το βιβλίο που εξακολουθεί να μου κρατά άσβεστο το ενδιαφέρον, και κάθε φορά να ανακαλύπτω κάτι καινούργιο στον θησαυρό, είναι η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Την οποία, και δεν σταμάτησα ποτέ να την μελετάω.

«Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι», «Επιστολαί προς Ανώνυμον», «Τα εννέα πρόσωπα του Χριστού», «Αινστάιν» «Ο δρόμος ο λιγότερος ταξιδεμένος» είναι κάποια από τα βιβλία που δεν θα δάνειζα σε καμία περίπτωση.


8)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.


Γεννήθηκα στη Ρόδο, μεγάλωσα στην Αθήνα, επέστρεψα με την προσωπική μου οικογένεια στη Ρόδο όπου έζησα 20 χρόνια, και τώρα, τα τελευταία 4 χρόνια μόνιμα πλέον στην Αθήνα. Γράφω, παραδίδω σεμινάρια πνευματικής αφύπνισης, ασχολούμαι επαγγελματικά με την Αστρολογία- Ψυχολογική Αστρολογία. Παράλληλα, και με την ολιστική ενεργειακή ψυχοθεραπεία, μέσα από μία δικής μου επινόησης μέθοδο, την μέθοδο: ΕΝΤΕΚΑ. Ένα ταχύρυθμο σύστημα, όπου μας επιτρέπει μέσα σε 11 συνεδρίες μόνο να πετύχουμε τα πιο σημαντικά για την εξέλιξη: Κάθαρση, και Ανύψωση.

Ανήκω στην κατηγορία των μοναχικών ανθρώπων, λατρεύω τη φύση, κολυμπάω χειμώνα καλοκαίρι. Μου αρέσει ο χορός, χορεύω ερασιτεχνικά φλαμένκο.


9)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;


Σε αυτή τη φάση, δεν ετοιμάζω κάτι. Η κούραση από το τελευταίο βιβλίο, καθώς επίσης και από τα σεμινάρια, είναι αισθητή ακόμα. Κάθε φορά όμως, και μόλις ολοκληρώσω ένα έργο γνωρίζω ποιο θα είναι το επόμενο. Πρόκειται για παιδικό παραμύθι. Με αφορμή την απώλεια του γάτου μου, με τον οποίο είχα αναπτύξει πολύ στενή συναισθηματική σύνδεση, θέλω να γράψω ένα βιβλίο για κείνον, όχι όμως μέσα από τα δικά μου μάτια, αλλά μέσα από τον τρόπο που εκείνος βίωσε την 17,5 χρόνων ζωή του. «Με τα μάτια του Χάρη» θα είναι ο τίτλος. Το πρώτιστο μέλημά μου θα είναι να δείξω στα παιδιά αλλά και τους γονείς, πόσο εύκολα ένα ζώο μπορεί να σου μάθει το πιο δύσκολο: Tην αληθινή αγάπη.


10)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Ηλεκτρονικά μπορεί πολύ εύκολα να βρει κάποιος το βιβλίο, να το παραγγείλει από το σάιτ του εκδοτικού οίκου ΠΗΓΗ, επίσης, υπάρχει ετοιμοπαράδοτο σε κάποια μεγάλα βιβλιοπωλεία, όπως τον ΙΑΝΟ, στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ αν δεν κάνω λάθος και σε κάποια άλλα που δεν γνωρίζω.


Πλανήτης Alegria
Συγγραφέας: Λίλα Δασκαλάκη
Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή


Είμαστε όλοι εκεί.

Alegria στα ισπανικά, σηµαίνει «χαρά». Σ’ έναν τέτοιο πλανήτη θα αρχίσουν σιγά σιγά να αναγνωρίζουν ότι ζουν οι ήρωες, παρότι ο λόγος που βρίσκονται εκεί, είναι για να θεραπεύσουν το αθεράπευτο κατά την κλασική επιστήµη νόσηµά τους.

Σε αυτό το ό,τι πιο πρωτοποριακό ανά τον κόσµο θεραπευτήριο, στο «Βασίλειο της Σιωπής», η νορβηγικής καταγωγής Μαρίν Κρίστελ, αναλαµβάνει να οδηγήσει τον CEO µιας εκ των µεγαλυτέρων πολυεθνικών εταιρειών, προκειµένου να διαπραγµατευτεί µ’ έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο τη χαµένη κατά τους γιατρούς ζωή του.

Ο πόνος και η ευτυχία εναλλάσσονται στα πρόσωπα των ηρώων, ασθενών και µη, προκειµένου να ανακαλύψει ο καθένας ξεχωριστά τον δικό του πλανήτη, το δικό του άστρο, αυτό που θα τον οδηγεί για πάντα.

«Αφήστε τη χαρά να βασιλέψει»: Μεστή απόδοση της λέξης Alegria, και απεγνωσµένη κραυγή της νεαρής ανδαλουσιανής τσιγγάνας, Καρµέλα Άλµα, που όλως τυχαίως ευρισκόµενη εκεί, διδάσκει µε τον δικό της απλοϊκό τρόπο, την πιο πηγαία έκφραση της χαράς, την πιο αγνή εκδοχή της ζωής.

Γρανάδα, Ελλάδα, Σεβίλλη, Νορβηγία: σταθµοί πλοκής και κορύφωσης της ιστορίας.

Ένα αυτογνωσιακό μυθιστόρημα µυθιστόρηµα, µε πρωταρχικό σκοπό να αναδείξει την αγάπη ως το ισχυρότερο θεραπευτικό µέσον. Σε κάποιο ελληνικό νησί, εκεί όπου φυλάσσεται το πολυτιµότερο µυστικό όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard