ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΓΕΤΑ για το βιβλίο του «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΣΠΕΝΣΕΡ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τo συγγραφέα κ. ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΓΕΤΑ, του βιβλίου «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΣΠΕΝΣΕΡ», από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.



1)Κε ΜΑΡΓΕΤΑ, συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΣΠΕΝΣΕΡ». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Πολύ καλησπέρα σας! Αρχικά να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευκαιρία αυτή. Χαρά μου!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Το ημερολόγιο του Έντουαρντ Σπένσερ, επρόκειτο για ένα βιβλίο εποχής, μυστηρίου, τρόμου, με χαρακτήρα κοινωνικό και ψυχολογικό σε αρκετά του σημεία. Ξεκίνησα να το γράφω το 2018 και η συγγραφή του διήρκησε περίπου 2 χρόνια. Ναι, ήταν έτοιμο τέλη του 2020. Και όχι, ο κορονοϊός και η πανδημία δε στάθηκαν τόσο εμπόδια στην έκδοση. Το τί συνέβη και τελικά εκδόθηκε επιτυχώς από τις υπέροχες εκδόσεις Υδροπλάνο, είναι μια υπόθεση πιο προσωπική απλά, θα ήθελα σε αυτό το σημείο να θίξω πως όταν κάνεις ονειρεύεται και βλέπει τα όνειρά του να αποκτούν ένα πιο ρεαλιστικό ύφος, καλό είναι να μη σταματάμε να τα κυνηγάμε έως ότου τα δούμε στο φως, ακόμα κι αν εμφανιστούν οι μεγαλύτερες δυσκολίες μπροστά μας. Η μοναδική πηγή έμπνευσης, ήταν ο κύριος H.P. Lovecraft, η εποχή για την οποία ωθήθηκα αυθόρμητα να γράψω και ο συνδυασμός αυτών με τη σκοτεινιά της ψυχής μου και τη φαντασία, ήταν υπεραρκετά ερεθίσματα για να ξεκινήσει η συγγραφή αυτού του έργου.


2)Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Σε αυτό το βιβλίο θα γνωρίσουμε ένα άνθρωπο, οποίος παλεύει με την ψυχή του και ταυτόχρονα παρουσιάζει ένα πάθος να θέλει να δείξει στην κοινωνία την πραγματικότητα όπως εμφανίζεται στα μάτια του. Στο μυαλό του. Για τον καθένα όμως, το τί είναι πραγματικότητα, φυσικά και διαφέρει κι αυτό από μόνο του είναι κάτι "ιδιαίτερο" στο τέλος. Αν ήμουν, χαχα, καθώς το έγραφα αλλά και μετά τη συγγραφή του, ανέκαθεν το έβλεπα ΚΑΙ σαν αναγνώστης. Οπότε, μπορώ να πω πως τα στοιχεία που με "εντυπωσίασαν", ήταν η σύνδεση της ύπαρξης ενός ανθρώπου, με πραγματικά γεγονότα, πραγματικές τοποθεσίες, πως όλα αυτά έχουν την επιρροή τους σε αυτόν και φυσικά το στοιχείο του τρόμου και του μυστηρίου που θεωρώ πως πλαισιώνει ιδανικά το έργο.


3)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.

Γενικά θα έλεγα με σιγουριά πως δεν είναι ένα το μήνυμα που θα ήθελα να αποκομίσει ο αναγνώστης. Υπάρχουν ποικίλα σημεία μέσα στο βιβλίο που μπορούν να δώσουν κάτι διαφορετικό. Ότι τα όνειρα υπάρχουν για να πραγματοποιούνται. Ότι σαν άνθρωποι καλούμαστε να αποδεικνύουμε συνεχώς την αλήθεια μας κι αν εκείνη είναι συνετή και με θετικό πρόσημο, τότε οποίος μαγνητιστεί και αγκαλιάσει αυτή την αλήθεια, απλά εμείς τότε θα πρέπει να τον αποδεχτούμε και να τον αφήσουμε να πορευτεί μαζί μας.


4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Όπως και με το είδος, έτσι και με τον τίτλο, ήρθε απλά και με βρήκε.

Ήταν ο πρώτος και μοναδικός τίτλος. Ό,τι πιο ιδανικό για έναν συγγραφέα και για αυτό νιώθω ευλογημένος.


5)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?

Πάθος για τα έργα του αλλά και τη συγγραφή. Μια ψυχή αγνή με πρόθεση να δώσει και να πάρει και από εκεί και ύστερα ο καθένας από όλους εμάς θα κρίνει αν οι εντυπώσεις που θα αφήσει θα είναι καλές ή αρνητικές. Βέβαια στην τελική, ποιοι είμαστε για να κρίνουμε;


6)Πως νιώθετε τώρα που εκδόθηκε το πρώτο σας βιβλίο?

Νιώθω χαρά, αγανάκτηση, ευτυχία, γαλήνη και ένα σωρό άλλα θετικά συναισθήματα που κινούνται ανακατεμένα στον εσωτερικό μου κόσμο.


7)Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Φυσικά και στο έντυπο. Δεν υπάρχει άλλο ιδανικότερο συναίσθημα από την όσφρηση του ξεφυλλίσματος ενός έντυπου. Σίγουρα και το ηλεκτρονικό έχει τα πλεονεκτήματά του αλλά θεωρώ το έντυπο την πιο διαχρονική και ανεκτίμητη αξία ενός έργου.


8)Πείτε μας τι διαβάζετε αυτό τον καιρό και αν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας, που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;

Αυτό τον καιρό βρίσκομαι σε συγγραφικό ίστρο και οποτεδήποτε γράφω, τείνω να μην διαβάζω. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα βιβλίο που δε θα δάνειζα. Κι αυτό είναι το Necronomicon του H.P. Lovecraft.


9)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Αν και δεν είμαι πολύ καλός σε αυτή την ερώτηση θα κάνω ό,τι μπορώ. Γεννήθηκα το 1996 στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και εξακολουθώ να ζω. Έχω σπουδάσει πληροφορική στο Δ.Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου και προπονητής κολύμβησης, ενώ εργάζομαι ως ναυαγοσώστης. Τα τελευταία 12 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική, όντας μουσικοσυνθέτης πρώτα σε συγκροτήματα και τώρα απλά σαν χόμπυ σε πολύ διάσπαρτα διαστήματα. Με τη συγγραφή ασχολούμαι τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ παράλληλα χαρτογραφώ, δημιουργώ δηλαδή χάρτες βιβλίων λογοτεχνίας του φανταστικού, κυρίως.


10)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Δεν μου αρέσει να μιλάω για το μέλλον, πόσο μάλλον να σχεδιάζω πάνω σε αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως πολλά βιβλία, βρίσκονται στα σκαριά. Διαφορετικών αλλά και παρόμοιων ειδών με εκείνο του Ημερολογίου του Έντουαρντ Σπένσερ και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και ανυπομονώ να φτάσω στην ολοκλήρωσή τους. (Για όσους έχουν ολοκληρώσει την ανάγνωση του Ημερολογίου, ας ανατρέξουν πίσω στην σελίδα 7. Μήπως αυτό το "μήνυμα" σημαίνει κάτι;


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας

Εγώ σας ευχαριστώ και πάλι θερμά, για τούτη την υπέροχη εμπειρία.

Το Ημερολόγιο του Έντουαρντ Σπένσερ, μπορούμε να το βρούμε στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Υδροπλάνο αλλά και να το αναζητήσουμε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.



Το ημερολόγιο του Έντουαρντ Σπένσερ
Χρήστος Μαργετας
1892, Ράιενμπεργκ, Πενσυλβάνια, γράφει ο Έντουαρντ Σπένσερ στο ημερολόγιό του. Ήταν λάτρης της δημοσιογραφίας, όταν κατάφερε να ανακαλύψει –κατά τη διάρκεια των εφηβικών του χρόνων– την εφημερίδα New-York Times, η οποία για πρώτη φορά είχε κάνει την εμφάνισή της στο τυπογραφείο των γονιών του. Το ταλέντο που κατείχε, να μπορεί να φανταστεί πώς οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις θα έβγαιναν στο φως της διαλεύκανσης, τον ώθησε στο να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του, οι οποίες ξεπερνούσαν τις προσδοκίες του. Αντιμέτωπος με μία διεφθαρμένη κοινωνία, κατά τη σκοτεινή Βικτωριανή εποχή, κατάφερε με τον δικό του τρόπο να επιβιώσει ψυχικά. Ώσπου η αμφισβήτηση της πραγματικότητας εισέβαλε στην καθημερινότητά του και έκτοτε οι καταστάσεις και τα γεγονότα άρχισαν να παίρνουν μία τελείως απρόσμενη τροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard